Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ja tego nie robię i mi tu nie machiavelli'uj, wmawianie ludziom, że sprzęt to kwestia czwartorzędna i to jeszcze w fotografii ptactwa - to jest dziecinada
Nie korzystaj z moich tekstów - wymyśl własne.
Do tego typu zdjęć, ze sprzętu najpotrzebniejszy jest odpowiedni obiektyw, np. 100-400 albo 70-400. Jaka puszka jest do niego dokręcona, to sprawa marginalna. Może być D700 albo D3000 - że użyję symboli wysoko notowanych na tym forum
Pewnie, że lepszy sprzęt narzuca mniej ograniczeń - zwłaszcza w sytuacjach ekstremalnych.
Jeżeli w czatowni siedzi człowiek z doświadczeniem i odpowiednim szkłem, rodzaj używanego korpusu nie jest najważniejszy - wystarczy obejrzeć zdjęcia wykonywane na przestrzeni ostatnich 10 lat. Albo 30.
To jasne, że olbrzymia większość zdjęć ptaków powstaje przy wykorzystaniu korpusów wyższej klasy niż A230 czy D3000, ale nie ma w tym nic dziwnego. Osoby skoncentrowane na tego rodzaju fotografii inwestują w dobre szkła, dlaczego więc nie miałyby inwestować w dobre korpusy?
Jasne, że Da Vinci nie namalował Giocondy byle piórkiem, ale jestem pewien, że gdyby musiał, zrobiłby to znacznie lepiej niż Ty zestawem profesjonalnych pędzli
Używałem a230, stabilizacja niestety nie jest tak wydajna jak być powinna, słaby AF to standard wiec tutaj nie mam zastrzeżeń do Sony, że co chwila jest skucha - polowanie na ptaszki tym korpusem przypomina grę w totolotka, raz coś się trafi na jakiś czas, ale w większości przypadków to pudło .
Ostatnio zmieniony przez goltar Pon 25 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 25 Sty, 2010
Szabla, nie odkręcaj kota ogonem
Szabla napisał/a:
Jaka puszka jest do niego dokręcona, to sprawa marginalna.
ja wiem, że Komor zabronił tego słowa ale to jest bzdura. Marginalne w tym przypadku to może być to, czy użytkownik ma na sobie kalesony czy onuce a co przykręca do słoika klasy 100-400 i na jakim to wszystko jest w statywie i jak wygląda pozycja fotografa zdecydowanie nie i co też ważne to co operator ma w głowie.
Szabla, te twoje socjotechniki nie robią na mnie wrażenia, pokaż mi chociaż jedno zdanie, w którym twierdze że dobrym zestawem sony nie da rady takich fot trzasnąć.
Przypominasz sobie to zdanie z mojego postu z 7.54, pozwól że zacytuję siebie:
"Szabla, powtórzenie czegoś takiego kilka razy nie uczyni tego prawdą ale jak ma się wyznaczone odpowiednie targety to można wmawiać ludziom że zamiast A700 wystarczy im A230, bo po co przepłacać."
Szabla, przypominam ci, że ta dyskusja tyczy się A230 nie zestawu 70-400+A700 na ten przykład.
Ostatnio zmieniony przez goltar Pon 25 Sty, 2010, w całości zmieniany 1 raz
słaby AF to standard wiec tutaj nie mam zastrzeżeń do Sony
Ten AF nie jest aż taki słaby, gorzej z dobrym wysterowaniem w nowych egzemplarzach, spora część aparatów Sony z tym czujnikiem wymaga po zakupie wysłania do serwisu na dostrojenie. Połowa moich znajomych używających jakiejś Alphy, miała dostrajany AF w serwisie. Fakt, o tym że jest coś nie tak, dowiadywali się ode mnie, szczęśliwie serwis działa dobrze, po tym zabiegu zwykle jest świetnie, jak na tej klasy sprzęt.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 12