Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Tak Marian, ostatni plener Mazowieckich Warsztatow Fotograficznych.
[ Dodano: Sob 07 Lis, 2009 12:17 ]
Ciesze sie Mavierk!
Ostatnio bylem z rodzinka na imieninach u tesciowej:
5D II - wiem, nie oszukuje sie sam, ze nie zabralbym go w ogole!
GH1 - zabralbym na pewno, zrobil kilka zdjec, nagral dzieciakow i polozyl gdzies na polce.
GF1 - mialem prawie caly czas na szyi (poza siedzeniem przy stole, ktore i tak w moim przypadku bylo minimalne). I okazalo sie, ze kilka ciekawych ujec udalo mi sie zrobic wtedy, kiedy GH1 juz by lezal na polce.
PS: Co by bylo, gdybym nie mial zadnego z powyzszych, a zwykly kompakt? Moze i bym go wzial, moze i bym zrobil nim zdjecia, ale na pewno nie sprawialoby mi ich ogladanie wiekszej przyjemnosci, o ile w ogole ostrosc bym zlapal na latajacych dzieciakach.
F1.7 robi swoje - krotszy czas, nizsze ISO - nie do uzyskania kompaktem, chyba, ze flash'em po oczach. Chyba nie musze pisac wiecej.
PS: Nie mialem sily tlumaczyc jednemu z gosci, ze wole jasna stalke, niz zoom... Ze mi to nie przeszkadza. Brrrrr. Po prostu nie mialem sily.
-Improved AF(Auto Focus)performance in movie recording
-Improved AWB(Auto White Balance) performance
-Improved picture quality in high sensitivity photo recording
-Improved picture quality in portrait program modes
-Improved aperture control in scenery program modes
-Improved accessibility to MF(Manual Focus) Assist function with MF lenses
-> plus nowy firmware do wszystkich zoom'ow Lumix'a.
Jeśli mogę to dodam moje 0.03zł; czy GF1 ( system u43) jest faktcznie lepszy dajmy na to od Canona G11 czy to tylko "gorący" temat?
Jeśli Optyczne by robiło taki test to chętnie bym zobaczył w porównaniu do kompaktów typu G11.
Na razie mam wrażenie, że to trochę taka moda ten system u4/3 . A za modę się przepłaca ..
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Wto 15 Gru, 2009
GF1 będzie lepszy pod względem jakości zdjęć, ale jak to bedzie z zakresem obiektywu... każdemu według potrzeb
No chyba, że liczysz na 14-150 Wtedy cena będzie rzeczywiście olbrzymia
Ale ładna strona WWW, aż się chce oko zawiesić. Wreszcie coś innego niż wąski pionowy pasek na 1/3 szerokości współczesnego panoramicznego ekranu. Fajny ten GF1, szkoda, że cena z naleśnikiem nie pozwala mi go kupić sobie jako drugiego sprzętu, który miałbym zawsze ze sobą.
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010
Cytat:
Panasonic showed the future MicroFourThirds lenses at CES:
Panasonic Lumix G Vario f/4.0-5.6 100-300 mm,
Panasonic Lumix 14mm pancake lens
and the Panasonic Lumix G Fish-Eye APSH f/3.5 features a focal range of 8mm
Moim zdaniem ten system stał się kompletny - 14/2.8 + 20/1.7 + kupno Voigtlandera 40/1.4 i mamy zestaw idealny dla niedzielnego i nie tylko pstrykacza
Moim zdaniem ten system stał się kompletny - 14/2.8 + 20/1.7 + kupno Voigtlandera 40/1.4 i mamy zestaw idealny dla niedzielnego i nie tylko pstrykacza
zapomniałeś dodać że to zestaw dla świadomego niedzielnego pstrykacza
Wysłany: Nie 10 Sty, 2010
e tam, takiemu nieświadomymi potrzeba jeszcze 100-300, które właśnie wyszło
W ogóle... co za asortyment szerokiej optyki:
7-14
8 fish
9-18 niebawem bedzie
12/2.8 niebawem wyjdzie
14/2.8
17/2.8
20/1.7
.... nie ukrywajmy, ta wada małych matryc została zaślepiona
Teraz tylko czekam na coś z zakresu 40-70 z światłem f1.2-2
MaciekP [Usunięty]
Wysłany: Pią 12 Lut, 2010
mam kolejną porcje zdjęć i kilkanaście filmów zrobionych GF1 w AVCHD.
Zdecydowanie wolałem zwykłe DPP w Canonie niż Silkypix do RAWów.
AVCHD sprawia troche problemów edycyjnych, ale efekt w 20 f/1.7 jest o niebo lepszy w 720P niz moja kamera HD za 6tys zł kilka lst temu w 1080i HDV.
20mm jest piekielnie ostry i fantastyczny do filmów, choć w trybie ciągłym nieco za wolny do filmów.
wysokie ISO jest przeciętne, ale do filmów i tak o wiele lepsze niz kamera HD Sony.
Trzeba ostro sciągac kontrast w dół na zdjęciach.
JPG nawet przy ustawionym wyostrzaniu na minimum (-2) za przeostrzone. Pozostaje RAW.
Silky pix jest strasznie powolny nawet na quad core. DPP to rakieta.
Licząc wszystkie za i przeciw, uwielbiam GF1 i wcale mi nie śpieszno do powrotu do Canona 5D i stałek które miałem.
co z tego, że dostawałem lepsze zdjęcia, ale nie na tyle lepsze, żeby dzwigac te kilogramy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 11