Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Mam! D300 jest fenomenalny, przynajmniej dla kogoś kto przeszedł z D80.
Obiektyw Nikkor 70-200/2.8 jest równie sprawny i solidny. AF działa jak fomuła 1. Ostrość pierwsza klasa. cale szczęście że przed nami święta, wiec już w piątek wyjazd w plener.Niestety brakło statywu który wczoraj oglądałem wiec zdjęcia trzeba będzie robić z ręki .
Teraz tylko jeszcze łopate i idę zakopać D80...
Pozdrawiam Wszystkich Uczestników dyskusji i już dziś życzę spokojnych i radosnych Świąt oraz udanej zabawy sylwestrowej. Życzę także Wam i sobie aby następy rok był okresem przepełnionym weną twórczą i natchniony miłością i sukcesami.
Ani Canon ani Nikon (w dowolnej kolejności) nie jest przodownikiem. Jeślibyśmy połączyli te dwa systemy z najlepszymi ich funkcjami, to mogli byśmy rozmawiać o najlepszym body na świecie. I dobrze o tym wiesz. Jak na razie każda z tych firm ma swoje ale. Co z tego, że Nikon zastosował matrycę CMOS, skoro i tak po wyłączeniu "odszumiania" w D300 i w D3 robi "lekkie odszumianie" w sposób, który da się zauważyć i którego nie da się wyłączyć.
Nie dam sobie kitu wcisnąć, że Nikon w tej chwili jest na początku stawki.
Nadal Canon i Nikon (w dowolnej kolejności, są najlepsze) zostawiając wszystkich innych producentów daleko w tyle.
Nie mniej jednak, nie ma na tą chwilę absolutnego zwycięzcy.
Owszem, zostanę przy Nikonie ale to nie znaczy, że może kiedyś nie przesiądę się na Canona. A to, że D3 jest świetne, to nie oznacza, że jest najlepsze.
Oczywiście, że to "lekkie" odszumianie jest widoczne i to widać. Ale sposób w jaki jest to zrobione osobiście akceptuję, bo purystą ideologicznym nie jestem.
Dla moich potrzeb najlepszy na świecie jest D3 i zdania swojego nie zmienię. Wiesz co robię i czego potrzebuję, mnie studyjne zalety 1Ds są zbyteczne a 1D jest ewidentnie gorszy. Tylko ta szklarnia... tutaj z drugiej strony "jak dla mnie" przewagę ma Canon. Te odwieczne dylematy...
Jeżeli tak pijesz jak palisz to ja w to nie wchodzę
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Czw 20 Gru, 2007
JA mam już swój plan na po wakacjach:
jak d200 używka bedzie za 3-3.5k to wymieniam body
jak Sigma 70-200/2.8 bez macro znowu bedzie za 1600zł - kupuje bez mrugnięcia okiem
jak nie, to Sigma 50-150/2.8 (widzialem zdjęcia z pełną klatką - na 50mm mała, jak dla mnie winieta tylko )
do tego CZJ Flektogon 35/2.4
No i Nikon F80 albo jakiś z serii FMX (gdzie X to 1, 2 albo 3 ) <- ach ten desgin
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9