Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
1- Bardzo spokojne zdjęcie, klasyczna kompozycja.
2- Ciekawy zamrożony pejzaż, dobra kompozycja.
3- Brak wyraźnej kompozycji i lepszego kadrowania. Obróbka bardzo brzydka.
4- Klasyczny zimowy zachód słońca, jednak zbyt banalny. Kompozycja nie przeszkadza.
5 i 10- Bardzo podobne do siebie zdjęcia, jednakże wprowadzenie ludzkiej postaci pozwala nam ocenić rozmiar, odległości i przerażającą pustkę pejzażu. 10 jest bardzo dobra, choć już mocno mi się takie zdjęcia "opatrzyły"
6- klasyczna słoneczko w mocnym punkcie i niestety bardzo ciężka lewa strona zdjęcia.
7- Przepalone niebo, słaba kompozycja.
8- Podoba mi się obróbka (Wysoki Klucz), kompozycja już dużo mniej.
9- Ciekawe tajemnicze tony zdjęcia klasyczna kompozycja i ładne prowadzenie wzroku od punktu do punktu.
11- Spokojny zimowy pejzaż, jednak bez elementów zapadających w pamięć. Kompozycja mało interesująca.
12- Mało dopracowana kompozycja, i nieciekawa tonacja.
13-... aa to moje.
14- Nie wiem czy to taka obróbka intensywna czy też faktycznie uchwycone światło. Nieciekawy pierwszy plan.
15- Ciepłe barwy i kompozycja udająca klasyczną.
16-.... nie wyświetla się.
17- Kompozycja prawe mi się podoba, gdyby może tak ubrać to w inną perspektywę.
18- Nieciekawa kompozycja, brak światła.
19- Kolorowe zdjęcie zimy, dobra kompozycja- jednak zbyt płaskie.
20- Ładne barwy, ładne światło i słaby pierwszy plan.
21- Ładne barwy, dobra kompozycja. Słabo realizuje temat.
22- Mocno płaskie, bez interesującej kompozycji, bez mocnych elementów obrazu.
23- Niedopracowana kompozycja. Zbyt mocny kontrast.
24- Klasyka ocierająca się o banał. Banał ocierający się o klasykę.
25- Nie oceniam, bo wstawione po czasie i na dodatek podmienione. ( trzymajmy się reguł)
1. Podoba sie, bo plaza raczej kojarzy sie latem, moim zdanim modlabyc troche dluzsza, byloby klasyczne letnie zdjecie zima
2. Z morskich bardziej 1, chociaz to tez dobre
3. Troche wyglada jak rozjechany ten krzew/kwiatek, inna perspektywa bylaby chyba lepsza
4. Troche za malo zimowe, "miszczowie psa" mogliby go wstawiac rownie dobrze w pejzarz wiosenny i jesienny
5. Dobre ale juz bylo.
6. Ladne, nie za bardzo zimne?
7. Ta wypalona dziura mi sie nie podoba, bo slonca tam nie widac
8. Gory zawsze sa ladne, troche brakuje jakiegos cieplego akcentu.
9. Dobre, ale za bardzo z obrobka pojechane
10. tak jak 5, juz bylo
11. Troche wiecej lewej strony trzebabylo dolozyc i jakies blade
12. Podoba sie, tylko balans bieli chyba odjechal
13. Bardzo ciekawe, realistyczne, taka polska rzeczywistos, nie do konca piekna, nie do konca kolorowa ale sie podoba
14. Dobre, ale tez mozna by jesien pod to podpiac
15. Podoba sie, widac ze zima, a slonce dodaje uroku
16. Glownym tematem sa gwiazdy, zima gdzies tam z boku, patrz 5 i 10
17. Bardziej do mgly by mi pasowalo
18. Za zielone i za male
19. Tez sie podoba, taka normalna zima a nie wszystko biale,
20. Ladne, jakby nie drzewa mogloby morze udawac
21. Jakby ostrosci dodac tej roslince
22. Bardziej z jesienia sie kojarzy
23. patrz 5, 10, i 16
24. Podoba sie, klasyczny pejzarz zimowy
25. Faktyczniue po terminie, na poczatku nie to co trzeba wstawilem i korzystajac z gdzinnej edycji zamienilem. Mnich ma racje, trzymajmy sie zasad nawet jak sa luzne.
Podsumowujac dobre sa 1, 15, 19, 24.
Glos oddaje na najleprze: 13.
2 - bardzo fajna kompozycja i kadr. Coś tylko WB uciekł trochę
3 - IMHO to nie jest pejzaż
4 - zachód/wschód klasyczny, ale ten temat mi się już opatrzył
5 - minimalistyczne do bólu. Gdyby nie temat pleneru w ogóle bym nie rozumiał tego zdjęcia
6 - bardzo fajne ujęcia. Szkoda tylko tej lewej, zbyt ciemnej strony. Może warto byłoby spróbować z HDR?
7 - albo mam wrażenie albo to zdjęcie jest krzywe. Nie pasuje mi też kompozycja no i ten przepał nieba.
8 - kojarzę serię Zdjęcie bardzo fajne ale mi przeszkadza ten kamień na pierwszym planie.
9 - bardzo ciężki klimat. Zdjęcie mocne w wyrazie ale bardziej mi pasuje na pejzaż nocny
10 - tak jak 5 ale z możliwością oceny skali.
11 - ładny widoczek, trochę za mały kontrast jak dla mnie, ale ładny
12 - gdyby postarać się to zdjęcie zrobić centralnie - byłoby super, a tak wygląda niedbale. Pomysł bardzo ciekawy.
13 - uważam, że zbyt silna winieta, dla mnie to psuję odbiór
14 - nie widzę tu zimy, ale widzę za to ładną mgłę. No i te słupy i druty… Nie pasują mi.
15 - nie do końca czuję zamysł. Kra czy brak kry? I dlaczego tak ciemno?
16 - gdyby tematem były ruchy gwiazd - zdjęcie byłoby super… ale tak...
17 - mgłaaaa
18 - kadr mi nie pasuje.. dlaczego niebo jest takie smutne?
19 - wzrok mi za bardzo biega pomiędzy planami. Poza tym - bardzo fajne
20 - bardzo ładny HDR, bardzo ładne niebo, bardzo fajne jego kolory, ale dlaczego śnieg niebieski?
21 - minimalistyczne, ale tym razem na kolorowo
22 - jak dla mnie leży kompozycja choć sam motyw ma potencjał
23 - pejzaż mostowy?
24 - chmury, ale jak na chmury to słabo zaznaczone
Podsumowując, z tych co wg mnie były na temat - podobają mi się: 2, 6, 9, 11, 19 i 20.
Z nich najbardziej przykuwają mój wzrok zdjęcia nr 2 i 20.
drutów mogłoby nie być,psują spokój,ale czym byśmy ładowali akumulatory ...
cała reszta kadru jest świetna.
mga [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010
1,2,6 - klasyczne, dobre zimowe pejzaże
3 - nie na temat, przepalenia
5,10 - podoba mi się ten minimalizm, 10 - człowiek w śnieżnej pustce zdecydowanie bardziej
7 - mało ciekawe ujęcie, przepalone niebo. Gdyby tak kucnąć i pokazać z innej perspektywy zamarznięty rów?
9 - trochę za bardzo barwy starego monidła
12 - spokój w tym pomoście
13 - podoba mi się
14 - przeszkadzają słupy, ale i tak +
15 - +
19 - gdyby tak skupić się na samym jeziorze i trzcinach?
20 - przeszkadza mi pierwszy plan
21 - "pierwsze oznaki wiosny":). Podoba mi się, ale będę się trzymać raczej zimy
23 - +
25 - pejzaż miejski zimowy, niebanalne ujęcie tematu
10,14, 13 moje "pudło". Z tego podium dla 13 (temat + wrażenie kadru z starego filmu).
xneon [Usunięty]
Wysłany: Sob 06 Mar, 2010
przepraszam, nie widzę zdjęcia rysia
mnichu, miałbyś mój głos za "jaja", ale niebo przegrało z obróbką (przede wszystkim banding)
Zadziwiające jest jak wiele osób przekroczyło limit 800 pikseli...
Głosuję na 16.
Ło faktycznie.... zdjęcie zalinkowałem prosto z galerii na optycznych... nie pomyślałem nawet o tym że będzie za duże.
Trzymając się zasad/reguł konkursu, to powinno zostać usunięte.
Goltar, czyń swoją powinność.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10