Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Bardzo dobry i chyba coraz lepszy sklep internetowy. Tam kupowałem karty pamięci, lampę, obiektyw... zawsze bardzo profesjonalna obsługa, wypas w towarze (gwarancja Canon Polska) itd. Jestem w pewien sposób "zaprzyjaźniony" z tym sklepem przez jednego człowieka i ich galerię foto, ale piszę swoją opinię całkowicie obiektywnie. Zapewne każdego tak dobrze traktują jak mnie, a że ceny mają często bardzo ciekawe i konkurencyjne to także ten sklep polecam.
Chłopaki współpracują z optycznymi, to także świadczy o klasie sklepu.
Rowniez polecam ten sklep. Zamawialem obiektyw, z mocowaniem Sony (Sigma10-20)mial byc za 2 tygodnie. Uprzejmie poprosilem, zeby sie postarali zalatwic szybciej, bo wyjezdzam na wakacje i jest mi potrzebny. Za 4 dni telefon, ze moge odbierac. Sklepik malutki, ale obsluga profesjonalna. Nie robia problemu z potestowaniem szkla. Wielki plus.
Obecnie juz trzeci tydzien czekam na filtr tabakowy, ale z gory mnie uprzedzano, ze to potrwa. Jeszcze tego samego dnia dzwonili, ze troche sobie poczekam i czy jestem pewien, ze nadal chce. Obecnie dostaje regularnie maile, zeby czekac. Normalnie bym sie wsciekl, ale UPRZEDZILI, wiec wszystko jest ok. Jeszcze raz: wielki plus.
Polecam. Kupiłem tam już kilka lustrzanek, kompaktów i obiektywów oraz innych drobiazgów. Zawsze sprawnie i bez problemów. Jeśli przyjdziemy w okresie kiedy nie ma kolejek (przed świętami nie polecam ) jest możliwość spokojnego przetestowania zakupionego sprzętu. Obsługa na 5
Przyłączam sie do poleceń. Jak narazie kupowałem tam tylko plecak- w dodatku jeden z tańszych a i tak wszystko było na najwyższym poziomie. Zero problemów, swietny kontak ze sklepem i solidna firma kurierska PDP
moon [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Sty, 2008
A ja powiem tak, dla wszystkich, dla których jakąś role w zakupie odgrywa cena i wolą zapłacić mniej przy takiej samej solidnej obsłudze.
Wystarczy wejść na porównywarke cen np. skąpiec.pl lub ceneo.pl wyszukać nas interesujący towar i sprawdzić oferty sklepów. Jeśli sklep z najniższymi cenami ma dużo pozytywnych opinii śmiłało można kupić właśnie w nim. Jak dla kogoś ważniejsza jest nazwa sklepu, parę setek w tą lub w tamtą nie gra roli to proszę bardzo, kupuj w sklepie, o którym mówiła ciocia Klocia, czy wujek Czesiek.
Co do cyfrowe.pl, ma dobre opinie, ale jeśli dziś (18.01.) miałbym kupić np. Nikona D80 , to bez wahania zrobiłbym to w BLUESKLEP-KOMPUTER, który na skąpcu ma ten aparat o 300zł taniej od cyfrowe.pl
http://www.skapiec.pl/site/cat/2/comp/101539
i jednocześnie solidność sklepu potwierdza kilkaset pozytywnych opinii.
A, jeśli za jakiś czas pojawi się sklep "X" i bedzie miał pozytywne opinie i niskie ceny to równie dobrze kupie w nim.
Znam troszkę "od środka" rynek sprzedaży sprzętu w Polsce i mój nos mówi mi, by być ostrożnym przy zakupie w "najtańszych" sklepach na necie. Wiem troszkę o "numerach" jakimi te ceny się osiąga i o solidności pewnych sprzedawców/towarów.
moon [Usunięty]
Wysłany: Pią 18 Sty, 2008
To doskonała okazja by podzielić się tą wiedzą, bo gdzie jeśli nie na forum?
Podałem przykład losowo wybranego aparatu i sklepu. Jak przed momentem sprawdziłem na jego stronie wszystko jest jasno określone. Również trudno uwieżyć, by 490 opinii o sklepie było nieuczciwych. Nie jestem może zbyt błyskotliwy, może to późna pora, proszę o informację, jakie "numery" robi sklep, który ma siedzibę w Polsce, sprzęt zamawia u polskiego dystrybutora i jego rzetelność potwierdza kilkaset osób?
Podobnych sklepów można podać wiecej, kupowałem w wielu, nie chcę wymieniać nazw, choć widzę, że reklama na tym forum przechodzi jak nic. Kombinatorów nie brakuje wszędzie, ale wówczas ludzie to opiszą. Przykład sklepu FotoBasia.pl. Miał on ponad 600 negatywnych opinii na ceneo i dziś o nim cicho.
Poza tym z takimi tanimi sklepami często jest dobrze, gdy wszystko jest dobrze. Człowiek kupił kartę, przysłali mu, wystawia pozytyw. Gdy zaczynają się jakieś schody lub problemy, często nabiera się wody w usta (vide problemy mazieka). W cyfrowe.pl nie masz tego problemu, bo każdy zaznacza, że kontakt jest utrzymywany non-stop i klient jest informowany o postępach lub ich braku.
moon [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008
Rozumiem zachwyt nad sklepem cyfrowe.pl, wzajemna wspólpraca to podstawa , ale chcąc być obiektywnym trzeba powiedzieć, że jest więcej podobnych sklepów w sieci. Informacje o kolejnych etapach realizacji zamówienia, indywidualny konsultant, itp. sprawy są znane od lat. Zawsze można trafić na cwaniaków, tak jak w każdej innej dziedzinie życia.
Jeśli chodzi o pisanie opinii, to wbrew pozorom ludzie nie zawsze są tak wyrywni. Jeżeli trzeba podać konto email (opineo), potwierdzać opinię wielu rezygnuje, stąd nowe sklepy mimo dobrej obsługi często mają mało ocen. No i osoby oszukane zdecydowanie częściej obsmarowują dany sklep, niż zadowoleni np. z nabycia drobiazgu.
Ale i tak te wszystkie sprawy dzieją się u nas w Polsce, gdzie można w 10 dni zwrócić towar, bez podawania przyczyn, są PIHy, Federacje Konsumentów, itp. sprawy.
Jednak sporo ludzi, by oszczędzić od kilkuset zł do tysięcy zł kupuje sprzęt na świecie. I podobnie czyta się oceny, jeśli są ok. ludzie kupują nawet jak sklep jest w Singapurze, Australii, czy Hong Kongu, a człowiek mieszka w Polsce. Choć udzielają 2 letniej gwarancji, to mało kto będzie odsłać zepsuty sprzęt do sklepu w Azji, wolą płatnie naprawić u nas, a mimo to kupują, bo i tak są do przodu w stosunku do jak piszą "frajerów golonych z kasy w Polsce". Także każdy ma swój rozum i kupi tam, gdzie mu będzie najbardzie to odpowiadło.
Napiszę inaczej. Ten niebieski sklepik komputerowy to jest dla mnie jawny przekręt i wałek finansowy. Robienie paragonów wyglądających na faktury, wypisywanie w paragonach cen brutto i netto itd. Z pewnością tak robili, czy robią nadal? Zamów u nich 10 sztuk D80 a po dwóch dniach (jak już wyślą towar) napisz, że zapomniałeś podać danych do faktury VAT i prosisz o dosłanie takowej. Zobaczysz jaka tam będzie panika. Podobne przekręty są w wielu innych sklepach. Klient patrzy tylko na cenę a oni się modlą, żeby tylko nic się nie zepsuło. Nasz fiskus jest oszukiwany przez wiele takich sklepów wręcz masowo i stąd takie ceny. Kupując w cyfrowe.pl miałem wrażenie, że kupiłem sprzęt w sklepie firmowym Canona. Kupując w wielu innych masz odczucie jakbyś kupił coś na bazarze.
To dlatego tam gdzie ja kupuję więcej jest wydawanych faktur niż paragonów, bo tam są niskie ceny przy wystawieniu prawdziwej faktury a nie paragonu udającego fakturę i to idącego poza obiegiem oficjalnym. Bo to często jest sprzęt księgowany jako komisowy. W wielu tych "tanich" sklepach jak będziesz chciał faktury vat to się nagle okaże, że towar już sprzedali albo wymagają dopłaty do ceny. Po dogłębnej i wnikliwej kontroli UKS-u połowa tych sklepów przestałaby istnieć. Ja złodziejskich sklepów polecać nie będę. Koniec. Kropka.
Ceny w cyfrowe.pl nie są najniższe - to prawda. Patrzę na to jednak trochę inaczej. Kupując obiektyw lubię mieć możliowść jego sprawdzenia na miejscu. Jeśli w cyfrowe.pl np taki obiektyw C 50 f/1.4 kosztuje 1299 zł, a sklep w Warszawie oferuje cenę 1200 zł to wolę kupić w cyfrowe niż jeździć do Warszawy, gdzie koszt podróży wynosi ok 180 zł ... Oczywiście są wyjątki, obserwuje ceny w cyfrowe.pl od dłuższego czasu i widzę że ostatnio na niektóre towary mają ceny stanowczo zbyt wysokie. Np taki EF-S 17-55 f/2.8 IS USM za 3660 czy EF 70-200 f/2.8 L IS USM za 6630 zł to znaczna przesada...
moon [Usunięty]
Wysłany: Sob 19 Sty, 2008
Ciekawy przykład, obiektyw Canon EF-S 17-55mm 17-55 F2.8 f/2.8 IS USM, jego cena w Polsce to ok. 3200 zł, jeśli zamówię ten sam obiektyw np. z Hong Kongu,
Mnie Canon 70-200/2.8 IS USM wyniósł (po zwrocie od Canona) 4950 a kupowałem, jak był jeszcze droższy niż teraz. Obecnie bym zapłacił zapewne z jakieś 200 złotych taniej. Mam gwarancję Canon Polska i ŚWIĘTY SPOKÓJ jak się coś stanie. A stać się może, moje 100-400L była na naprawie w serwisie. ......, ale wymagająca "otworzenia" obiektywu i pewnie kilka stówek by mnie to kosztowało. Pomijam już fakt, że mogłem wziąć fakturę na firmę i mieć to jeszcze taniej. Jak założę firmę to tak zrobię
moon nie przepisałeś całej nazwy tego obiektywu na fioletowym pasku w tym linku co podałeś
http://cgi.ebay.com/Canon...1QQcmdZViewItem
pisze jeszcze 5D/40D-0593 w tym pierwszym modelu to by chyba urwał lustro
brak kompetencji taniego sklepu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,08 sekundy. Zapytań do SQL: 10