Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
A kto nie ma? Wszyscy mają, niekoniecznie tą akceptowaną wszędzie w globalnej wiosce
Nie wiem Ruslan może masz dużo kasy i takie głupoty jak gwarancja mało Ciebie interesują. Skoro dla ciebie normalną rzeczą jest że ktoś cie robi w konia i to akceptujesz to ok, twoja sprawa.
Ja nie zamierzam, choćby to była szmatka do optyki za 10 zł to będę dochodzić swoich praw. Ma być tak jak mnie zapewniano, a jak to zrobią to mnie to za przeproszeniem gówno obchodzi. Nie trawie krętactwa i nie ma dla mnie wytłumaczenia na coś takiego.
Misek, wyluzuj Z tego co piszesz, to Ty się dałeś 'zrobić w konia'. Jak już pisałem, ja gwarancje dostałem, a to że nie musiałem z nich korzystać to tylko plus dla producenta, tym bardziej, że sprzęt jednak trochę przeżył
Misek [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Lut, 2010
Ja jestem wyluzowany, nie wiem tylko dlaczego Ty bronisz tego sklepu. Próbujesz mi wmówić że nic się nie stało itp bo pewnie i tak się nie popsuje.
Ja już napisałem, nie chodzi o to czy się popsuje czy nie. Chodzi o sam fakt wprowadzania w błąd. Nikt mnie nie informował że GW jest sklepowa, przeciwnie przez telefon twierdzili że producenta. Na aukcjach też mają to wyraźnie napisane. Przed wypisaniem nie widziałem na oczy tej karty, dostałem ją do ręki po wypisaniu i przypięciu paragonu. Zresztą ja się nie muszę znać na kartach gwarancyjnych, skoro zapewnia mnie ktoś że jest gwarancja Canon Polska to tak ma być.
Gdyby ludzie właśnie egzekwowali wszystko co było umówione to by było mniej takiego krętactwa. A tak jak większości nie przeszkadza że im budowlańce krzywo ścianę postawili, że ich "nowe" auto z salonu spadło sobie z lawety na dach, to cały czas będziemy żyć w chorym kraju gdzie będziesz musiał się znać na wszystkim. Od budowlanki przez mechanikę po ekonomię, że o prawie karnym i cywilnym nie wspomnę.
skasowany [Usunięty]
Wysłany: Pon 01 Lut, 2010
Misek napisał/a:
nie wiem tylko dlaczego Ty bronisz tego sklepu
Absolutnie nie bronię sklepu o którym Ty piszesz! Ja opisywałem pozytywne doświadczenia ze sklepem w którym sam kiedyś coś tam kupowałem
Misek napisał/a:
Chodzi o sam fakt wprowadzania w błąd.
Sprawę przedstawiłeś dokładnie, doskonale Cię rozumiem i masz rację. Kiedy Ty kupowałeś, Ciebie po prostu okłamali. Ja kiedy kupowałem (mowa o innym sklepie), to widziałem co kupuję, bo odbierałem osobiście w sklepie i widziałem, że dostaję gwarancję 'tylko' sklepową. Nie przeszkadzało mi to, bo przeprowadzki/wyjazdy nie wchodziły w grę = problemu nie było. Sklep generalnie jest ok i na pewno nie usłyszałbym w przyszłości 'wypchaj się pan'
...Gdyby ludzie właśnie egzekwowali wszystko co było umówione to by było mniej takiego krętactwa....
I po jednej i po drugiej stronie zdarzają się wpadki. Mam na myśli sklepy i klientów. Nazywanie tego krętactwem może być już krzywdzącą nadinterpretacją. To nie znaczy, ze nie ma przekrętów. Ale tu? Masz dobry obiektyw. Upomnij się o gwarancje i po klopocie.
Skoro jest napisane na aukcji Gwarancja Producenta to tak ma być
Jeżeli gwarancja producenta to nie okłamali Cię, bo Canon Polska nie jest producentem tylko dystrybutorem. Jeśli więc sprzedali Ci obiektyw np. z Hong-Kongu to tam go mogą też odesłać, kiedy Ty im towar dostarczysz do sklepu.
Jeśli zaś obiecywali gwarancję Canon Polska to inna sprawa.
A przy okazji, czemu temat założyłeś w „Wolnych tematach” a nie w odpowiednim dziale?
Misek [Usunięty]
Wysłany: Wto 02 Lut, 2010
Po pierwsze nie ja jestem autorem tematu, jako że chciałem taki założyć aby zapytać o tą kwestie to dopisałem się żeby nie robić bałaganu.
W zacytowanym fragmencie aukcji jest napisane że towar objęty gwarancją producenta. Wiec zostałem okłamany bo otrzymałem gwarancję sklepową. Gwarancja producenta daje możliwość serwisowania sprzętu w dowolnym autoryzowanym serwisie na terenie kraju. Ja takiej możliwości nie mam. Wiec zostałem oszukany i wprowadzony w błąd.
Mogę żądać zwrotu pieniędzy powołując się na niezgodność towaru z umową??
Ludzie, ile ja razy tutaj pisałem, żeby nie kupować u tego cwaniaka? To jest sklep który naprawdę należy dodać do gorąco NIEPOLECANYCH! Wiem o tym człowieku dużo i im więcej wiem tym bardziej mam ochotę zrobić mu jakiś prowokacyjny kontrolowany zakup, wejść tam z panami z PIH-u i US-u a potem wyprowadzić do pięknego srebrnego samochodu skutego jak barana.
MC, no ale do tego wystarczy paragon Takie papierki to mydlenie oczy...
No chyba że chodzi o ludzi którzy nie zdają sobie sprawy z przysługujących im praw (tzn niezgodność towaru)
Foto-Boguti to jedno ale kiedyś dostałem taki sam świstek w Cyfrowe.pl jak kupowałem 70-200. Też nie było gwarancji producenta. Było to podczas pierwszego cash-backa za którego zwrócili mi pieniądze więc sprzet z dystrybucji europejskiej.
Było to podczas pierwszego cash-backa za którego zwrócili mi pieniądze więc sprzet z dystrybucji europejskiej.
Jeszcze byś się zdziwił, że niekoniecznie
Jak ja kupowałem kiedyś w cyfrowych dostawałem pięknie wszystkie papierki - włącznie z tymi z Canon Polska. A te rzeczy już parę lat u mnie w torbie leżą.
Tak mi się wydaje skoro przesyłało się kody kreskowe a na formularzu wpisywalo się numer seryjny danego egzemplarza to chyba była to forma sprawdzenia pochodzenia sprzętu. Jakby był z HK to raczej by nie zwrócili sprzętu. Generalnie nie mam zastrzeżeń do szkła bo nic się do dnia dzisiejszego z nim nie stało.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,67 sekundy. Zapytań do SQL: 15