Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Kiedy koniec produkcji Canona 450D?
Autor Wiadomość
Freepass 
Nowy

Wysłany: Sob 20 Mar, 2010   

W moim przekonaniu pojawienie się statusu End of Life nie oznacza "cena zaraz spadnie" tylko "taniej już nie będzie". Wydaje mi się, że warto na to poczekać.

Reklama

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Pytanie, po co czekać ? W tym czasie kadry uciekają. W fotografii chodzi o to by zdjęcia robić a nie cały czas czekać na obniżki

lotofag 
Optyczny

Freepass napisał/a:
W moim przekonaniu pojawienie się statusu End of Life nie oznacza "cena zaraz spadnie" tylko "taniej już nie będzie". Wydaje mi się, że warto na to poczekać.

Tak jakby cena zależałą tylko od tego czy produkt jest nadal produkowany...
Wprawdzie 450D to raczej nie grozi, ale bywało że naprawdę niezły i popularny produkt po wycofaniu z produkcji mógł nawet zdrożeć, bo występował popyt na zasadzie "bierzmy póki jest". ;)

MasterB 
Maniak

Freepass, 450D lepiej kup teraz - jeśli chcesz nówkę-nierdzewkę ;)
Zobacz ile kosztuje 400D w sklepie, i wyobraź sobie że z 450D wkrótce będzie to samo.
Myślę że niżej niż te 1650zł jakie znalazłem na allegro już nie będzie...

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Jakiś czas temu Sony ogłosiło oficjalnie koniec produkcji A700. Wyobraź sobie, że ceny nie tylko nie spadły, lecz wręcz wzrosły. Oczywiście powód jest taki, że nadal nie ma następcy. Co innego w przypadku 450D, którego następca ma już następcę.

osik 
Początkujący
was here!

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010   

Na Ceneo 450D kosztuje ok. 1875 zł, więc jakieś 40 złotych drożej niż gdy sam szukałem swojego pierwszego body (a mój 30D stoi u mnie jakieś dwa tygodnie). Tak jak już koledzy wspomnieli - cena może powędrować w górę. Canon ogłosił swoje nowiny już dawno - wtedy cena osiągała minima.

Oczywiście, zawsze można nabyć w/w w drodze licytacji, na allegro pojawiają się zagraniczne modele w cenach niższych niż sklepowe. Modne także stało się wystawianie aparatów jako "nietrafione prezenty za wyniki sprzedaży w firmie". Można upolować tańsze sztuki, ale wtedy już występują problemy z gwarancją.

ophiuchus 
Optyczny

Wysłany: Nie 21 Mar, 2010   

Nie przypuszczam, żeby ceny 450D znacząco wzrosły. Nie jest to w końcu jakaś ambitna puszka a aparacik dla fotoamatora. Zdaje się że EOS 400 tak samo jakoś nie podrożał przy końcu produkcji. Za duży wybór jest w tym segmencie choćby samych Canonów.

fotostrzal
[Usunięty]

Wysłany: Pon 22 Mar, 2010   

Jak dla mnie tok myślenia jest prosty - z każdym następnym aparatem półki xxxD cała reszta będzie szła w dół. Może nie tragicznie prędko, ale na pewno w dół. To nie jest tak jak w przypadku 5D "Wychodzi nowy obniżymy starego? No co ty nowego w górę niech kosztuje dwa razy więcej!" Kiedyś 300/350D kosztował majątek i ludzie kleili się do szyb.

revolta 
Rozmowny

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010   

czekać można at mortem defecatem, tylko po co ?
jak sie chce aparat i ma sie gdzieś pojechać to sie kupuje i używa a nie czeka , bo potem jak sie doczekasz obniżek 450D, to sie okaże że 500 D staniało i będziesz czekał aż 500D stanieje, wtedy stanieje 550D i zacznie tanieć 600D, może w okolicy 850D sie zdecydujesz, ale wiesz... ja w tym czasie 5 razy Tatry zwiedze i obfotografuje (a jeżdże co rok)
więc po co czekać ?

pszebitka 
Nowy

Wysłany: Sro 14 Kwi, 2010   

Dobrze powiedziane, można czekać i czekać i się nie doczekać. Moje drugie body (30D) kupiłem a po tygodniu zobaczyłem, że o 300 PLNów mniej kosztuje w tym samym sklepie. Ja wychodzę z założenia, że trzeba kupić jak jest potrzeba i nie zaglądać do sklepów przez jakiś czas.

Odpowiedz do tematu