Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
maly, szczerze mówiąc nie polecam zamienników.
Te bardziej znanych firm są niewiele tańsze od oryginału a prawie tak samo wiarygodne. Z drugiej strony te tanie chińczyki są całkowicie niewiarygodne. W sumie - polecam znaleźć tani oryginał.
maly, jako że Ci nie polecam takich rozwiązań powiem tylko tyle żebyś patrzył na pojemność. Jak znajdziesz takie wynalazki posiadające 4000mAh - od razu odłóż na półkę aby się nie plamić tandetą. Oryginalna EN-EL3e ma 1500mAh i 7,4V - i takich zamienników szukaj.
Obie są tak samo dobre. Różnica między nimi de facto ogranicza się tylko do napisu na obudowie (Nikon/Metz) + to że SB900 to ... lampa systemowa. Metz to z drugiej strony firma która ma wiele lat doświadczenia w lampach (np wprowadziła sterowanie bezprzewodowe na długo przed powstaniem CLSa)
Jeśli koszty grają rolę - to Metz 58 AF-1 Digital, w przeciwnym razie możesz spokojnie rzucić monetą
aha rozumiem bo ogólnie byłem zdecydowany na sb 900 ale naczytałem że mocno się ona przegrzewa i tak troche się zgubiłem w wyborze w sklepie zachęcają na metza że na dodatkową lampę i czy ta dodatkowa lapa coś daje?
To prawda że SB 900 się grzeje ale ma zabezpieczenie które wyłącza możliwość dalszych strzałów jeśli istnieje możliwość przepalenia palnika. Problemem jest tylko to że dość długo stygnie. Oczywiście też można wyłączyć tą opcje. Z tego co czytałem to dodatkowa lapma w Metzie jest średnio potrzebna ale osobiście nie testowałem. Polecam SB 900.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,07 sekundy. Zapytań do SQL: 9