Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Canon 50D Err 05
Autor Wiadomość
litlfisch 
Optyczny
litlfisch

Wysłany: Sob 16 Sty, 2010   Canon 50D Err 05

musiałem dzisiaj strzelić fotkę w ciemnym kącie i po naciśnięciu przycisku odblokowującego
aparat zawarczał 3 razy i na wyświetlaczu pokazał się napis

Err 05
blokada auto-podnoszenia lampy błyskowej wbudowanej

czy może ktoś się spotkał z takim błędem

Reklama

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Sob 16 Sty, 2010   

kiedyś w 30d miałem coś podobnego, jak przytrzymałem palcem lampę w momencie podnoszenia - w trybie "P"
próbowałeś podnieść lampę "ręcznie" - za pomocą przycisku - tak?
w 40d lub w 350d słyszałem o problemie "zatrzasku" blokady lampy który lubi się zdeformować i wówczas występuje ten problem...

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

Cytat:
próbowałeś podnieść lampę "ręcznie" - za pomocą przycisku

tak

otworzyć się dała dopiero po włożeniu cienkiego ostrza w szczeliną i naciśnięciu przycisku
zaczep lampy jest prosty a skubana nie chce się otwierać
rzadko z niej korzystam ale takie numeru jeszcze mi nie wycięła
aparatem nigdzie nie przyłożyłem i mi nie upadł

krisv740
[Usunięty]

areka chyba kiedyś wspominał o podpiłowaniu tego zatrzasku coby się lampa podnosiła normalnie.
jeśli masz na gwarancji to oczywiście serwis....
warto też, jeżeli masz po gwarancji, dowiedzieć się ile naprawa by kosztowała.... - warto mieć jednak sprawny aparat... - może cena nie będzie powalająca - usterka jednak zdarza się widocznie dość często.

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

właśnie zajrzałem do gwarancji
zakup 2008-11-10

muszę zadzwonić w poniedziałek i zrobić wywiad cenowy

dzięki

krisv740
[Usunięty]

proszę bardzo...
choć obawiam się,że mało pomogłem....

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

krisv740 napisał/a:
proszę bardzo...
choć obawiam się,że mało pomogłem....

zawsze warto spytać
różne przypadłości ludzi i sprzęt dopadają

007areka
[Usunięty]

Wysłany: Nie 17 Sty, 2010   

... poruszaj delikatnie :!: lampa na boki, lewo prawo przy zamknietej lampie od strony napisu canon jak nie pusci to jej delikatnie pomóż, tylko z wyczuciem nie urwij jaksieotworzy zobacz w czym moze byc problem jak zatrzaski pasuja i jak sie ukladaja...wtedy mozesz delikatnie :!: probowac dogiac,

... i w brew opinim bron boże nic nie piłuj :!: :!: ... :evil:

u mnie tez sie zacina ale ja nie korzystam z wbudowanej wiec moze sie wcale dla mnie nie otwierac,... ale zle to swiadczy o canonie.
o cene naprawy pytaj zeby nie okazalo sie ze taniej wyjdzie kupic zewnetrzna ;-)

[ Dodano: Nie 17 Sty, 2010 11:48 ]
..ps wlasnie sprawdzilem u mnie teraz dziala bez zarzutu, widac musielem ja w tedy skutecznie naprawic... ale nie pamietalem bo jej nie uzywam .

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

007areka, dzięki
dzisiaj jej przeszło i otwiera się bez problemu

ale dopadła mnie chyba seria złośliwości sprzętu
teraz wściekła się 300/4 AF działa bez problemu
ale nie chce ruszyć się pierścień od ostrzenia :twisted:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

To chyba te sowy zauroczyły Ci sprzęt :razz:

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

Wujek_Pstrykacz, to jest tak zwana złośliwość rzeczy martwych

a sowy to stare znajome, od 2008 je obserwuję
są cały czas na tych samych drzewach urzędują

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Pon 18 Sty, 2010   

Nawet porządna eLeczka może się zepsuć, wielka szkoda, a sowy ładnie Ci pozują :grin:

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

Wysłany: Pon 18 Sty, 2010   

Wujek_Pstrykacz, dzięki, jutro wizyta na Żytniej mnie czeka

ulan66 
Nowy

Wysłany: Wto 19 Sty, 2010   

Witam.
Mam ten sam problem z lampą i nie tylko. Ja po prostu wyłączam body i próbuję jeszcze raz. Nieczęsto używam lampy, ale jednak. Też muszę wysłać puszkę do serwisu i to nie tylko z powodu tej lampy :sad:
pzdr

litlfisch 
Optyczny
litlfisch

Wysłany: Wto 19 Sty, 2010   

po dzisiejszej wizycie na Żytniej mogę im wystawić ocenę 5+
załatwili całą sprawą w ciągu kilku godzin
łącznie z 300 + kalibracja

Odpowiedz do tematu