Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaki dysk przenośny do przechowywania zdjęć?
Autor Wiadomość
hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Pon 11 Sty, 2010   

nina281, to potrzebujesz jakiegoś fotobanku, np takiego typu http://www.ceneo.pl/;004+...Photobank~~MIII kolega miał i nie narzekał...

Ja się nie zdecydowałem na takie zabawki.. Czas przegrywania z karty to całkiem sporo minut, i tak trzeba mieć przynajmniej 2 karty więc mam już tych kart ich - kilka ;)
Na 16GB w RAWach mieści mi się ponad 1000 zdjęć - a 1000 to naprawdę dużo ;)

Reklama

skasowany
[Usunięty]

nina281, używam tej firmy i mogę z czystym sumieniem polecić ;)
http://www.hyperdrive.pl/

nina281
[Usunięty]

Hm. Drogie zabawki. Nic za darmo.
Panowie, dzięki za info. Cos kupię, raczej pod kątem zapasowych kopii zdjęć jak kartę szlag trafi (już raz tak miałam)
Dzięki.
Ruslan, widzisz, potrafię podejmować także SZYBKIE decyzje :wink:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Wto 12 Sty, 2010   

1000 zdjęć to naprawdę niewiele, szczególnie jak się jest na safari, gdy okazja goni okazję. A 50d w rawach zapełnia karty w momencie. :sad:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wujek_Pstrykacz napisał/a:
1000 zdjęć to naprawdę niewiele, szczególnie jak się jest na safari,

Chodziło mi o czas zapełnienia karty - nawet jak się wali w długich seriach w raw+jpg(fine) lepiej jest mieć kartę taką aby nie zapchała się po 30min ;)

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

hijax_pl napisał/a:
nina281, to potrzebujesz jakiegoś fotobanku, np takiego typu http://www.ceneo.pl/;004+...Photobank~~MIII kolega miał i nie narzekał...

Z ciekawości sprawdziłem co to i wiem, że nie dla mnie.
nina281, jeśli masz trochę czasu to poczytaj o nim np. tu: http://canon-board.info/s...?t=21319&page=7

Conqu 
Nowy

Wysłany: Nie 07 Lut, 2010   

Dysk przenosny - kupilem jakis czas temu PQI H560 500GB - 2,5 calowy dysk, poreczny i w dodatku mozna nim rzucac. Jesli chcesz plywac to A-data sh93 :)

pro_fill
[Usunięty]

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010   

z ciekawości zajrzałem i co mogę dopisać.

również i u mnie pojawił się problem z magazynowaniem zdjęć, ale i nie tylko.
kryteria jakie dałem były następujące:
- urządzenie ma przechowywać zdjęcia, muzykę i filmy
- urządzenie ma stać koło TV
- łączność z komputerami po wi-fi.

po głębokiej analizie urządzeń dostępnych na rynku wybrałem HYUNDAI R650.
- wyjście HDMI
- mogę max. wrzucić 2x2TB SATA + podłączyć po USB kolejne dyski
- obsługuje wszelkie formaty filmów
- czyta DVD w formacie *.iso
- na TV mogę przeglądać zawartość udostępnionych katalogów [kilka komputerów w domu] jak też na komputerze mogę przeglądać zawartość tego urządzenia
- wiele innych ciekawych funkcji

ze względu na świeży zakup, to jak na razie jestem zadowolony.

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Pon 08 Lut, 2010   

ostatnio kupiłem sobie dysk 2,5" Toshiba 500GB za 290 zł. jak na razie sprawuje się całkiem nieźle, a dysk 3,5" Samsung 500GB przeznaczymy (ja i kmosw) właśnie na magazynowanie zdjęć :)

GrayHorse 
Uczestnik

Wysłany: Wto 17 Sie, 2010   

Witam, potrzebuję przenośnego dysku. Mam do wydania maksymalnie 300zl. Co polecacie? Wielkość myślałem o 500gb ale jak 320gb bedzie to sie nie obraze ;)

komor 
Moderator

Ale chcesz małego 2.5 cala czy normalny duży, desktopowy 3.5 cala?

GrayHorse 
Uczestnik

2,5 cala

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Czw 19 Sie, 2010   

Toshiba lub WD - jeśli chodzi o niezawodne marki

GrayHorse 
Uczestnik

Moglbys podac jakis konkret, cos sprawdzonego ;)

Sajgon 
Bywalec

WD Passport

Odpowiedz do tematu