Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
d.prowadzisz, ale kosztuje więcej, a dokładając do niego stosunkowo niewiele możemy mieć coś innego.
Zresztą na moje oko, przy 18 mm nawet nowy kit z IS jest ostrzejszy. Choć to może być kwestia egzemplarzy. Za to obydwa pokazują całkiem konkretną CA
To szkiełko ma swoje zalety, ale na pewno nie zaliczyłbym do nich zachowania na szerokim kącie.
1000zł to za dużo, ja szukam obiektywu makro + czegoś do reporterki(śluby,imprezy rodzinne) lub do portretów,a więc ta sigma do macro za 250zł(w teście dobrze oceniana) + http://www.ceneo.pl/4756 canon do portretów, co wy na to ?
Djwalkman, canon 50/1,8 do portretów to dobry pomysł. Zamiast kupować tą sigmę kup może do zdjęć makro raynoxa, którego mozesz używać z canonem 50/1,8:
http://fotozakupy.pl/oferta/produkt,1236s
Ale czy 50mm mi wystarczy do makro? Jeśli kupiłbym canona 1000d + 50mm/1,8 i do tego kit 18-55, to nie miałbym nic większego niż 55mm (1.)może jakieś sugestie na tele?2.Czy tele szkło będzie dobre do ślubów?
Misek [Usunięty]
Wysłany: Nie 13 Gru, 2009
Djwalkman napisał/a:
Ale czy 50mm mi wystarczy do makro? Jeśli kupiłbym canona 1000d + 50mm/1,8 i do tego kit 18-55, to nie miałbym nic większego niż 55mm (1.)może jakieś sugestie na tele?2.Czy tele szkło będzie dobre do ślubów?
Nikt nie ma odwagi to ja powiem. Kurcze człowieku ludzie do ślubów to kupują JEDNĄ stałke za niewiele mniej niż ty chcesz kupic cały zestaw. Jak chcesz coś działaś na ślubie to kup sobie 50 mm 1.8 i lampę błyskową, a nie jakieś badziewne szkła z allegro, byle taniej...
Mam tylko nadzieje że chcesz te śluby robić amatorsko, jako gość, a nie jako fotograf.
Masz poprostu troche za mało kasy, a za duże wymagania. Kup sobie 1000D+kit+50mm f1.8 zobacz jak to działa. Potem bedziesz już wiedzieć czego tak naprawde potrzebujesz. Teraz chcesz kupić wszytsko, problem w tym że z braku kasy chcesz kupić najtańsze badziewie przez które tylko się zrazisz do danego typu fotografii.
,a więc ta sigma do macro za 250zł(w teście dobrze oceniana)
Żadna dobrze oceniana sigma nie kosztuje 250 zł. Na pewno mylisz modele.
Djwalkman, chciałbyś wszystko za nic, a tak się nie da. Za 1000 zł trudno o dobry sprzęt do któregokolwiek z wymienionych przez Ciebie zastosowań. Nie wspominając już o takim, który nadałby się do wszystkich.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10