Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: goltar
Pią 04 Wrz, 2009
MACHINERY (HDR)
Autor Wiadomość
MMM 
Uczestnik

Wysłany: Nie 25 Paź, 2009   

nazgul napisał/a:
Nabyłem i jestem zadowolony. Kilka efektów:

kiedy użytkownicy Maszynerii prezentują efekty działania programu, najczęściej spodziewam się jakiejś masakry z suwakami ustawionymi do końca w prawo :-) . Patrząc na Twoje sample muszę, powiedzieć "brawo", do takich właśnie efektów służy ten program.

Reklama

nazgul 
Entuzjasta
Leń

Wysłany: Nie 01 Lis, 2009   

MMM napisał/a:
nazgul napisał/a:
Nabyłem i jestem zadowolony. Kilka efektów:

kiedy użytkownicy Maszynerii prezentują efekty działania programu, najczęściej spodziewam się jakiejś masakry z suwakami ustawionymi do końca w prawo :-) . Patrząc na Twoje sample muszę, powiedzieć "brawo", do takich właśnie efektów służy ten program.

Jeśli mógłbym zasugerować poprawki do nowej wersji to:
1. Przydał by się wybór przestrzeni barw - (sRGB, Adobe(1998), ProPhoto). Osobiście uzywam Adobe i zdjęcia w tej przestrzeni wyglądają po mojemu o wiele lepiej.
2. Przydał by się wybór rozdzielczości - teraz zapisuje się tylko w 96dpi a do wydruków to trochę mało.

[ Dodano: Wto 03 Lis, 2009 15:38 ]
Dodatkowa uwaga: Machinery utłukuje exif...

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pią 04 Gru, 2009   

Gratuluję. Machinery 1.1 jako Hit oprogramowania w grudniowym Digital Foto Video! :)

pilif25 
Początkujący

Wysłany: Nie 06 Gru, 2009   

A co jeszcze ciekawe - zniżka 20zł na ten wspaniały program :D

xneon
[Usunięty]

Wysłany: Pon 07 Gru, 2009   

strona nie działa?

MMM 
Uczestnik

Wysłany: Pon 25 Sty, 2010   

Zapraszam po nową wersję 1.2

http://digart.img.digart....oad/4872593.jpg

Przypominam o limicie wstawianych zdjęć do 800 pix. goltar
Ostatnio zmieniony przez goltar Czw 09 Wrz, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 25 Sty, 2010   

MMM, a gdzie, jeśli można zapytać? Bo na stronie cały czas jest 1.1 :|

mnich 
Optyczny
kiedyś to było...

Wysłany: Wto 26 Sty, 2010   

Rozumiem że klucz z wersji 1.1 będzie działał w 1.2... itd?

MMM 
Uczestnik

Jest już wszystko dostępne na stronie, klucz z wersji 1.1 działa z wersją 1.2 oczywiście.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

MMM, co zostało poprawione/dodane w wersji 1.2? Jest gdzieś informacja typu "Release Notes" ?

MMM 
Uczestnik

hijax_pl napisał/a:
MMM, co zostało poprawione/dodane w wersji 1.2? Jest gdzieś informacja typu "Release Notes" ?

http://www.marekduda.pl/machinery/full.php

[ Dodano: Nie 28 Lut, 2010 17:01 ]
Zapraszam do pobrania wersji 1.3

* Optymalizacja prędkości programu. Przyśpieszenie pracy od dwóch do czterech razy.
* Ulepszony algorytm przetwarzania. Poprawiona jakość obrazu na krawędziach kontrastowych obiektów typu gałęzie na tle nieba.
* Poprawiony błąd filtra "światło" objawiający się poziomymi pasami.

Jest też uaktualniona instrukcja oraz galeria sampli.
http://www.machinery.marekduda.pl

[ Dodano: Czw 25 Mar, 2010 08:44 ]
W wersji 1.3.3 są nowe presety do fotografii B&W. Zdjęcie bez dodatkowej obróbki, prosto z Machinery.

[ Dodano: Pią 02 Kwi, 2010 00:47 ]

W najnowszym wydaniu magazynu Zoom jest opis Machinery 1.3 oraz kupon rabatowy.

http://www.zoom.idg.pl/archiwum/numer_2242.html

[ Dodano: Czw 20 Maj, 2010 12:38 ]
Już za kilka dni dostępna wersja 1.4

[ Dodano: Pią 25 Cze, 2010 19:41 ]
Dostępna wersja 1.4 beta
Zmiany:

Edytor:

* Przetwarzanie wsadowe.

Explorer:

* Nawigacja kursorami w trybie pełnoekranowego podglądu.
* Automatyzacja łączenia plików w grupy.

Po weekendzie dodam nowy rozdział do instrukcji użytkownika.

[ Dodano: Czw 19 Sie, 2010 17:59 ]
Na stronie projektu dodałem instrukcję przetwarzania wsadowego.
http://www.machinery.mare...struction01.php

kasias32 
Nowy

Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010   

Witam

to mój pierwszy post :mrgreen: jestem początkująca w kwestii fotografii a co dopiero w HDR, na program trafiłam przypadkowo, przez kolegę, przetestowałam już trochę programów, ale najfajniejsze efekty wychodzą w Machinery.

Mam jedno pytanko:
jeśli robię trzy zdjęcia z ręki, to wiadomo czasem można o milimetr przesunąć kadr, w photomatixie jest funkcja auto dopasowania czy auto wyrównania, czy jest coś takiego w Machine

MMM 
Uczestnik

Wysłany: Pon 18 Paź, 2010   

Opcja wyrównywania kadrów zostanie niedługo dodana do programu.

Tymczasem jest mały update wersji demo do 1.4.9

Dobrej zabawy :-)

[ Dodano: Pon 06 Gru, 2010 15:59 ]
Na stronie projektu dodałem tutorial jak zostało wykonane to zdjęcie:

http://www.machineryhdr.com/instruction.php

Odpowiedz do tematu