Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
sklepy foto w Łodzi
Autor Wiadomość
sigmiarz 
Optyczny

Wysłany: Nie 13 Gru, 2009   sklepy foto w Łodzi

Jako że wyszukiwarka na forum po wpisaniu "sklepy Łódź" wyświetliła komunikat
SQL error zakładam nowy wątek.

Pytanie o sklepy foto w Łodzi, znacie takie sklepy gdzie warto się przejść chcąc kupić
obiektyw, statyw lub body ? jak robiłem analogami zakupy robiłem w komisach,
teraz oba komisy zamknięte :/ nikt z allegro nie wygra. Sprzęt cyfrowy jak dotąd kupowałem
w necie, z ew. małym obmacywaniem w Media Markt ku niezadowoleniu sprzedawców,
pomacał i nie kupił ;) przy okazji ostatnio byłem w electroworld w zupełnie innej nie fotograficznej sprawie, poprosiłem panią żeby dała mi pomacać d700, owszem wyjęła z gablotki zamykanej na kluczyk (żenada) ale powiedziała, niestety nie możemy włączać tych aparatów... sklep ten omijam z daleka. Chodzi o sklep gdzie sprzęt leży i można go pomacać a nawet włączyć, może jest taki sklep.. a ja nic o nim nie wiem, na to liczę :)

Reklama

Misek
[Usunięty]

Wysłany: Nie 13 Gru, 2009   

Obawiam sie ze nie znajdziesz sklepu gdzie dadza ci sie pobawic sprzetem za grube tysiace. Jak szukasz sklepu w Lodzi to wejdz na ceneo lub skapiec i w dziale foto wybierz filtrowanie na tylko to miasto. Fotoklik jest podobno ok, ja kupilem aparat i 50 mm w fotobogutti. Jest ok, tylko nie mozna placic karta.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

sigmiarz, ja kupuję od czasu do czasu w fotokliku.

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Znajdzie, znajdzie. Ten sklep ma dosyc bogaty asortyment, na miejscu.

sigmiarz 
Optyczny

Misek napisał/a:
Obawiam sie ze nie znajdziesz sklepu gdzie dadza ci sie pobawic sprzetem za grube tysiace. Jak szukasz sklepu w Lodzi to wejdz na ceneo lub skapiec i w dziale foto wybierz filtrowanie na tylko to miasto. Fotoklik jest podobno ok, ja kupilem aparat i 50 mm w fotobogutti. Jest ok, tylko nie mozna placic karta.

Czyli co ? mam jechać do macalni do Berlina ? LOL
ok, dzięki za linki, moze jeszcze coś ktoś ?

Nie chodzi o zabawę, chodzi o to żeby poczuć AF, funkcjonalność menu itd.
w salonach samochodowych dają się przejechać "zabawkami" za kilkaset tys. pln,
a nie mogą w sklepie foto tymi za kilka tys. ?

garreth 
Maniak
Nikonier-analogowiec

sigmiarz napisał/a:
w salonach samochodowych dają się przejechać "zabawkami" za kilkaset tys. pln

ale najpierw spisują z dowodu osobistego, albo wręcz nakazują pozostawić dowód osobisty u dealera, jeśli klient nie życzy sobie sprzedawcy w aucie w czasie "testowania"

a aparat? chwila nieuwagi i już - nie ma aparatu, nie ma klienta, a sklep ma w plecy parę tyś.
dlatego większość sklepów ustawia tańszy asortyment na półkach, zabezpieczony alarmem, a droższy - w gablotach

Misek
[Usunięty]

sigmiarz napisał/a:
Misek napisał/a:

Czyli co ? mam jechać do macalni do Berlina ? LOL
ok, dzięki za linki, moze jeszcze coś ktoś ?

Nie chodzi o zabawę, chodzi o to żeby poczuć AF, funkcjonalność menu itd.
w salonach samochodowych dają się przejechać "zabawkami" za kilkaset tys. pln,
a nie mogą w sklepie foto tymi za kilka tys. ?

To co napisał garreth plus fakt że ludzie nie chcą towaru macanego, a jeśli chcą to z rabatem. W salonie "demo-car" jest potem sprzedawany z rabatem kilku tys PLN. Wiadomo że powinno być tak że jedna sztuka w sklepie jest do macania żeby każdy mógł sie pobawić, ale którego sprzedawce stać na coś takiego??

MC 

garreth napisał/a:
ale najpierw spisują z dowodu osobistego, albo wręcz nakazują pozostawić dowód osobisty u dealera, jeśli klient nie życzy sobie sprzedawcy w aucie w czasie "testowania"

Hmm, ode mnie nie chcieli zadnych danych ani zadnego dokumentu :razz:

No, ale jesli sigmiarz nie jest zadowolony z tych sklepow, ktore sa blisko, to faktycznie chyba trzeba pojechac do DE.
PS. kilka tygodni temu w FJ meczylem przez godzine 7D, a dzisiaj sprzedawca proponowal mi sam sprawdzenie C15-85 :oops:

sigmiarz 
Optyczny

to niech spuszczają z rabatem, sprzedawcy Apple co jakiś czas robią wyprzedaż sprzętu z wystawy,
a to ze mozna wejsc do ispot i sie pobawic imaciem wielu ludzi ktorym kiedyś nawet przez mysl nie przeszlo zeby sie przesiadac na maca z windows/pc jest dzisiaj szczesliwymi macuserami.. :oops:

Nie piszę tego po to żeby wylać na forum swoje żale - to nic nie da, ale z nadzieją że przeczyta
to jakiś sprzedawca i zmieni nastawienie. Pamiętam jak pojawił się w Łodzi pierwszy empik gdzie można
było posłuchać muzyki bez proszenia się sprzedawcy, niedługo potem wszystkie inne sklepy z cd zwinęły interes, fakt, pomogło mp3 itd. ale jak mam wybór iść do sklepu w którym sprzedawca nie zawsze jest w nastroju pokazać mi wkładkę z pudełka z CD a EMPIK to wiadomo gdzie wolę iść po płytę.

Jeszcze co do porównywania samochodów z aparatami, przecież chwila nieuwagi i testowany samochód jest do naprawy jeśli nie do kasacji, wiem są ubezpieczone, ale sprzęt w sklepie też można ubezpieczyć, i podejrzewam sporo sprzedawców ma ubezpieczony sprzęt/sklep od kradzieży, więc mały kroczek do ubezpieczenia od dwuleworękich macaczy.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

W okolicach Łodzi najlepszym sklepem foto są fotoaparaciki.pl w Pabianicach. Znalazłem ich dawno temu jak sam szukałem sprzętu o sprawdzonej jakości i jednocześnie dobrej cenie. Poleciło mi go kilku znajomych. Na początku byłem nieufny, teraz tylko tam kupuję a jego właściciel został moim przyjacielem. Macać i testować na miejscu można do woli. Jest prodilerem Canona i przedstawicielem Tamrona. Większość sprzętu foto sklepów z Łodzi i okolic zaopatruje się tak naprawdę w fotoaparacikach. Sklepu Bogutti zdecydowanie nie polecam. Wiem co ten facet wciska czasami klientom i za jaką cenę. Czasami dobre ceny miewa fotojoker, ale nie będzie miał mniejszych niż fotoaparaciki. Tylko najlepiej tam pojechać i negocjować ceny na miejscu z właścicielem.

Misek
[Usunięty]

MM, możesz rozwinąć to z tym Fotobogutti. Ja kupiłem tam C400D i ostatnio EF50 mm, jestem zadowolony. Choć rzeczywiście niektóre rzeczy to w chorych cenach mają. No i taka troszkę kiepska obsługa, np w piątek dzwonie do sklepu i pytam się czy są 50mm i w jakiej cenie. Mówi babka ze są i zaprasza. Za 10 min przypomniało mi się że nie mam gotówki i musiałbym iść do bankomatu. No to dzwonie jeszcze raz i pytam się o płatność kartą. Nie da się niestety, trochę dziwne w tych czasach :zalamany: . Ok, już chce odkładać słuchawkę, a ta się mnie pyta za ile będę. Ja że za ok 40 min. A ona do mnie z tekstem czy mogę się pospieszyć bo chciała dzisiaj wcześniej skończyć i iść do banku :lol:

No nie wiem chyba bank u nich kupuje tyle sprzętu że ja szaraczek muszę szybko biec nim zamkną interes. A na stronie czas pracy do 18, była chyba 16:10 :wink:

sigmiarz 
Optyczny

napiszę tyle, nazwa fotobogutti zobowiązuje.

co do fotoaparaciki to znalazlem kilka lepszych ofert w fotokliku.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pon 14 Gru, 2009   

Powtórzę - do fotoaparacików radzę zadzwonić a nie patrzeć tylko na ich stronkę. Zresztą ta nie jest zbyt często aktualizowana. Już niedługo będzie wyglądało to całkowicie inaczej. Teraz jest jak jest.

Co do fotoklika... bodaj przed około dwu laty kupowałem trzy obiektywy Nikkora 70-200/2.8 VR plus TC 2. Cena na Nikkory w fotoaparacikach była 5750. Fotoklik zaoferował mi za... 6200. :shock: Jest coś jeszcze. Jak widzisz jakąś fajną cenę na stronie to zadzwoń, że już jedziesz i będziesz kupował. Gwarantuję, że większość sklepów nie ma tak naprawdę na półce wielu z oferowanych w atrakcyjnych cenach towarów. Jeżeli taki ktoś klepnie coś na stronce to bardzo często biegną do fotoaparacików kupić w hurcie bo tam towar przeważnie jest.

Arek 
Redaktor

MM wyhamuj. Twoje posty zaczynają podchodzić, po raz kolejny, pod reklamę sklepu Twojego przyjaciela. Jeśli ten sklep jest tak profesjonalny, tak jak piszesz niech zacznie sie tak zachowywać. Bo na radzie to kradnie opisy chronione prawem autorskim, jak sam piszesz - ma nieaktualną stronę WWW oraz samodzielnie oraz z Twoją pomocą robi akcje kryptoreklamowe na naszym forum.

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Ja wszystko wiem, jeżeli fotoaparaciki nie będę płacić optycznym za malutkie reklamki 3-4 tyś. zł miesięcznie to będą sklepem złodziejskim i będą kraść a jak już wykupią to będą cacy. Masz Arku problem bo naprawdę chcąc być obiektywnym ciężko o lepszy sklep foto w okolicach Łodzi i jakbyś tutaj mieszkał to sam byś to zrozumiał. Wielu ludzi z tego forum tam kupowało. Sklep ma wielką wadę - jest to jego strona internetowa i ja od kilku lat im to mówię. Na szczęście ma się to w końcu zmienić. Był nią też brak możliwości płacenia kartą, ale już jest taka możliwość. Zaleta to niemal rodzinna atmosfera, możliwość długiego testowania, sprawdzania i dobierania sprzętu.

Mogę też polecić towar w komisie na Wołczańskiej przy Struga. Sam kupiłem tam kilka rzeczy. Teraz "żałuję" bo przepłaciłem - nowy sprzęt biorą z fotoaparacików. Ich zaletą są stare foto-wynalazki (obiektywy, analogi itd.). Sprzedawca jest starym fachowcem, ma wiedzę i potrafi doradzić.

Jak komuś się śpieszy i nie chce wyjeźdzać z Łodzi to może kupić też w fotozoomie blisko łódzkiej manufaktury. Mają tam spory wybór toreb, bardzo blisko współpracują z Lowepro (sam u nich kupiłem ze trzy torebki), sprzęt foto (choć w małym asortymencie na miejscu) mają dobry i sprawdzony bo go kupują najczęściej w fotoaparacikach :lol:

Sklepu Bogutti nigdy nie polecę bo wiem co tam się dzieje i jak potrafi naciągać frajerów (o bezczelnym wycinaniu kuponów do cash-backa przy nieświadomym kliencie nawet nie wspomnę). Po przykładzie kilku "numerów" o których wiem, że miały miejsce to napiszę tak - właściciel dostaje w pysk i łyka zęby a jego mamusia (to ta pani od telefonów) sobie na to patrzy. Do tego kilka spraw nadaje się do pozwów cywilnych. No bo co zrobić jak ktoś wciska towar używany i USZKODZONY w sposób ŚWIADOMY jako nowy i sprawny? Dlaczego tak się dzieje? Odpowiedź jest prosta - kilku ludzi się przeprosi i towar wymieni a w końcu jakiś nieśmiały frajer to łyknie i będzie się męczył z serwisem.

Można też polecić sklepy fotojokera - ten w M1 jest "nikoniarski" i jak człowiek nie wygląda na idiotę to nie będą mu wciskać od razu Sony. Ludzie tam mają trochę więcej niż podstawową wiedzę foto a towar jak to towar, czasami mają naprawdę dobrą cenę - ja kupować aku enelopki to tylko tam :wink:

Zdecydowanie odradzam kupowanie jakiegokolwiek sprzętu foto w media markecie. Ceny są z kosmosu. Dobrym pomysłem jest kupić coś na raty w Euro AGD. Sam kupiłem tam swego czasu Canona 50D. W fotoaparacikach miałbym ze 150 złotych taniej, ale nie miałbym tak korzystnych rat.

Jak ktoś potrzebuje fotograficznej drobnicy (filtry, przejściówki i setki dupereli) to zdecydowanie polecę Kubiska (ksywa z allegro) z foto ABC przy Zgierskiej w Łodzi. Tam jest tego na tony a właściciel to pasjonat. Na pewno towar jest dobrej jakości.

Odpowiedz do tematu