Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mnich,
do czterech liter....
bo ja i lewym i prawym.... - wada wzroku i zależy jaką puszkę mam i dodatkowo z jakim obiektywem...
popraw...
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Sob 28 Lis, 2009
sprawdzasz ile osób naciska guziczki na aparacie za pomocą nosa?
kozidron [Usunięty]
mnich napisał/a:
Witam wszystkich ciepło.
Otóż przygotowałem dla was taką prostą ankietkę, która jeszcze bardziej nas podzieli
W wizjer swojego aparatu patrzycie prawym czy lewym okiem? A może korzystacie tylko z live view
mnich,
cos takiego nie może podzielić, chociaż człowiek to jedyna istota, którą wszystko może podzielić to wynik raczej tej ciemnej strony naszego umysłu.
Przeciętnie pewnie większość korzysta z prawego, mniejszość z lewego, może i występuje tu podobieństwo do tego ilu jest mańkutów(chociaż nie wiem czy to prawda), niektórzy pewnie korzystają i z jednego i drugiego i są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.
mnich,
Zastanów się lepiej na jakie pytanie (tak na prawdę) ty szukasz odpowiedzi albo jak głęboko się nudzisz zakładając taki wątek albo dlaczego twój 9 letni siostrzeniec loguje się z twojego nika.....
tylko nie rozdawaj "pomógł" bo wątek pociągnie się na 10 stron przez co goltar albo inny komor będą musieli to czytać.
Przeciętnie pewnie większość korzysta z prawego, mniejszość z lewego, może i występuje tu podobieństwo do tego ilu jest mańkutów(chociaż nie wiem czy to prawda), niektórzy pewnie korzystają i z jednego i drugiego i są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.
No właśnie po to powstała ta ankieta, żebyśmy mogli się dowiedzieć, jak ten rozkład wgląda. Ale widzę, że mogłem zapytać Ciebie i nie zakładać tego wątku. bez urazy
mavierk napisał/a:
sprawdzasz ile osób naciska guziczki na aparacie za pomocą nosa?
Dokładnie tak
kozidron [Usunięty]
mnich napisał/a:
Ale widzę, że mogłem zapytać Ciebie i nie zakładać tego wątku.
Na pociechę mogę Ci powiedzieć, że korzystam tylko z LV jak mam aparat bez wizjera (o ile nie zastosuję podejścia f, które też jest zacne). Jak fociłem panasonikiem FZ5, to też nie korzystałem z wizjera. Kto miał ten aparat, ten zrozumie
faktycznie, czasami korzystam sam z LV, ale tylko kiedy trudno jest skorzystać z wizjera. Ale może jest ktoś kto korzysta tylko i wyłącznie z lv ?
Co do ankiety, to jestem 'lewooczny', bo jak spoglądamy prawym to ani nie widzę tego co na matówce, ani tego co poza aparatem mógłbym zobaczyć lewym okiem.
Nie przełączam sobie jednak nosem niczego.
krisv740 [Usunięty]
mnich, zagłosowałem....
ale uzywam też czasami LV w 50d - szczególnie jak nie chcę,żeby ktoś widział jak robię zdjęcie (z kolana) ...........
są też tacy co są zmuszeni do korzystania z tego oka, które jest sprawniejsze.
święte słowa
jak się ma mniejszą wadę na lewym, trzeba korzystać z lewego
ale jak jest potrzeba kadru pionowego, to człek zmuszony korzystać z "mniej" zdrowego oka (prawego)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 12