Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: komor
Pon 01 Lut, 2010
Jakie dokumenty przy zakupie obiektywu marki Canon?
Autor Wiadomość
Arius74 
Początkujący

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010   Jakie dokumenty przy zakupie obiektywu marki Canon?

Witam . Jak w temacie jakie dokumenty powinny być przy zakupie obiektywu w Polsce marki Canon. Bo po dzisiejszej dostawie ze sklepu (znanego ) dostałem tylko instrukcję. Coś się zmieniło ?
Ostatnio zmieniony przez komor Pon 01 Lut, 2010, w całości zmieniany 1 raz  

Reklama

Misek
[Usunięty]

Wysłany: Pon 01 Lut, 2010   

Na pewno powinna być faktura/paragon i karta gwarancyjna z wpisanym numerem seryjnym obiektywu. Ja w sumie też mam małe wątpliwości bo dostałem przy zakupie 50mm f/1.8 paragon i wypełnioną kartę gwarancyjną, ale z logiem firmowym sklepu. A z tego co widzę na allegro to większość sprzętu ma karty z logiem Canona :neutral:

Sprzedawca zapewniał mnie że towar z polskiej dystrybucji i można odsyłać do serwisu Canona jeśli będą problemy.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Musi być paragon/faktura, gwarancja Canon Polska (jeżeli to krajowa dystrybucja) i instrukcja obsługi. Jeżeli tego nie dostałeś to muszą dosłać lub im towar odeślij.
Czasami zdarzają się pomyłki przy pakowaniu i ktoś coś zapomni "wsadzić". Te kwity się wyjmuje do stemplowania i zapewne jeden człowiek się tym zajmował a inny mu pomógł i zapakował bez papierologi :wink:

Misek
[Usunięty]

Czyli coś takiego jest ważne tylko u sprzedawcy??

Cytat z aukcji:
Cytat:
Gwarantuję, że wylicytowane przedmioty wystawiane przez naszą firmę są najwyższej jakości.
Wraz z przedmiotem uzyskują Państwo gwarancję producenta.
Na życzenie wystawiamy fakturę Vat.

garreth 
Maniak
Nikonier-analogowiec

o :!:
Foto-Bogutti ...
MM będzie zachwycony :twisted: :mrgreen: :razz:

krisv740
[Usunięty]

oboijętnie jaka dystrybucja powinna być oryginalna gwarancja canon - europejska lub w przypadku obiektywów z usa - światowa i na amerykę północną.
oprócz tego instrukcja i koniecznie fv/paragon!

Misek
[Usunięty]

Czyli wprowadzono mnie w błąd tak??

Mogę żądać zwrotu pieniędzy powołując się na niezgodność towaru z umową??

krisv740
[Usunięty]

Misek, tego nie wiem, ale powinieneś zażądać oryginalnej karty gwarancyjnej , chyba,że godzisz się na gwarancję sprzedawcy....

Misek
[Usunięty]

krisv740 napisał/a:
Misek, tego nie wiem, ale powinieneś zażądać oryginalnej karty gwarancyjnej , chyba,że godzisz się na gwarancję sprzedawcy....

Ja chciałem mieć z GW Canon, a nie sprzedawcy. Pytałem telefonicznie czy towar jest z gwarancją Canona i czy z PL dystrybucji. Jak byłem odebrać obiektyw to babka która wypisała kartę stwierdziła że mogę też do nich dać jak coś nawali, a oni za free odeślą do Canon-Polska...

krisv740
[Usunięty]

Misek, to co otrzymałeś , jest tylko gwarancją sklepową, a nie gwarancją producenta. w przypadku uszkodzenia sprzętu za granicą nie masz możliwości reklamowania/naprawy obiektywu w ramach gwarancji (producenta). - w polsce obawiam się także....

skasowany
[Usunięty]

Misek, nie wiem jak w canonie, ale w nikonie nawet stosunkowo zacne sklepy typu pstryk.pl itp. dają na bardzo wiele sprzętów gwarancją 'tylko' 'sklepową', nawet na obiektywy za 7-8 tyś ;) W czym problem? Zepsuje się, idę do sklepu gdzie mnie już znają, a nie do serwisu gdzie chyba za wesoło nie jest (nie byłem nigdy :P ). Nie ma problemu imo (w PL, bo za granicą na pewno się pojawi) ;)

Misek
[Usunięty]

Ruslan np w tym że za 2 tygodnie wyprowadzam się z Łodzi do Wawy i jak się popsuje to jadę sobie na Żytnią oddaje, odbieram po naprawie. Tak muszę wysyłać do sklepu i ponosić koszty, niby małe, ale jednak. Kolejną sprawą jest fakt robienia takich numerów. Skoro jest napisane na aukcji Gwarancja Producenta to tak ma być, a nie daje mi jakieś nic nie warte świstki. Dla mnie gwarancje sklepowe są nic nie warte bo taki sklep może za tydzień ogłosić upadłość, zostawić majątek w postaci 2 krzeseł i biurka + niezapłacony czynsz za lokal. I co?? Wtedy mogę sobie tą kartą w kominku napalić...

skasowany
[Usunięty]

Misek, racja. Wniosek? Kupujemy tylko rzeczy, które się nie psują ;) Mi na wszystko już się gwarancje pokończyły i nigdy nie musiałem z nich korzystać ;)

Misek
[Usunięty]

Ja też od wieków już nie korzystałem z gwarancji, nie zmienia to faktu że wolę ją mieć niż nie.

Ja po prostu nie lubię takiego krętactwa. Nie wiem, ludzie to się nigdy nie nauczą że jak się do czegoś zobowiązujesz to trzeba dotrzymać słowa. U nas to na wszystko najlepiej mieć nagranie głosowe, 5 świadków i jeszcze wszystko na piśmie. Inaczej wyegzekwować to co zostało obiecane to droga przez mękę.

skasowany
[Usunięty]

Misek napisał/a:
wolę ją mieć niż nie.

A kto nie ma? :wink: Wszyscy mają, niekoniecznie tą akceptowaną wszędzie w globalnej wiosce ;)

Odpowiedz do tematu