Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Sigma 17-50/2.8 EX DC OS HSM
Autor Wiadomość
oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Nie 21 Lut, 2010   Sigma 17-50/2.8 EX DC OS HSM

http://www.optyczne.pl/26...iwersalny_.html

no no no... :wink:

Reklama

ov_Darkness 
Rozmowny

Wysłany: Nie 21 Lut, 2010   

Jest dobrze!

Ale znacznie bardziej cieszy 70-200/2.8OS :D

Ciekawi mnie to nowe szkło FLD. Jeśli Sigma się faktycznie postarała, to jest to szkło dla mnie! :D (chociaż to 17-50 też mi się podoba, ciekawe, jak ceny)

as... 
Entuzjasta

może w końcu czas zmienić 17-40L...

podobają mi się te nowe sigmy.

bacruk 
Entuzjasta

as..., nie rób niczego pochopnie :smile: Przypomnij sobie dlaczego wybrałeś ten obiektyw.

as... 
Entuzjasta

spokojne nie zrobię nic pochopnie :cool:

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

Czekam na testy tego szkła... rozważam właśnie zakup D90 + Tamron 17-50 f2.8 VC ale może ta Sigma okaże się odpowiedniejsza...? Tyle, że pewnie będzie kosztowała ok 3500zł :(

komor 
Moderator

as... napisał/a:
może w końcu czas zmienić 17-40L...

To jednak trochę Cię uwiera? :) Ale nie wiem czy Sigma będzie szczelniejsza niż Canon 17-55 IS, nawet jak optycznie będzie przyzwoita.

Sz@kal napisał/a:
może ta Sigma okaże się odpowiedniejsza...? Tyle, że pewnie będzie kosztowała ok 3500zł

Nie może być cenowo porównywalna do Canona EF-S 17-55 IS, bo to nie miałoby sensu. To inna sytuacja niż np. z Sigmą 50/1.4 która jest droższa od odpowiednika Canon – bo EF 50/1.4 jest dość stary i specjalnie wybitny nie jest. W zoomach Sigma tak nie błyszczała, przynajmniej jak dotąd i konkurowała głównie ceną, oferując przyzwoite konstrukcje za sensowne pieniądze, a nie full-wypas za cenę premium.

zwirek210 
Entuzjasta

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010   

Z niecierpliwoscią czekam na test :) Chociaz zamierzam zmienić mojego Cropa na ff a wówczas to szkło nie dla mnie :(

Sz@kal 
Rozmowny
starszy Fotoamator

komor, w takim razie nie mogę się doczekać testów i mam nadzieję, że okaże się lepsza od Tamrona a i niewiele droższa :)
A właśnie kiedy można się spodziewać pierwszych testów i przede wszystkim ceny???

Arek 
Redaktor

Z K-Consult, dystrybutorem Sigmy, współpraca układa nam się dobrze. Zawsze starają się wysłać nam obiektyw do testów zaraz po pojawieniu się go w Polsce. Na razie nie znam jednak żadnych terminów.

rosim
Uczestnik

Na angielskiej stronie sigmy wyczytałem, że 17-50 ma kosztować 899,99 funtów, chyba drogo, bo na tej samej stronie 17-70OS HSM kosztuje niewiele ponad 400 funtów.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Jak ma tyle kosztować to nikt tego nie kupi bo z Tamronem optycznie raczej nie wygra. Już remis będzie wielkim osiągnięciem dla Sigmy.

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Z Tamronem? Przecież to już praktycznie cena C17-55. Myślę, że góra 2300 można za to dać, o ile będzie bardzo dobra optycznie.

Arek 
Redaktor

W Polsce cena sugerowana ma wynosić ok. 2700 zł. Więc pewnie ok. 2500 zł na półkach. Nie jest to jednak całkowicie pewna informacja, bo ostateczne decyzje jeszcze nie zostały podjęte.

rosim
Uczestnik

Mnie też trochę ta cena 899,99 funtów za 17-50 na angielskiej stronie sigmy trochę zastanawia, bo przy pozostałych nowych modelach ceny jeszcze nie ma, być może jest to pomyłka, chociaż kto wie...

Odpowiedz do tematu