Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Zależy jak na to spojrzeć. Dla 70 mm jest zdecydowanie lepsza optycznie
Choć to prowadziłoby do wniosku, że najlepsze są obiektywy 18-200 czy 28-300... Niemniej w przypadku tego, konkretnego Tamrona i Sigmy różnice nie są bardzo wyraźne.
Mnie pociąga równa praca na wysokim poziomie Tamrona 17-50 czy Canona 17-55 IS (chodzi mi o rozdzielczość). Ale nawet gdybym teraz wygrał w totolotka i zdecydował się na kupno któregoś z tych szkieł, to mimo wszystko nie pozbywałbym się Sigmy 17-70. A to dlatego, że to szkło ma wszystkiego po trochu, co pozwala początkującemu amatorowi popróbować i portretu na 70 mm, i makro/prawie makro, i mieć duże światło na szerokim kącie. A to wszystko przy solidnym wykonaniu, wewnętrznym ogniskowaniu i cenie najniższej z całej trójki.
Tamron i Canon mają lepsze własności optyczne (no, Canon do tego ma USM, IS i dwukrotnie wyższą cenę), ale żaden nie ma 70 mm, żaden nie pozwoli zrobić dobrego zdjęcia małemu ślimakowi albo ujęcia z perspektywy pchły Mnie się to podoba, choć oczywiście wszystko zależy od priorytetów.
Jakiś czas temu kupiłem Sigme 50mm f/1.4 Po przetestowaniu w sklepie paru sztuk z moim body C 400D na wszystkich występował Front Focus.
Zdecydowałem się jednak na gwarancyjną wysyłkę obiektywu i body do serwisu w Gdyni. Wszystko odbyło się za pośrednictwem kuriera DHL oczywiście za darmo. Po 5 dniach roboczych mój zestaw wrócił w szczelnie i bardzo dokładnie zabezpieczonej paczce.
Po szybkim przetestowaniu na tablicy testowej jak i z małymi przedmiotami... AF trafia tam gdzie trzeba. Tendencja która była najbardziej widoczna na f/1.4 (FF) zniknęła :)
Długo sie zastanawiałem czy wysyłać ale teraz nie żałuje. :))) Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9