Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010 Wkręt z nigerii?? Sprzedaż aparatu
Wystawiłem na różnych ogłoszeniach aparat do sprzedania panasonica lumixa dmc fz-18 + helios 44m4 z przejściówkami. I odezwała sie jakas kobieta z angli o treści
Hello seller,
I am Mrs Krish Bauer i am happy to come across your item when am
searching for the similar type i want to buy.So i will like you to
tell me the condition of this item and also the total cost of this
item so that i can know...So you can also contact me at my personal
email address at krishbauer@gmail.com
i hope to read from you soon
Thanks
Krish Bauer
następny e-mail
Witaj,
Thanks for the mail ..... Ja jestem z USA i chcę kupić ten przedmiot
na mego Syna, który jest o naukę w Nigerii i wysyłki mogą być łatwo za
pośrednictwem lokalnego Poczta do niego, a teraz skoro masz zapewnić
mi o stan przedmiotu .. Będę płatniczych $500USD więc dokonania
zapłaty Via Bank Przelew bankowy, który jest bardzo bezpieczne i łatwe
w zarabiać dobrze ..
Ja też chce się wracać do mnie ze swoim bankiem Szczegóły konta, gdzie
są pieniądze zostaną przekazane przez mój .. Bank tak że będzie mogła
przystąpić do zapłaty jak najszybciej .. So i will like you wysłać
Bank Info podobny do tego
Imię
Numer konta
Nazwa Banku
Miasto
Kraj
I będzie tak jak ty, aby wysłać je tak, tak, że mogę przystąpić do
zapłaty jak najszybciej.
Czekaj czytać z you soon.
Dzięki
Krish Bauer
wysłałem wszystkie dane i otrzymałem na e-maila cos takiego
*** ONLINE TRANSFER OF PAYMENT ORDER APPROVED*** =====================================================
TRANSFER ORDER HAS BEEN APPROVED
Szanowny Kliencie: Lukasz,
Mamy zaszczyt poinformować, że otrzymała transferu ($500.00USD) została wypłacona do Ciebie przez panią Krish do Aukcja przedmiotu (-ów) i płatność została zrealizowana, a tym samym został zatwierdzony ...
BELOW ARE YOUR NOTED BANK INFORMATION :
PAYMENT ACCOUNT DETAILS.
BENEFICIARY NAME
BIC CODE
ACCOUNT NUMBER
COUNTRY
ITEM NAME
TOTAL AMOUNT
Lukasz
BREXPLPWMBK
78114020040000310264468440
Poland
(Panasonic Lumix dmc FZ18 +helios 44 m4 domacra)
$500.00USD
Zakończyliśmy procedurę przekazania pełnej płatności na konto w banku, ale musisz wysłać na przedmioty i wyślij do nas numer przesyłki, dla sprawdzenia przesyłki, abyśmy mogli aktywować swoje konto bankowe i pełnej zapłaty ($500.00USD) zostaną przekazane na konto z amerykańskiego banku bezpośrednio na konto bankowe.
This Is Our Informacje dla kupujących
1. Musisz wiedzieć, że po dokonaniu płatności przez kupującego pieniądze teraz należy do sprzedawcy i zostanie przekazana bezpośrednio na jego konto, jak tylko sprzedający po naszej procedury.
2. Gdy przesyłka została poddana weryfikacji, pieniądze zostaną dostarczone do sprzedającego informacje o kontach bankowych udzielonych nam przez Ciebie, a więc od teraz, nie będzie miał żadnej kontroli na ceny płacone przez użytkownika na rzecz sprzedającego, jak mamy jeden do obsługi Ciebie wszystko jest do odbioru przedmiotu, używamy tej polityki jest ochrona zarówno sprzedającego i kupującego oszustwa internetowe.
Można śmiało się i statek na kupującego w pozycji (s) i wyślij do nas Scan Way Bill / numer przesyłki, aby nas, aby aktywować swoje konto bankowe i do ostatecznego zakończenia procesu i w ciągu najbliższych 24 godzin Twoje pieniądze przyjedzie na konto bankowe, jednak będziesz otrzymywać pieniądze jak najszybciej wysłać do nas Scan Way Bill / numer przesyłki od otrzymania przesyłki, będziesz miał na wysłanie przedmiotu do wysyłki adres podany przez kupującego.
Bardzo przepraszam za wszelkie niedogodności i opóźnienia może to spowodować, to chcemy sprawdzić poprawność informacji bankowych poprawnie i widzę, że nie ma mistake.If jest, prosimy o kontakt poprzez: (americanbank@accountant.com)
*** UWAGA ***
Twoje konto zostanie aktywowane z pieniędzmi, od razu wysłać Szczegóły wysyłki i został verified.This środek, w celu ochrony interesów zarówno sprzedającego, jak i nabywcy oraz ograniczenia występowania oszustw.
Także jeśli masz jakiekolwiek pytania możesz skontaktować się z fisrt amerykańskiego banku ® bezpośrednio z tego adresu na dalsze badania w następujących e-mail: (americanbank@accountant.com)
czytałem wiele o przesyłkach , Pani chce zebym wysłał przesyłkę do nigerii do syna hehe. Pewnie wkręt bo kto mądry dałby tyle pieniędzy za Fz-18 jak u siebie może kupić za 200$ nowego.
To najnowszy wynalazek oszustów z Nigerii. Było o tym w GW nawet.
Jak zwykle bazuje na ludzkiej pazerności i uspokaja rozum pozornością transakcji 'escrow'. Trik polega na tym, że rzekome informacje które otrzymałeś z banku wcale nie pochodzą z banku. To fake. Ty wysyłasz przedmiot i z kupującym kontakt definitywnie się urywa. Jak przyjdziesz do banku zapytać o przelew to Cię po prostu wyśmieją mówiąc że nie istnieje taka instytucja finansowa od której dostałeś maile. Spróbuj po prostu zweryfikować gdzie jest te 500$. Zadzwoń lub udaj się do swojego banku i opisz sytuację. Podaj im pełne dane tego banku pośredniczącego i zobaczymy co oni na to.
Ja bym dla jaj wysłał im coś brzydkiego do tej Nigerii. Niech oszust raz sam zostanie oszwabiony.
Od razu pomyślałem że to oszustwo ale wujek google pomógł wystarczyło wpisać paczka to Nigerii hehe i od razu wszystko jasne. Rzekoma pani Bauer napisała że pieniądze wysłała ale jej bank ma zabezpieczenia przed oszustami i czeka aż wyślę jej nr przesyłki żeby zweryfikować czy przesyłka została wysłana i wtedy wpłyną pieniądze na moje konto hehe
o tym samym pomyślałem ale nie napisze jej że wujek jedzie do Nigerii bo ma firmę dostawczą i po co mam płacić za przesyłkę, i ze wszystko będzie załatwione z reki do ręki hehe ciekawe co zrobi
Misek [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
O rany, wałek stary jak świat. Aż się dziwie że jeszcze próbują robić tego typu oszustwa.
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Czw 28 Sty, 2010
Misek napisał/a:
dziwie że jeszcze próbują robić tego typu oszustwa.
Też to miałem jak sprzedawałem wzmacniacz W odpowiedzi wysłałem mój numer konta i napisałem, ze dopóki pieniądze nie zjawią się na koncie o podanym numerze o wysyłce nie ma mowy.
A ja lubie sie czasami "zabawic" z takimi panami.
Jak dostaje na email tzw pishing website - czyli falszywa strona banku na ktorej kaza mi
zalogowac sie aby moje konto nie uleglo zamknieciu
to bardzo chetnie wypelniam rubryczki rownie falszywymi danymi
a na koncu na deser wpisuje user name "YouAreAsshole"
i password : "IjustCalledFBI"
I oczywiscie robie forward ich emaila do linkow policyjnych wyszukujacych takich businessmanow
A ja wyslalem raz do nigerii paczke, w paczce rysunek a na rysunku palec srodkowy, typ mial zatrzymane pieniadze na paypal(platnosc jako pending) przez 2 tygodnie, a ja mialem radoche jak przeslal mi maila jaki to oszust jestem
murzyn mial nadziej na szybki zarobek i nie poszlo po jego mysli
Ja własnie od tygodnia sobie z Panem z Nigerii pisze i sprzedaje mu moje używane body d300 za 7300 zł niezly interes. Tez dostałem powteirdzenie z banku ze wszytsko ok ze pieniadze juz sa i tylko potrzebuja kod nadania paczki. Koles mnie teraz straszy FBI . I zrobiłem to samo jak kasa bedzie na koncie to moge wyslac do póki nie to nie. W poniedzialek jednak ide na policje bo nie nawidze oszustów i chce to zgłosić. W polsce też jest sporo naciagaczy. Na fotogielda.pl co jakis czas mozna kupic nowe d700 z obiektywami za 5000 zł lub canona 5d mark II za 4 tys. napsiałem do nich i poprosili o numer i ze sie ze na skontaktuja. I zadzwonili za dwa dni. Wszystko spoko mówie ze biore i pytam sie jak można sfinalizować transkacje. Opcja przelew i kurierem lub odbiór osobisty. Mysleli ze skoro odległosc to 400 km to bede chciał kuriera no to ja ze odbiór osobisty. koles na chwile zamilkł i powiedział ze zaraz sie do mnie odezwie i wysle mi smsm dokładny adres firmy. DOdatkowo dziad jeden twierdzi ze sprzet jest tak tani bo oni współpracuja z Siecią Vobis i od nich biora towar który nie zszedl. Więc uwaga na CHAMÓW !!!!
[ Dodano: Sob 30 Sty, 2010 16:02 ]
Hehe własnie jego bank znów mnie ponagla został juz tylko 24 hours do zakończenia transakcji to mu odpisałem ze słabo znam angielski i nie rozumiem i ze mieszkam w biednym kraju i jestem wiecznie głodny i żadam o 200 Euro wiecej w zamian oddam mu moja swinie. Czekam na odpowiedź z niecierpliwośią
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10