Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
co kto lubi
Ja wolałbym Samyanga 85/1.4 + przykładowo takie 17-40/4L (albo Sigmę 120-400OS) zamiast samego Zeissa
A ja canona 85/1,2L
Ja też, i jeszcze materac wypchany $$$$$$$$$$$$$.
Ale w sienniku ino (to dosłowne) siano, Panie, czasy cienszkie idom to i Cajs niegodny manualny musi biednemu oberwańcowi wystarczyć...
Nie widzę wad tego szkła oprócz może minimalnej odległości ostrości. Wczoraj urodził mi się syn, trzecie dziecko z moja ukochną żona , jest najładniejszym facetem na tej ziemi. Zdjęcia załącze -może kiedyś. Teraz nie mogę patrzyć na zdjęcia z tamrona. Oczywiście wszystkie moje dzieci rodziły się przy mnie i razem ze mną . tak robiłem zdjęcia ale ...
Dzisiaj robiłem 4 podejście do tego obiektywu jak do tej pory szkła canona kupowałem w ciemno i miałem szczęście bo wszystko było ok jednak po uwagach i pewnych głosach 85-ke postanowiłem przed zakupem sprawdzić no i dzisiaj kolejny model ustawiał ostrość za obiektem ( na dwóch puszkach identycznie ) z czterech dotychczasowych prób każdy model to samo. Sam się juz zastanawiam czy nie wpadłem w jakieś sidła testowania i szukam dziury w całym ale dzisiejsza próba obiektywu przy fotografowaniu z odległości 2m na przysłonie 1.8 i 2 ustawiał ostrość około 1 do 1,5 cm za fotografowanym obiektem sam już nie wiem czy to dużo czy mało czy wszystkie tak maja
007areka [Usunięty]
Wysłany: Nie 24 Sty, 2010
... ja moj wybieralem 3 razy i to nie w sklepie..tylko kurierem, pierwszy robil BF drugi to masakra gdzie chcial tam ustawial nie bylo regoly istne kolo fortuny...trzeci ciutke na FF z 40d 30d i 5, ale prawie ideal...i bylem zadowolony....dokupilem 50d i niestety wszystkie dobrane szkla do w/w body z 50d pracuja jak chca stad moja nienawiść do 50d ... a tak wracjac do tematu 85 to poszukaj dobrze ze szkla masz byc zadowolony i ma byc powtarzalne i uchowaj zebys ni trfail na kolo fortuny ktore ja odeslalem w tym samym dniu co przyszlo. nigdy wczesniej ani pozniej juz nie spotkalem takiego szkla ktore by tak rozrzucało .
Ja swoj kupowalem przed Swietami, dopiero trzeci egzemplarz trafial w porzadku prosto do celu. Tak ze jesli ma sie tylko mozliwosci - nie warto brac obiektywu w ciemno.
007areka, dzięki tobie i naszej wymianie zdań w któryś z początkowych postów w tym wątku pierwszy raz postanowiłem sprawdzić obiektyw przed kupnem i dobrze zrobiłem u mnie na dwóch puszkach 40d i 400d wszystkie egzemplarze ustawiają ostrość za obiektem i to jak dla mnie dyskwalifikuje tego typu wybór. Czy dobrze zrozumiałem ze po podpięciu tego szkła na 50d mimo że na 40 d chodzili dobrze to na 50d masz problemy.
Możesz coś więcej na ten temat więcej napisach bo właśnie przymierzam się do zamiany 40d na 50d i niecgciał bym znów zaliczyć zonka 007areka, Matt,
[ Dodano: Nie 24 Sty, 2010 16:27 ]
Wiem wiem będę wybierał do skutku ale w sklepach maja przeważnie 1lub 2 sztuki wiec wyboru nie ma za dużo a następne przychodzą jak te się sprzedadzą i taki w kółko
ja moj wybieralem 3 razy i to nie w sklepie..tylko kurierem, pierwszy robil BF drugi to masakra gdzie chcial tam ustawial nie bylo regoly istne kolo fortuny...trzeci ciutke na FF z 40d 30d i 5, ale prawie ideal...i bylem zadowolony....dokupilem 50d i niestety wszystkie dobrane szkla do w/w body z 50d pracuja jak chca
Przymierzam się do zakupu 85/1,8, wolałbym tego dokonać w sklepie internetowym, jestem zaskoczony tym co piszesz o jego problemach z FF/BF i dlatego mam dwa pytania:
1.Czy sklep internetowy nie robił Ci problemów z przyjmowaniem zwtotów-jesli tak, to czy mozesz podac jego nazwę?
2.Czy dobrze zrozumiałem że obiektyw, który dobrze ostrzył na 40,30 i 5d, na 50d "odmawiał współpracy"?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 11