Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
W "serwisie" Tamrona krąży legenda że Tamrony z Pentaxami działają najlepiej, a serwis Sigmy jest także serwisem Pentaxa i Samsunga, choć o dziwo przyjmują optykę a nie przyjmują tam napraw gwarancyjnych aparatów, je trzeba wysyłać do przedstawicielstwa a ci wysyłają za granicę, wiem to od zaprzyjaźnionego Pentaxowca/Samsungowca.
sony i canon naprawiane są przez tą samą firmę. nie liczyłbym na jakieś przełomowe różnice.
nie wiem jak reszta, ale od niedawna sony daje dwa lata gwarancji producenta.
zgadza się ten sam serwis ale umowa z serwisem inna, oceniając po sprawnościach w naprawach można wysunąć wnioski, że sony jest szybciej załatwiane - może to być kwestia gwarancji i co się z tym wiąże większych wpływów dla serwisu...
Ja nie mam takich danych więc się nie wypowiadam, ale korzystałem z Serwisu Sony i było ok, naprawa trwała od poniedziałku do piątku, kurier w drzwiach, w miedzy czasie dostałem maila z serwisu, że będzie jeden dzień spóźnienia bo czekają na jakąś część.
Tak czy siak uważam iż sprzęt powinien być tak zrobiony aby nie korzystać z serwisów w okresie gwarancji, ale to chyba idealizm.
....uważam iż sprzęt powinien być tak zrobiony aby nie korzystać z serwisów w okresie gwarancji, ale to chyba idealizm.
masz rację ale dzisiejsza technika powoduje, że awaryjność sprzętu jest wpisana w jego konstrukcje, nie ma możliwości aby skrócony czas projektowania/testowania nie wpłynął na jego jakość.
W przypadku samochodów mówi się o unikaniu kupowaniu nowego modelu z pierwszego roku produkcji (co sam boleśnie sprawdziłem) do czasu usunięcia większości usterek, a najwyższa jakość osiąga po liftingu. Tutaj można podać przykład Nikona 300/300s, lifting spowodował że mamy do czynienia z aparatem prawie idealnym, a pierwsze Nikony D5000 miały poważne awarie.
Z tego niestety wynika, że serwis będzie dużo bardziej ważny niż do tej pory uważaliśmy.
Jeżeli brać pod uwagę obsługę klienta i serwis to Sony jest dobrym wyborem. Ja mam dobre doświadczenia z serwisem Sony, obsługa szybka i profesjonalna do tego możemy rozszerzyć gwarancję do 3 lub 5 lat.
Jeżeli brać pod uwagę obsługę klienta i serwis to Sony jest dobrym wyborem.
Biorac pod uwage przejscia kolegi z serwisem Sony to nie bylbym taki pewien. Jak to sie wszystko skonczy to opisze cala "przygode" tutaj. W chwili obecnej zajmuje sie tym Rzecznik Praw Konsumenta, a zachowanie zarowno serwisu jak i Sony Polska, ktore zna cala sprawe jest zenujace.
Biorac pod uwage przejscia kolegi z serwisem Sony to nie bylbym taki pewien. Jak to sie wszystko skonczy to opisze cala "przygode" tutaj. W chwili obecnej zajmuje sie tym Rzecznik Praw Konsumenta, a zachowanie zarowno serwisu jak i Sony Polska, ktore zna cala sprawe jest zenujace.
przejscia kolegi z serwisem Sony/.../ opisze cala "przygode" tutaj. W chwili obecnej zajmuje sie tym Rzecznik Praw Konsumenta, a zachowanie zarowno serwisu jak i Sony Polska, ktore zna cala sprawe jest zenujace.
Będę czekał niecierpliwie-lubię takie opowieści/najlepiej jak się kończą happy endem/
Mam wrażenie, że nie obrażając nikogo, w Polsce jeśli chodzi o przedstawicielstwa handlowe i serwisy firm "branży fotograficznej"mamy nadal "trzeci świat"
sony i canon naprawiane są przez tą samą firmę. nie liczyłbym na jakieś przełomowe różnice.
nie wiem jak reszta, ale od niedawna sony daje dwa lata gwarancji producenta.
zgadza się ten sam serwis ale umowa z serwisem inna, oceniając po sprawnościach w naprawach można wysunąć wnioski, że sony jest szybciej załatwiane - może to być kwestia gwarancji i co się z tym wiąże większych wpływów dla serwisu...
Z pewnego źródła wiem, że Sony wymaga od serwisu zdecydowanie więcej jak Canon - co sie objawia m.in. krótszymi terminami napraw.
MC napisał/a:
zentaurus napisał/a:
Biorac pod uwage przejscia kolegi z serwisem Sony to nie bylbym taki pewien.
Jezeli na podstawie jednego, dwu czy trzech przypadków chcesz wystawiać ocenę firmie, która obsługuje setki a może nawet tysiące klientów to ...
Oj tompac... Nie wszyscy z tych tysiecy sa zadowoleni. Choc nie ukrywam, ze do tej pory mialem bardzo dobra opinie o serwisie Sony i ta sprawa bardzo mnie zaskoczyla. Podobnie jak reakcja Sony na problem. Ale sam zainteresowany w swoim czasie to opisze.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11