Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
komor, na tej samej zasadzie należałoby ganić praktycznie wszystkich producentów chwalących się iso, którego najwyższa wartość jest praktycznie zawsze nieużywalna.
Albo "wykastrowanym" LV
Przecież juz wszyscy ustalili że LV i stabilizacja nie są tzw. powaznemu naciskaczowi na spust w aparacie uczestniczącemu w pogaduchach internetowych w niczym potrzebne A wysokie używalne (cokolwiek miałoby to znzcayć) ISO to jak tez już zostało wielokrotnie potwierdzone (przez co stało się oczywistą oczywistością) podstawa nowoczesnej fotografii. Bo coś tam zamraża... - IMO argument obecnie niezbyt marketingowo trafiony, ja tam bym akurat dziś wolał jak by mi akurat rozmrażało.
Do tego dołożyć nalezy jeszcze takie zadziwiające zjawisko, że jedni z owych naciskaczy mają cały czas na łbie kaski a inni uciskające kalesony oraz wyłącznie pomarańczowe, czerwone i żółte przed oczami zamiast normalnego koła barw...
I dla tego jest ciekawie i dyskusja jeszcze nie umarła póki my zyjemy...
Bo jak się nudzi to internet lepszy nawet od szopa pracza.
[ Dodano: Pon 11 Sty, 2010 09:00 ]
dżony napisał/a:
no tak, jak już ma się aparat w dłoniach to trzyma się za obiektyw,
ale jak podnosi się go do oka to trzyma się za rękojeść i obiektyw
To u Ciebie łapki mają taka amplitude grgań i taki grip żelazny, że boisz suię, że siłą własnych mięśni kompozytowy bagnet złamiesz... Łoł...
Warciarz, a Tobie to marketing Sony płaci czy co? Przecież ustaliliśmy w tym wątku, że takie „okrojone” 7 kl/s też ma swoje zastosowania. Drażni nas (przynajmniej mnie) tylko marketing, który czyni z tego flagowy „ficzer” zapominając dodać, że to okrojona funkcjonalność w stosunku do tego co przyjęło się nazywać trybem seryjnym.
Tak mam 3% zniżki za każdą pochlebną opinie na temat Sony Ale tak poważnie. Wiem, że marketing Sony może nie do końca jest fair, ale takie są prawa rynku. Pokażmy coś czego nie ma konkurencja. Cóż, z tego, że to coś jest nie do końca użyteczne, ale konkurencja tego nie ma, więc tu mamy przewagę. MC celnie też zauważył, że z ISO są podobne machlojki. Np w kompaktach reklamują, że ma ISO do 6400, a 400 jest max używalne i to jeszcze nie do końca. Może Sony nie robi najlepszych aparatów, ale potrafi je sprzedać. To z kolei przełoży się na zyski i być może inwestycje w lepsze technologie, które zostaną wykorzystane w przyszłych modelach i każdy będzie z tego zadowolony. Wszystko ma swoje pozytywy
Jak by miało 20 klatek na sekundę z pomiarem światła i AF to by było, że za dużo, na co tyle, nigdzie tego nie wykorzystasz, co 3 zdjęcie wyrzucisz bo bedzie takie samo jak poprzedzające je i następne itp itd. niech będzie wstępne podnoszenie lustra, nieszumiace 12800 mega rozpiętość tonalna i kosztuje 1200zł. To będzie 7 stron pisania o tym, że w reklamie ta guma na gripie wydaje się być bardziej chropowata
Jak wprowadzano AF, LV czy nagrywanie wideo też patrzono na to z przymróżeniem oka. A teraz za brak filmowania jest minusik w testach
Rozumiem broniących Sony, bo za dużo ludzi używa słów w sposób nieodpowiedzialny, i to niestety dotyka w dużym stopniu sprzętu Sony. Aby nie było wątpliwości sam nie mam Sony, ale jak czytam niektóre posty to moim zdaniem zuchwałość niektórych w obelżywym używaniu słów przekracza granice przyzwoitości.
Tej stabilizacji nie trzeba wylaczac nawet na statywie, bo czujniki rejestruja brak ruchu i stabilizacja jest wtedy nieaktywna...
Trzeba ja wylaczac na statywie i to nawet na calkiem dobrych statywach. Ruch lustra wprawia caly zestaw w drgania, stabilizacja probuje to skompensowac i czesto bywa, ze powstaje dodatnie sprzezenie zwrotne. Najprosciej jest to zjawisko uslyszec.
Osobiscie zauwazylem, ze przypinanie dlugich i ciezkich szkiel zapobiega owemu sprzezeniu i chyba nie trzeba duzo wyobrazni by zrozumiec jak to dziala.
Szabla odgrazal sie jaki to bedzie fenomenalny aparat (A550) gdy optyczni go w koncu przetestuja. Test sie pojawil, jednak wyniki nie powalaja. Jeszcze raz wyszlo ile warte sa zdjecia testowe przedprodukcyjnymi egemplarzami, wykonane przez nie wiadomo kogo, w bialy dzien i w przypadkowym kompletnie plenerze zdjeciowym - byle podgrzac atmosfere czy wyprzedzic konkurencje w informacyjnym wyscigu.
Dzieki za kolejny test Optyczni! Moje wnioski sie nie zmienily: Sony "odkryje" ponownie ktoregos dnia przegub do obracania wyswietlacza oraz rozpietosc tonalna rejestrowanych obrazow i niechybnie bedzie to motywem przewodnim kolejnych kampanii marketingowych.
Gratulacje za postep w efektywniejszym wykorzystywaniu baterii! 900 strzalow z ladowania, to juz niemal wynik jaki konkurencja ma od kilku lat. Super.
Nie powalają, są zwyczajnie dobre, nie ekstremalnie rewelacyjne, tylko/aż dobre. Co do szumnych zapowiedzi to nie jest to tylko cecha Sony, jednak trzeba brać na to margines, lepiej być mile zaskoczonym niż się rozczarować.
Cytat:
Gratulacje za postep w efektywniejszym wykorzystywaniu baterii! 900 strzalow z ladowania, to juz niemal wynik jaki konkurencja ma od kilku lat. Super.
Sony też od kilku lat ma podobne wyniki, a nie tylko konkurencja, np A200 była za to chwalona, a ja na swojej A700 tez uzyskuje przeszło 1000 strzałów z jednego ładowania baterii, którą mam już dwa lata i użytkuję intensywnie. A200 i A700 nie mają jednak LV, nie obciąża to dodatkowo baterii, więc za ten wynik należą się gratulacje.
Sony "odkryje" ponownie ktoregos dnia przegub do obracania wyswietlacza oraz rozpietosc tonalna rejestrowanych obrazow i niechybnie bedzie to motywem przewodnim kolejnych kampanii marketingowych.
W przegub wierzę. W rozpiętość tonalną... niezbyt.
Ale dlaczego nie mogą marketingować podnoszenia lustra (i to pełnego, a nie w formie 2 sekundowego samowyzwalacza) to tego po prostu moja ograniczona mózgownica nie pojmuje.
Ale dlaczego nie mogą marketingować podnoszenia lustra (i to pełnego, a nie w formie 2 sekundowego samowyzwalacza) to tego po prostu moja ograniczona mózgownica nie pojmuje.
Bo nacisk kladziony jest na skalowanie cen oferowanego asortymentu. W tej sytuacji rzeczy, ktore latwo rozwiazac w tym samym sofcie bez ingerencji w sprzet po prostu gina.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 9