Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nawet mi się pochwalił że kupił właśnie na tej promocji w MM. Tak samo jak kilka konsoli PS3
Ten grubas nie kupił niczego w promocji tylko dał łapówkę kierownikowi sali i kupił tych konsol ze sto po cenach minimalnych jakie tylko mógł mu koleś załatwić.
Nawet mi się pochwalił że kupił właśnie na tej promocji w MM. Tak samo jak kilka konsoli PS3
Ten grubas nie kupił niczego w promocji tylko dał łapówkę kierownikowi sali i kupił tych konsol ze sto po cenach minimalnych jakie tylko mógł mu koleś załatwić.
Ale ja to wiem. Dlatego była taka emotka na końcu
Z tym 5DmkII było zapewne tak samo. Nie ma się co napalać na takie promocje, bo sprzęt w dobrej cenie jest sprzedany kilka dni wcześniej.
nie będę zabierał głosu w tym temacie leszek3, nawet Real, Żabka, Piotr i Paweł robią Cię w ciula z promocjami, tylko nie jesteś w stanie zauważyć jak często, jak szybko i jak skutecznie to robią
edmun, jako sprzedawca masz z pewnością doświadczenia i wiedzę, których ja nie mam, ale nie przesadzaj. Zarobić na kimś to nie znaczy go oszukać czy też zrobić w ciula. Jeśli przymierzam się do zakupu jakiegoś towaru i znam jego ceny, a potem widzę GDZIEKOLWIEK ten towar w cenie niższej, to kupuję i dzięki temu wydaję mniej, niż gdybym kupił wcześniej lub później nie doczekawszy kolejnej obniżki. W tej chwili w morelach była A850 za 5500zł, a w innym sklepie DP1 za 1000zł i są to najniższe ceny na ten sprzęt w historii. A że koszt produkcji jest ułamkiem tej kwoty... Oczywiście jeśli przy takiej "okazji" dokupię sobie jakikolwiek drobiazg nie sprawdzając cen, to może się okazać, że całą oszczędność diabli wzięli, co podałem na przykładzie 70-300vr Nikona. Historię opisałem nie po to, żeby się żalić, tylko ku przestrodze lub pouczeniu tych, co jeszcze takiego czegoś nie przeżyli.
[ Dodano: Pon 18 Sty, 2010 00:24 ]
Misek napisał/a:
Z tym 5DmkII było zapewne tak samo. Nie ma się co napalać na takie promocje, bo sprzęt w dobrej cenie jest sprzedany kilka dni wcześniej.
Kto wie, być może tak właśnie było. Albo jeszcze inaczej: zdjęli go z wystawy, a po trzech dniach położyli z powrotem.
Zarobić na kimś to nie znaczy go oszukać czy też zrobić w ciula.
Właśnie tu dochodzimy do kwestii, że jeśli ktoś zarobi na Tobie więcej niż o tym wiesz - to wtedy jesteś oszukany, tylko nie czując się takim - zupełnie Ci to nie przeszkadza
Właśnie tu dochodzimy do kwestii, że jeśli ktoś zarobi na Tobie więcej niż o tym wiesz - to wtedy jesteś oszukany
Zwykle nie wiesz, ile marży dolicza sobie sklepikarz osiedlowy, facet sprzedający rybki w zoologicznym, o PGNiG, TPSA, PKP, ABW, BBN, ChGW itede nie wspominając. Ergo mozemy załozyc ze zawsze jestes oszukany.
Jak widzimy to do dziś, możesz z takimi hasłami zostc prezydentem. To będzie RP numer costam costam.
Chciałbym tylko potwierdzić informację, w Saturnie można się targować, jeżeli w pobliżu mają konkurencję sprawa staje się jeszcze łatwiejsza. Wiem z autopsji
Wszystko fajnie i pięknie. Przyjrzyjmy się jednak kto jest właścicielem MM i S...
I robią z przeciętnego Kowalskiego idiotę, poprzez sprytne chwyty marketingowe...
Nasze szczęście nas (e-klientów)nie wyrolują, mamy przewagę.. fora/ceneo etc
Wszystko fajnie i pięknie. Przyjrzyjmy się jednak kto jest właścicielem MM i S...
Właściciel jest jeden. Znalazłem przypadkiem ten film pasuje do wątku. Każdy sklep chce nas zrobić w balona kwestia jest tego typu czy my się damy. Kiedyś mógłbym sie nabrać ale teraz zanim coś kupie to dobrze przetrzepie neta i wtedy podejmę decyzje.
Skuszona promocją "za każde wydane 500 z otrzymujesz 100 zł" pobiegam w czwartek 7 chyba stycznia do Saturna. Miałam upatrzonego canona 450d z kitem za 2089 zł. Wchodzę i co widzę? panowie z obsługi zdejmują cenę. Pytam "o co chodzi?" a oni na to, że cena uległa zmianie. Na jaką? A no 2589 zł. A ja niewiele myśląc wzięłam starą cenę ( na szczęście jeszcze była) i wezwałam kierownika. Przedstawiłam mu problem machając przed oczami ceną 2089. Kierownik podzwonił i okazało się, że sprzęt kupię za te 2089.
W sumie to miałam szczęście, bo gdybym pojawiła się kilka minut później, to już bym tej starej ceny nie dorwała i nic już bym nie mogła zrobić...
I tak oto stałam się posiadaczką pierwszej lustrzanki A za bony kupiłam kartę, torbę i inne drobiazgi....
A ja powiem tylko tyle. Zrobili z Ciebie kolejną osobę na "i" niczym sklep MediaMarkt. Kierownik dzwonił przy Tobie, czy poszedł zadzwonić i wrócił z dobrą dla Ciebie wiadomością ?
A ja powiem tylko tyle. Zrobili z Ciebie kolejną osobę na "i" niczym sklep MediaMarkt. Kierownik dzwonił przy Tobie, czy poszedł zadzwonić i wrócił z dobrą dla Ciebie wiadomością ?
stawiam na drugą opcję
Oczywiście, że przy mnie dzwonił. Stałam mu nad głową. Tak czy siak- C. 450d z kitem za 2tys to i tak się opłaca ( i dodam, że dostałam 400 zł w bonach ).
Misek [Usunięty]
Wysłany: Pią 22 Sty, 2010
edmun napisał/a:
stawiam na drugą opcję
Nie wiem kto z kogo co zrobił. Wiem że nowe 450D + Kit za 1600 zł to super oferta, wiec chyba ten komentarz był zbędny.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10