Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jak to jest z tą fotobasią ?
Autor Wiadomość
maput 
Optyczny

Wysłany: Czw 11 Lut, 2010   Jak to jest z tą fotobasią ?

Od kiedy pamiętam fotobasia.pl miała jedne z najniższych cen na ceneo. Teraz zresztą też tak jest. Ale pamiętam opinie krążące o tym sklepie, że, delikatnie mówiąc, zbyt solidny nie jest. Inni znów pisali, że polecają, ale tylko przy odbiorze osobistym (Warszawa), bo wysyłkowo można czekać latami.

Ostatnio sporo po stronach sklepów chodzę i w oczy rzuca się podejrzane podobieństwo fotobasi do strony internetowego fotojokera. Wyglądają praktycznie jak klony. Ceny też prawie te same, u fotobasi w 90% przypadków o 1 zł niższe. Nawet dostępność poszczególnych produktów ta sama.

I stąd moje pytanie - czy fotobasia to jakaś córka fotojokera ? Czy tylko się podszywa ?
No i najważniejsze - czy można im zaufać i spokojnie kupować ?

Reklama

Tadeuszek
[Usunięty]

Wysłany: Czw 11 Lut, 2010   

Tak córka
Opinie na ceneo -> http://www.ceneo.pl/2020-0a

Ja jednak przy następnych zakupach będę dalej zamawiał w fotojoker, bo mam stosunkowo blisko do naziemnego punktu sprzedaży. A 10-30 zł różnicy w cenie mnie nie zbawi ;P

Lotuk 
Uczestnik

Ja właśnie dzisiaj złożyłem zamówienie w fotobasi - jutro przesyłka ma być u mnie - zobaczymy

witkot 
Optyczny

"Fotobasia"
Oto zakupy których u nich dokonałem.
Filtr Hoya UV .....
później
SanDisk Compact Flash ......
Lampa Canon Speedlite .....
Wszystko przebiegło sprawnie,na czas i bez problemów.Nikogo nie chwaląc i nie reklamując !!! Oczywiście zamówione ze stony i drogą wysyłkową.
Jak dla było ok!.Ale to tylko moja opinia ,a jak u innych to piszcie........
Jedna rada: Przed zamówieniem zadzwoń osobiście i poproś aby sprawdzili czy towar jest na stanie a potem zamawiaj.
A odnośnie Foto J. to jest faktycznie jest podobieństwo a ile mają ze sobą wspólnego ciężko mi powiedzieć.

maput 
Optyczny

Już sobie sam dokładnie posprawdzałem. Wspólny adres mają;)

Ale jestem pewien, że ze 2-3 lata temu fotobasia miała siedzibę w jakimś warszawskim mieszkaniu. Jak widać od tego czasu dużo się pozmieniało. Może ich fotojoker podkupił ;)

witkot 
Optyczny

Ale z Warszawy do Kędzierzyna to kawał drogi. Myślisz że aż tak ich "wywiało"?

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

kiedyś fotobasia urzędowała m.in. w zabrzu :>
teraz jest spółką podległą fj - co widać w danych spółek.

witkot 
Optyczny

No i mamy odpowiedź na zagadkę z tym F.J

SlawGaw 
Optyczny

Dokładnie rok temu korzystałem z fotobasi i mogę polecić, dobra cena i szybko, kurier tylko powinien przyjechać nie o 21 ale trochę wcześniej, no i mieć drobne na wydanie, ale to nie wina fotobasi.

Usjwo 
Optyczny

Wysłany: Pią 12 Lut, 2010   

Ja kupowalem latem lampe w fotobasi, kurier jak przyjechal to zadzwonil i powiedzial ze ma dla mnie przesylke z FJ :mrgreen: , ale faktura byla z fotobasi.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Fotobasia to Fotojoker. To ten sam sklep - praktycznie.

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Tak sobie teraz patrze na ceny i wychodzi mi, że fluktuacje są niewielkie.. Nieraz jest tak że Basia droższa od Jokera:

http://www.fotobasia.pl/p...-2-8-af-s-vrii/
http://www.e-fotojoker.pl...2-8-af-s-vr-ii/

Lotuk 
Uczestnik

Wysłany: Nie 14 Lut, 2010   

ze swojej strony mogę polecić - kurier był na drugi dzień - przesyłka dobrze spakowana

Coco 
Nowy

Wysłany: Pon 22 Lut, 2010   ...

Witam
Mój kolega pracował tam około 2 lata. Fotobasia to jest to samo co fotojoker. Kupiłem u nich około 6-7 kompaktów dla połowy rodziny i 2 lustrzanki. Po znajomości były niezłe gratisy :wink:

Niestety kolega znalazł lepiej płatną pracę.
Pozdrawiam

three_monkeys 
Uczestnik

Wysłany: Sob 27 Lut, 2010   

W tych czasach to bardzo powszechna tendencja, występowania tej samej firmy pod różnymi nazwami tworząc "sztuczną konkurencję". Nietrudno zauważyć, że Foto Basia w odróżnieniu do Fotojokera skierowana jest bardziej dla "Niej" niż dla "Niego". Moim zdaniem całkiem ciekawe myslenie bo Kobiety często denerwują się patrząc na strony nafaszerowane zdjęciami ze sprzętem elektronicznym. Na Foto Basi jest tak kolorowo:) i kwiatuszki są:)

Odpowiedz do tematu