Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
CS5 nadchodzi
Autor Wiadomość
orrro 
Nowy

Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009   CS5 nadchodzi

Idzie powoli Photoshop CS 5, zapowiada się nieźle. Zapraszam do oglądania filmiku.
http://cs5.org/?p=147#more-147

Reklama

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009   

Mocne...

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 28 Wrz, 2009   

No i niedługo nadejdą czasy, kiedy to wystarczy zrobić pstryka najprostszym telefonem, a PS w automatyczny, automagiczny sposób doprowadzi to "coś" do poziomu mastrepiece. Poprawi kadr, perspektywę, kolory, ostrość, a w razie potrzeby też dramaturgię sceny ;)

BTW Temat został juz "poruszony" tu http://forum.optyczne.pl/viewtopic.php?t=8572

razthaman 
Rozmowny

Wysłany: Wto 29 Wrz, 2009   

Nie wierzę, że to tak będzie cudownie śmigać, ogólnie chyba nie ma czym się podniecać, jak coś ułatwi to dobrze, ale dobrych fot za nikogo nie zrobi.

Nikoś 
Nowy
I love Nikon

Wysłany: Pon 07 Gru, 2009   

PS rządzi!

Kurcze, ledwo nadrobiłem zaległości w poznawaniu nowych narzędzi między CS a CS4.. a tu następną wersją kuszą... a mija dopiero rok od premiery CS4 - zwykle to Adobe zajmowało 2 lata, a teraz w kwietniu odpalają nową wersję..

mavierk 
Temu Panu już podziękujemy
never knows best

kryzys, nowościami zachęca się do zakupów :)

sigmiarz 
Optyczny

do oficjalnej premiery jeszcze troche, pierwsze bety mialy byc upublicznione pod koniec tego roku.

xneon
[Usunięty]

przecież to z czerwca, w CS5 na pewno zobaczymy filtry typu NokiaToLeica :)

komor 
Moderator

Dopóki ceny Adobe w Polsce nie wrócą do jakiegoś normalnego poziomu to ja mam w pupie te wszystkie nowości. Howgh!

xneon
[Usunięty]

cała reszta ma je na eMule'u :twisted:

Nikoś 
Nowy
I love Nikon

Wysłany: Wto 08 Gru, 2009   

komor napisał/a:
Dopóki ceny Adobe w Polsce nie wrócą do jakiegoś normalnego poziomu to ja mam w pupie te wszystkie nowości. Howgh!

Ja, mam szczęście bo w pracy mam CS4, Komor ewentualnie można tak chociaż to męczące: kupujesz lub jeśli już masz 2 twardy dysk, ściągasz wersje 15-dniowa instalujesz na 2 dysku na partycji z Win (żeby nie marnować całego dysku) i formatujesz co... 2 tygodnie lub jeśli będzie Ci nowy PS potrzebny (wiem że to nic rewolucyjnego ani rewelacyjnego)... te 15-dniowe wersje z oficjalnej strony Adobe jak na razie miały wszystko...

P.S. Jeszcze jest 1 możliwość - ostatnio Adobe w Polsce zrobiło prezent studentom CS4 można było (może jeszcze można) kupić PS za 10% wartości... nie wiem tylko czy dotyczy to studentów do 25 roku życia... może będzie tak z nową wersją..

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Nikoś, ale wersje ze zniżka 90% dla edukacji to przecież ma inna licencję ;) Owszem do robienie zdjęć dla siebie, do domu, do domowego albumu się nada.. ale tylko do tego. Nie wspominając już o wersji demo ;)

Tutejszyn 
Optyczny

Nie oglądałem całego filmiku, bo nie podoba mi się kierunek w jaki podąża to wszystko. Oczywiście nie muszę z tego korzystać, tak jak nie musze korzystać z LV w aparacie, ale mimo wszystko przeszkadza mi to. Chciałem powiedzieć coś innego.. Photoshop Elements 8 już ma te bajery pokazane w pierwszej części filmy. Domyslam się, że to co pokazano dalej też ma. (Tylko q.. po co?) PSE8 kosztuje za to tylko (?) 350 zł
Wiem, że się powtarzam mówiąc znowu o PSE, jednak uważam, ze warto przypomnieć o istnieniu PSE przy okazji kazdej nowej wersji dużego PS, tak jak zawsze gdzieś tam przy okazaji jest poruszana kwestia ceny PS, licencji, czy piractwa..

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Gdyby tylko PSE pracował na kanałach lub też przestrzeni LAB... Ech.. Marzenie ściętej głowy...

Tutejszyn 
Optyczny

hijax_pl równie dobrze mozna powiedzieć: "gdyby PS kosztowało 300 zł..", ale nie kosztuje. Nie wiem dokładnie co masz na myśli mówiąc o "kanałach". Jesli mówisz o wtyczce Camera Raw, to PSE owszem obsługuje ją. Jesli mówisz o czymś innym, to nie wiem o czym mówisz.. :) Moim celem nie jest udowadniać, że PSE jest lepsze. Po prostu jest coś takiego jak PSE i w ogromnej części przypadków doskonale potrafi zastąpić dużego PS.

Odpowiedz do tematu