Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Torba foto (aparat + 2-3 obiektywy)
Autor Wiadomość
Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010   Torba foto (aparat + 2-3 obiektywy)

Witam
w najbliższym czasie planuję zakup D90 + MB-D80 + Tamron 17-50 VC i do takiego zestawu poszukuję torby ale również mam kilka "widzimisiów" ;) Chcę by do torby wchodził aparat z dopiętym gripem i z podpiętym Tamronem, ale by leżał na boku (nie obiektywem w dół, nie ekranikiem w dół lecz na boczku - by właściwy grip aparatu był skierowany ku górze) dobrze by mieścił się aparat z dopiętym gripem i przykręconą do niego szybkozłączką. oprócz tego by było miejsce na jeszcze dwie rzeczy (dwa obiektywy lub jeden obiektyw + lampa) oczywiście fajnie by były jakieś dodatkowe kieszonki na filtry karciochy czy inne popierdółki ;) Po wstępnym rozejrzeniu (niestety tylko w necie :( - innej możliwości zbytnio nie mam) wytypowałem takie torby jak:
1) Tamrac Adventure Messenger 4
2) Lowepro Rezo 180 lub 190 AW
3) Lowepro Nova 190 AW
fajnie by torba mieściła się cenowo ok 200zł - mogę ciut dołożyć jeśli będzie jakaś fajna propozycja. Czy wymienione przeze mnie torby spełnią wszystkie warunki jakie im stawiam? A może polecicie coś innego? Zastanawiam się czy te torby nie będą za duże bądź za małe do takich zastosowań jakie przewiduje - może wypowie się ktoś kto takie posiada...? Byłbym naprawdę baaardzo wdzięczny :)
pozdrawiam

ps. zamieszczam rysunek poglądowy by pokazać o jakie ułożenie mi chodzi ;)

Reklama

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Wysłany: Wto 16 Lut, 2010   

A Hama defender?

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Wysłany: Sro 17 Lut, 2010   

Ok przejrzałem trochę ofert i tak, mam na oku obecnie:
1) Kata DC-445
2) Hama Defender 160/180/200 (nie wiem który rozmiar będzie w sam raz)
muszę gdzieś na żywo obejrzeć te defendery bo na zdjęciach wyglądają na solidne i w niczym nie przypominają Hamy jaką znam ;) a ta Kata wydaje mi się też fajna a do tego mam większe zaufanie do marki ale czy wystarczy na opisane przeze mnie ułożenie...?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Mam defendera 180. Wg mnie 180ka to więcej niż potrzebujesz... Ale idź sobie ją pooglądaj bo pewne rozwiązania są specyficzne i nie wszystkim przypadają do gustu

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Możesz coś szerzej o tych specyficznych rozwiązaniach? Rozumiem, że uważasz że 160 spokojnie wystarczy? I co generalnie możesz powiedzieć o jakości materiałów, szwów i ogólnie wykonaniu?
A jest może na forum ktoś posiadający tą Kate albo mający z nią styczność?

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Ja z mojej hamy jestem zadowolony. Co do rozwiązań to sposób dobierania się do komory + de facto brak uchwytu do trzymania - tylko pasek na ramie i jakiś pseudopasek dodatkowy.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

mam kate 445 postaram się tobie jutro przesłać zdjęcia na priv, jak by co przypomnij mi :wink:

AuThoR 
Optyczny

Wysłany: Czw 18 Lut, 2010   

Sz@kal, ja też mam def 200 jak hijax...i dobrze mówi...można być z niej zadowolonym, ale rzeczywiście sposób otwierania na początku może być trochę drażniący - można powiedzieć że otwiera się od d*** strony :) i ten pasek też trochę dziwny do trzymania musiałem go trochę inaczej zamontować. Ogólnie na ++. i zmieści to co potrzebujesz :)

Gandalf58 
Nowy

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010   

Mam podobne jak Sz@kal pytanie, ale adresowane do posiadaczy Canona 7D i obiektywu 70-200 f/4L IS. Chodzi o podobny układ w torbie z tą różnicą, że podpięty do puszki ma być 70-200 a w kąciku warować 15-85. Chodzi o znalezienie torby, która umożliwi schowanie tego sprzętu z podpiętą L-ką, a jednocześnie będzie miała możliwie małe rozmiary (nie chcę torby mieszczącej 2szt. 1D plus 5 obiektywów, laptopy i nie wiadomo co jeszcze).

Podany układ nie jest warunkiem koniecznym, chociaż jest wygodny bo można łatwo wyjąć aparat łapiąc od razu za grip. Gdyby ktoś znał głęboki model pozwalający włożyć aparat z podpiętą L-ką obiektywem skierowanym w dół to też będzie to interesująca opcja.

Niestety oglądając oferty znanych firm nie znalazłem sensownego rozwiązania bo w ofertach zazwyczaj jest kilka małych modeli zbliżonych do siebie wymiarami, później luka i od razu torby bardzo duże.

Odpowiedz do tematu