Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Wszystko o sofcie do FZ18
Autor Wiadomość
Akvisto 
Nowy

Wysłany: Wto 28 Lip, 2009   

Na początek chciał bym się przywitać, bo na tym forum jestem nowy.

Dziś wgrałem sobie ten soft, wszystko było by pięknie gdyby nie ten żółty trójkącik na końcu.
Próbowałem go usunąć jednak bez skutecznie, za pomocą:
Pokrętło na : P
Przyciski AF makro/Focus i strzałkę w górę
włączenie aparatu
Pokrętło na Playback nadal trzymając wyżej wymienione przyciski
Wyłączenie aparatu.

Na chwilkę gdy wyłączam aparat pokazuje się logo Lumix jednak przy następnym wyłączaniu trójkąt znów się pokazuje. Zaczyna to być irytujące.
Jeśli macie jakieś rady bardzo bym był wdzięczny.

Reklama

dominik3556 
Nowy
Panasonic DMC-FZ18

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

hejka koledzy.czy może ktoś pomóc w zdobyciu działającego linku do softu? :wink: potrzebuje linku do softu fz 18. jeśli może mi ktoś pomóc będę wdzięczny

[ Dodano: Sob 22 Sie, 2009 13:25 ]
hejka koledzy. jeszcze raz ponawiam prośbę potrzebuję działającego linku do softu do fz18 . z góry dziękuję. i jak by się dało instrukcję instalki

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Sob 22 Sie, 2009   

a ja nie rozumiem Twojego braku cierpliwości
wysyłasz wiadomość o 13:19 aby po 6 minutach zaspamować raz jeszcze

wystarczyło w google wrzucić, poszukiwania zajęły prawdopodobnie mniej czasu niż pisanie tego posta:
http://rapidshare.com/fil...irmware1_05.rar
http://rapidshare.com/fil...irmware1_08.rar

:neutral:

izyrayder 
Nowy

Wysłany: Nie 15 Lis, 2009   

Jestem nowy na tym forum i chciałbym serdecznie powitać wszystkich forumowiczów.
Chciałbym przyłączyć się do tematu a właściwie zadać pytanie.
Oczywiście chodzi o DMC-FZ18, jak wejść do menu serwisowego?
Według podanych tutaj i na innych forach sekwencji przycisków nic się nie dzieje,tak jak bym ich w ogóle nie wciskał. Przyciski są sprawne, podczas pracy aparatu działają.
Zmieniłem FW z 1.05 na 1.08 i też nic nie pomogło, nadal nie mogę wejść do menu serwisowego.
Jakiś czas temu zmieniałem region w DMC-L10 i nie miałem z tym żadnego problemu.
Może ktoś wie co jest grane?

hds.147 
Nowy

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010   

Witam. Mama Lumixa FZ18 i mam taki problem. Podejrzewam, że to wina softa, a może ktoś z Was wie co to może być i jak się z tym uporać ?

Właśnie zacząłem bawić się RAW'ami i na początek postanowiłem porównać go z jpg'iem. Ustawiłem w aparacie formę zapisu jpg + RAW i... okazało się, że RAW zamiast 8 Mpx mi niecałe 3 [ 2.76 Mpx ] a jpg normalnie. Ustawiłem sam RAW i nic to nie dało. W przy ustawieniu RAW aparacie wyświetla wielkość zdjęcia [ bez możliwości regulacji ] 8 Mpx.
Ustawiałem różne kombinacje, zmieniałem karty pamięci, próbowałem pamięci wewnętrznej aparatu, zresetowałem ustawienia aparatu i dalej to samo...
Najciekawsze jest to, że zdjęcie zawsze ma wagę ok. 13 MB [ 12,8; 12,9 ] nigdy większą od 13 MB !

Ewentualnie czy ktoś z Was może sprawdzić jak wygląda ta sprawa z RAW'ami w tym typie aparatu ? Szukając po forach natknąłem się na wpisy, że RAW'y mają ok. 13 MB.

Jeśli ktoś spotkał się z takim problemem lub ma jakąś pomocną wiedzę to proszę o pomoc.

Pozdrawiam.
hds.147

lama 
Rozmowny

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010   

hds.147, wydaje mi się, że te niecałe 3Mpix ma jpg zaszyty w rawie. Jakim programem otwierasz te rawy?

Audik 
Początkujący

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010   

hds.147 napisał/a:
Witam. Mama Lumixa FZ18...W przy ustawieniu RAW aparacie wyświetla wielkość zdjęcia [ bez możliwości regulacji ] 8 Mpx....Ustawiałem różne kombinacje, ... zdjęcie zawsze ma wagę ok. 13 MB [ 12,8; 12,9 ] nigdy większą od 13 MB...

Spróbowałem Twoich kombinacji - u mnie RAW wychodzi 13,1 MB i automatycznie wchodzi 8 Mpx. Czyli jest OK czy niekoniecznie?

[ Dodano: Nie 14 Lut, 2010 11:32 ]
lama napisał/a:
Jakim programem otwierasz te rawy?

Ja otwieram albo IrfanView albo Picasa3

kusay
[Usunięty]

Wysłany: Wto 09 Sie, 2011   

chwile czasu widzę upłynęło jeśli chodzi o zainteresowanie tym tematem :P ale do rzeczy, sam właśnie miałem problem z wykrzyknikiem którego nie mogłem usunąć ale dzięki koledze Slaff667 ,
Slaff667 napisał/a:
Menu wyboru pojawi się, gdy trzymając lub naciskając jednocześnie przyciski "MENU" i "w prawo" wyłączymy aparat. Pamiętać należy o tym, by chcąc zachować język polski wybrać opcję "EG.E" i zaakceptować klawiszami "w prawo". Potem aparat sam się wyłączy pokazując przy okazji cudowny napis "LUMIX[/b]"

problem rozwiązałem, ale tak jak on sam pisał
Slaff667 napisał/a:
u mnie wtargnięcie :D do menu regionu...czyli to menu po wyłączeniu aparatu i "menu+strzałka w prawo" i akceptacji regionu, pomogła...TYLKO UWAGA!!!Tą OPCJĘ MOGŁEM USTAWIĆ TYLKO JEDEN RAZ!!!!!więc uważaj co akceptujesz "P","EG.G" i jeszcze coś jest do wybory ale nie pamiętam

i tak też się stało, wcześniej miałem wykrzyknik ale i miałem język polski choć mój aparat jest z USA, potem już miałem gdzieś to że jest wykrzyknik bo wolałem po "polackiemu" :D ale już nie mogłem ponownie tego ustawić więc wypatrzyłem kolejną podpowiedź
misio2008 napisał/a:
step 1:

pokrętło ustawiasz na P - wciskasz AF macro/Focus i strzałkę do góry - trzymasz i włączasz aparat

step 2:

pokrętło na przeglądanie zdjęć - wciskasz AF macro/Focus i strzałkę do góry - trzymasz i wyłączasz

step 3:

pokrętło ustawiasz na P - włączasz aparat

step 4:

trzymając wciśnięte klawisze menu i strzałkę w prawo wyłączasz aparat - pojawia się menu wyboru regionu czyli powrotu do ustawień początkowych.

Pod żadnym pozorem nie wybieramy NONE lub P, bo już nigdy nie pojawią się inne opcje, nie wybieramy również PL(wbrew pozorom nie oznacza to POLAND :wink: ) (przy PL zamiast PAL będzie NTSC) - ja wybrałem EG, E i wykrzyknik zniknął, a język polski jest dostępny.

i w końcu mogłem znów ustawić język polski, oczywiście i wykrzyknik się ukazał ale mi on nie przeszkadza :P jak będę sprzedawał aparat to ustawię z powrotem ekran "lumix" :D
w końcu wgrałem też i nowy soft 1.0.8 od linku kolegi rkdusiek i go przetestuję czy coś to da

ps nie wiem jak u innych ale u mnie po wywołaniu zdjęcia z RAW jego jakość jest o wiele gorsza niż takiego samego zrobionego w formacie jpg, program do edycji raw który używam to silkypic developer studio

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

Wysłany: Sro 10 Sie, 2011   

kusay napisał/a:
ps nie wiem jak u innych ale u mnie po wywołaniu zdjęcia z RAW jego jakość jest o wiele gorsza niż takiego samego zrobionego w formacie jpg, program do edycji raw który używam to silkypic developer studio

znaczy że kiepsko wywołujesz :)

Odpowiedz do tematu