Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Dodam jeszcze, że w tej tabelce to nawet sony a100 stoi lepiej niż obydwa przeze mnie rozpatrywane pomysły. Nie wiem czy ona jest wiarygodna. BO jeśli tak, to by wychodziło, ze a200 z racji lepszości nad a100 będzie jeszcze lepsza propozycja....
A100 jest półkę wyżej niż d40x i k100 super, A200 to już w ogóle rewelacja, nowość i dostępna ma być za 2099 z kitem, A200 niby pozycjonowana niżej od A100 - którą zresztą zastąpi niedługo A300/500, ale ISO w A200 znacznie jest poprawione w stosunku do A100.
Poza tym zobacz jak A100 rysuje na iso 1600, zobacz ile szczegółów.
Dodam jeszcze, że w tej tabelce to nawet sony a100 stoi lepiej niż obydwa przeze mnie rozpatrywane pomysły. Nie wiem czy ona jest wiarygodna. BO jeśli tak, to by wychodziło, ze a200 z racji lepszości nad a100 będzie jeszcze lepsza propozycja....
A100 jest półkę wyżej niż d40x i k100 super, A200 to już w ogóle rewelacja, nowość i dostępna ma być za 2099 z kitem, A200 niby pozycjonowana niżej od A100 - którą zresztą zastąpi niedługo A300/500, ale ISO w A200 znacznie jest poprawione w stosunku do A100.
Poza tym zobacz jak A100 rysuje na iso 1600, zobacz ile szczegółów.
Proponuję by nikt nie brał poważnie tych (moim zdaniem) reklamowych i trollowych bzdetów pisanych pod nickiem KaleSony.
Nie wiem po co robisz OT. Sam zachowujesz się jak pracownik Canona, każdemu wciskasz ten przereklamowany sprzęt. Nie rozumiem specyfiki polskich forumowiczów, byle tylko komuś dokuczać i degradować w oczach innych.
Co do samego wyboru aparatu to wydaje mi się, że obecnie dla początkującego fotoamatora nie ma nic lepszego w entry level niż A200 stosunek -cena-jakość.
Nikon oferuje d40stki - bardzo wykastrowane aparaty, k100 super jest ok - ale do systemu alfy, ergonomii i możliwości bardzo dużo mu brakuje. O C 400d już tyle złego było napisanego, że nie chcę się powtarzać.
Czekając na PMA widać, że tylko Sony zadbało o entry level, Canon pójdzie po 450d, Nikon może w d60 - obie puszki będą stosunkowo drogie, pentax da k200 i znów albo zejdzie z ceny i będzie pusto w kasie na koniec roku, albo zaryzykuje i da wyższą cenę, osobiście myślę że polityka cenowa pentaxa na dłuższą metę wprowadzi go w poważne tarapaty finansowe...szkoda użytkowników.
Specjaliście od telewizorków i oszukańczego grzebania w RAW-ach DZIĘKUJEMY. Dzieci moich znajomych mają fajniejsze zabawki. A pracownikiem to jestem dodatkowo Nikona i Olympusa. W sumie to mam też pół etatu w Leice.
Daruj sobie taką pseudoreklamę sonolty, znam ten styl mówiący o tym, że "nikt nam nie wmówi, że białe jest białe a czarne jest czarne". Tutaj nikt się na takie marketingowe głupoty nie nabierze.
Ostatnio zmieniony przez MM Nie 13 Sty, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Sony wypycha stare zapasy matryc CCD i przychylam się do zdania MM...
a co do pytania w temacie proponuje poczekać do końca stycznia, jak na PMA pojawi się kilka nowych modeli lustrzanek to będzie większy wybór i ceny niższe...
Kolega KaleSony widzę już wie jakie obrazy daje A200, jak się sprawuje i w ogóle jaki to jest świetny aparat. A wydał tą opinię na podstawie czego? Ano lektury specyfikacji...
...pentax da k200 i znów albo zejdzie z ceny i będzie pusto w kasie na koniec roku, albo zaryzykuje i da wyższą cenę, osobiście myślę że polityka cenowa pentaxa na dłuższą metę wprowadzi go w poważne tarapaty finansowe...szkoda użytkowników.
Proponuję przyjrzeć się wynikom finansowym za 2 ubiegłe lata...
Nie zartujcie, przeciez A200 pobije wszystkie aparaty, z Nikosiem D3 na czele
A tak powaznie, to A200 moze byc calkiem fajnym aparatem jak za swoja cene, kilka fotek juz widzialem, nie sa zle (JAK ZA TA CENE).
MM, co masz na mysli piszac o "oszukanczym grzebaniu w rawach"? Bo jesli piszesz o A700, to nie ma tu zadnego oszustwa. Sony od poczatku o tym mowilo; nie ukrywano tego tak jak w Nikonie (o ile dobrze pamietam, to stwierdzenie Arka w jednym z testow na ten temat wywolalo burze).
Kolego KaleSony. Jesli jestes pracownikiem Sony, to przez swoje nieudolne dzialania osmieszasz nie tylko siebie. Jesli nim nie jestes, to osmieszasz tylko siebie
Dokładnie tak jak pisze MC. Sony, co godne pochwały, uczciwie pisze o tym, że obrabia RAWy. Kupując A700 musimy się z tym liczyć. To jest bardzo uczciwe postawienie sprawy.
Sony od poczatku o tym mowilo; nie ukrywano tego tak jak w Nikonie (o ile dobrze pamietam, to stwierdzenie Arka w jednym z testow na ten temat wywolalo burze).
hmm pamietam, ze czytalem dluuuga dyskusje dotyczaca ingerencji w RAW w D80 i z tego co pamietam, nie zostalo to ostatecznie dowiedzione. To moze nie ma sensu tego po raz kolejny wyciagac?
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 14 Sty, 2008
Ale na co gadać tyle o tym A200... do niego w sumie tylko 16-80 Zeissa i... co potem? Albo można liczyć na stare minolty z AFem sprzed 10 000lat albo na ekskluzif szkiełka Sony z SSM za 7k*
A i tak nie kryje najbardziej pożądanych ogniskowych (chyba że minoltą..)
wybacz ale nie rozumiem twojego dylematu
zastanawiasz sie pomiedzy d40x a k100d super
zastanow sie czy chcesz
dzialajaca stabilizacje czy nie chcesz
zrzucarke paprochow z matrycy czy nie chcesz
naped do obiektywow w body czy poza body
dostepnosc do wielu starych szkiel ktore dzialaja takze w trybie preselekcji i maja potwierdzenie ostrosci
jezeli odpowiedziales 4x tak to z tego wyboru tylko pentax Ci to zaoferuje
Owszem 4 x tak to jedno, gdybym chciał stabilizacje i obiektyw z silnikiem AV to bym sobie kupił canona s5. Dla mnie najważniejsza w tym całym interesie jest jakość fotek oraz ogólna użyteczność systemu. Do pentaxa niestety mamy mało szkieł w ofercie. Nikon ogólnie wpada lepiej, wada jest jedynie brak silnika AV w puszce. Co do sczyszczenia matrycy to wiesz, zawsze można zainwestować w gruszke i robić przedmuchy (zapewne będzie to bardziej skuteczne niż jakieś "elektrowstrząsy".
Szkieł w ofercie Pentaxa to jest bardzo dużo tylko nie wszystkie są dostępne. A u nas w kraju to wogóle jest mniejsza ich dostępność. I nie mówie tu o przeciętniakach tylko o najlepszych szkłach. A tak poza tym poszukuje 600/4 do Pentaxa. Są, ale w Japonii i to stanowi problem. Bo nie ma tam żadnego kolesia który by mógł kupić i przysłać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 11