Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 26 Sty, 2010 problem ze spustem migawki w 400D
Witam,
Mam problem z canonem 400D, mianowicie 'zawiesza' mi się spust migawki, tzn gdy wciskam go do połowy aparat normalnie ostrzy, jednak dociśniecie spustu do końca nie powoduje natychmiastowego wyzwolenia migawki, dzieje się to dopiero po paru, parunastu sekundach. Dodam że problem pojawia się i znika, raz działa raz nie, i pojawia się bez względu na to który obiektyw jest założony. Czy któryś z Szanownych Forumowiczów spotkał się z taką usterką, może istnieje jakiś sposób na to?
Czasem automatyka blokuje wykonanie zdjęcia. Jesli aparat uzna, ze zdjęcie nie ma prawidowej ekspozycji, to zdjęcia nie zrobisz. Wyjdź z trybu Auto i... w sumie nie wiem co mam powiedzieć. Poznaj lepiej swój aparat.
To nie musi być przyczyna Twojego problemu, ale zanim pomyslisz o serwisie przed wykonaniem fotografii sprawdź, czy parametry nie wychodzą "poza zakres"
Czasem automatyka blokuje wykonanie zdjęcia. Jesli aparat uzna, ze zdjęcie nie ma prawidowej ekspozycji, to zdjęcia nie zrobisz.
raczej nie jest to przyczyną, bo gdy przytrzymam spust chwilę to w końcu zaskakuje, nie korzystam zresztą z trybu auto. Aparat mam od 2007, przebieg ma ok 45 000, myślę że przyczyną problemów może być 'zmęczenie materiału'. Napisałem na tym forum w nadzieji że nię będę musiał biegać po serwisach i wydawać pieniędzy na naprawy.
W sieci gdzieś krążył filmik jak wyczyścić spust bodaj w 40D.
Filmik obejrzałem i tak jak lubię majsterkowanie to stwierdziłem, że na takie historie się nie pisze.
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
Kwachu, możliwości jest parę ...
1. jak koledzy wspomnieli - brud/syfy pod lub wokół spustu
2. wszystko ma swój kres i właśnie nadszedł czas na wymianę
3. jest jeszcze taka możliwość, że używasz nieoryginalnego gripa i aparat się zawiesza, mi kiedyś z jakimś gripem chyba delty aparat "nie pozwolił" zmieniać wartości przysłony, spust też się zawieszał - tak się pochrzaniło - pomogło odłączenie gripa na chwilę.
Kwachu, chyba bym sam się nie podejmował czyszczenia tego ustrojstwa, lepiej oddać do jakiegoś serwisu - niekoniecznie autoryzowanego, zapłacisz stówę i problem z głowy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 10