Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
mam nadzieje ze nikt regulacji AF nie klikał - byla w serwisie, ja utowrzylem tą ankietę i uwazam ze klikanie byla w serwisie bo padla elektronika, styki pod przyciskami nie pracowały jak należy, wyświetlacz miał problemy z odświeżaniem, lustro się nie podnosi
Ja swoją A700 wysłałem do serwisu (ta jedna odznaczona w Sony, na teraz) bo styki pod pokrętłami nie pracowały jak należny, tyle że ja mam trzy lata gwarancji a obecnie Sony daje dwa lata gwarancji, więc okres gwarancyjny też nie jest określeniem precyzyjnym. Zanosi że wyślę ponownie z tego samego powodu, więc czy nie powinienem mieć możliwości klikania dwa razy?
Swoją drogą trochę mało osób przyznaje się że wysyłało sprzęt do serwisu, tyle narzekań na serwisy, a jeśli nikt im nie wysyła sprzętu to nie powinien narzekać. Czyżby jakieś przywiązanie do marki niepozwalające na jej dyskredytację w takiej ankiecie?
...Swoją drogą trochę mało osób przyznaje się że wysyłało sprzęt do serwisu, tyle narzekań na serwisy, a jeśli nikt im nie wysyła sprzętu to nie powinien narzekać....
To ciekawe, co mówisz. Nie bralem udziału w ankiecie i nie będę znał odpowiedzi. Jednak ciekawiłby mnie ostateczny wynik. Z moich obliczeń wynika, że reklamacji powinno być na poziomie 1,8% ~ 2%
Nie bralem udziału w ankiecie i nie będę znał odpowiedzi.
Możesz podejrzeć wyniki, na dole ankiety jest coś takiego jak poznaj wyniki.
Tutejszyn napisał/a:
Z moich obliczeń wynika, że reklamacji powinno być na poziomie 1,8% ~ 2%
Ja myślę że znacznie więcej, osoby na tym forum nie są przeciętnymi użytkownikami sprzętu (próba niereprezentatywna), przynajmniej mam taką nadzieję że używają sprzętu częściej niż ci co tu nie zaglądają.
..Możesz podejrzeć wyniki, na dole ankiety jest coś takiego jak poznaj wyniki...
Chyba jednak trzeba wziąć udział w ankiecie, aby poznać wyniki. Teraz nie mam takiej opcji. Nie chcę z kolei głosować, bo... zresztą nieważne dlaczego.
Z punktu widzenia Canona
tylko 6% aparatow bylo w serwisie, jest to najmniejszy odsetek wsrod serwisowanych marek!!!
Z punktu widzenia Nikona
Ilosc serwisowanych aparatow jest taka sama jak w C!!!
Z punktu widzenia Sony
Doloaczylismy do czolowki. Nasze produkty sa tak dobre jak C i N, tyle samo aparatow bylo serwisowanych!!
Z punktu widzenia Pentaxa i Olympusa
Zadna nasz lustrzanka nie potrzebuje serwisu!! Jestesmy lepsi od C, N i S
Z punktu widzenia innych marek
Wciaz jestesmy niszowymi markami, ale ilosc reklamacji mamy jak w Pentaxie, czyli na tym polu jestesmy w scislej czolowce!!
Handlowa zasada 20 do 80 mówi, że dwadzieścia procent klientów hurtowni przynosi osiemdziesiąt procent dochodu. Gdziekolwiek byśmy tę miarkę przyłożyli okaże się, że tak właśnie jest. Można przyjąć, że istnieje jeszcze kilka zasad, lub obserwacji, które będą podobnie działały.
Mam dostęp do danych sprzedaży dwóch zupełnie nieprzystających do siebie branż. Sprawdziłem dla jednej poziom reklamacji, zwrotów itp i wyszło mi 1,8%. Przed chwilą popatrzyłem jak to wygląda w przypadku drugiej znanej mi branży. Jest podobnie - od 1,9% do 2,3% Więc dlaczego w przypadku branzy Foto miałby być inaczej? Mam na myśli całą branżę, a nie to forum.. Tutaj z kolei można zauważyć*) , że przynajmniej rozkład w branzach jest podobny. Jestem prawie pewny, że gdybyśmy wzięli odpowiednio dużą próbkę reklamacje byłyby na poziomie... 2%
Takie też są szanse na awarię naszych aparatów
Tutejszyn, gdyby mieć dane od przedstawicielstw to może i te 2% byłoby zachowane, jednak w każdej marce większość aparatów jest sprzedawana ludziom, u których aparat leży na półce, a na tym forum przeważają jednak osoby używające sprzętu intensywnie, więc powinien częściej się psuć, może jeszcze za mało osób wzięło udział.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 13