Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dla porządku zmieniłem trochę temat. Tutaj proszę o opinie dotyczące Sigmy SD15. Wątki dotyczące nowych obiektywów Sigmy są w dziale "Obiektywy fotograficzne". goltar
W Sigma sd15 czeka 77-polowy pomiar światła, to chyba sporo
Coś o nazwie AFE(Analog Front End)
Cytat:
AFE (Analog Front End) converts the color data, which full-color capture systems record, to a digital signal. This enables the camera to reproduce high definition and richly colored images.
czy to marketing, czy to coś "robi" się okaże.
TRUE II image processing engine - o tym wszyscy wiedzą
Pojawił się również Sigma Photo Pro w wersji 4.0
[ Dodano: Nie 21 Lut, 2010 03:59 ]
to wygląda, na bardzo wygodne
Ostatnio zmieniony przez goltar Nie 21 Lut, 2010, w całości zmieniany 4 razy
też jestem bardzo ciekawy tego obiektywu,
ciekawy też jestem kontroli odszumiania w sigma photo pro 4.0, bo ma być do tego slider...
przy iso 3200 warto mieć na to wpływ.
To co napisałem w plotkach: 8-16 i 17-50 mnie nie dotyczą, ale mają szansę być hitami.
Za 70-200OS, 50-500OS i 85/1,4 wielkie brawa o ile ich jakość będzie odpowiednia i cena adekwatna.
Aparaty jak aparaty - niestety pozostaną sprzętem niszowym.
Aparaty jak aparaty - niestety pozostaną sprzętem niszowym.
W sumie szkoda, bo Sigma miałaby szansę być jednym z najbardziej kompletnych i dostępnych cenowo systemów. Musieliby jednak zrobić Foveona tak z 3x8MP - pliki jakie produkuje obecny sensor mimo świetnej jakości są ciut zbyt małe, do poważniejszych zastosowań...
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Pliki. Dlatego napisałem 3x8MP. Sensor mógłby być trochę większy (z mnożnikiem 1.5), ale to nie jest aż takie istotne - w końcu w Sigmie jest tylko odrobinkę mniejszy niż w Canonie APS-C...
Tak czy siak, sigma optycznym zrobiła niezły prezent do testowania. Bo na każdy z tych obiektywów, znajdzie się wielu chętnych.
- 8-16 - najszerszy obiektyw na tycie matryce, a znam parę osób dla których 10mm to było wąsko.
- 17-50 - niby kolejny jasny zastępca kita. Ale widać w tym segmencie jest baardzo dużo miejsca, skoro w samej sigmie to już co najmniej 3 taki zastępca.
- 70-200 - ludzie narzekali na mydełkowatość poprzedniczki, to może teraz uda się wyostrzyć pełną dziurę.
- 85 - dodatek do 30 1.4 i 50 1.4. Jeśli stosunek ceny do jakości będzie taki jak w tych dwóch ... to grzechem będzie jej nie mieć.
- bigma II. Jedynym powodem, dla którego nie brałem wcześniej tego obiektywu pod uwagę był brak stabilizacji. To chyba teraz nie mam powodu.
Mam nadzieję, że choć 1 sztuka z każdego obiektywu (na różne systemy) będzie dostępna na zlocie. Co najmniej trzy z nich widzę przyszłościowo u siebie (8-16 / 85 / 50-500)
Mi też się premiery Sigmy podobają. W zasadzie nie miałbym nic przeciwko temu, żeby wszystkie znalazły się w moim arsenale Mam nadzieję, że przeczyta to Pan Yamaki i
już jutro do moich drzwi zapuka kurier
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Nie 21 Lut, 2010
jaad75 napisał/a:
Pliki. Dlatego napisałem 3x8MP.
Przyznam się, żę dopiero teraz zobaczyłem, że to ma 3 x 4mpix, cholernie mało, ale myślę, że to nie jest strzał w kolanko i jakość będzie porażająca
Mi też się premiery Sigmy podobają. W zasadzie nie miałbym nic przeciwko temu, żeby wszystkie znalazły się w moim arsenale Mam nadzieję, że przeczyta to Pan Yamaki i
już jutro do moich drzwi zapuka kurier
Poproś o osiemdziesiątkę na Pentaksa i wyślij mi ją do testów, bo nie wiem czy jeszcze chcę Samyanga
Szkła, rzeczywiście imponujące. 8-16 i ta 85tka mi się widzą tylko żeby nie z wielką premierą przyszła wielka cena... A co do puszki to jakoś nie jestem przekonany co do tego pomysłu o osadzeniu spustu na pokrętle. Wolałbym chyba fajnie wyprofilowany spust i oddzielnie pokrętło tak jak to jest zazwyczaj.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 1,45 sekundy. Zapytań do SQL: 16