Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
canon 400 d jakie szkło
Autor Wiadomość
fryzjerekmarcin
Nowy

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008   Zobacz sobie tutaj. To ogłoszenie traktuj jak sklepowe bo to

ceny żeczywiścieciekawe, tylko czy z takich źródeł pownno się kupować taki sprzet, czy można mu zaufać ??

Reklama

Zygmunt 
Bywalec

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008   

Aberacje oczywiście występują, ale nie są aż tak straszne. Chyba, że robisz strasznie kontrastową fotkę przy f2.8 i 17-24mm, to się pojawi, ale w innych obiektywach, poza L, jest jeszcze gorzej. Ja też czasem robię śluby i do tej pory problem aberracji nie wystąpił. Tylko jak w plenerze w pełnym słońcuna początku użytkowania tego obiektywu na próbę zrobiłem fotki z wyżej wymienionymi ustawieniami to się one pojawiły koło jaskrawej białej bluzy mojej żony. AF jest bardzo pewny, taki sam jak w eLkach. Stabilizacja się przydaje. Jeśli chodzi o trafienia, to wywalam z tego powodu tylko 5-10% fotek. Brać i nie zastanawiać się. Ja wkrótce przechodzę na FF, to mogę ci okazyjnie opchnąć swojego. Zapomnij o sigmach i tamronach, każdy z tych obiektywów używałem ok. 1 dnia i szybko zwracałem. Canon 17-55 f2.8 bije je na głowę, jeśli chcesz robić dużą ilość ostrych fotek. Kolorystyka też jest lepsza niż np. w takim tamronie.

Smola 
Maniak

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008   Re: Zobacz sobie tutaj. To ogłoszenie traktuj jak sklepowe b

fryzjerekmarcin napisał/a:
ceny żeczywiścieciekawe, tylko czy z takich źródeł pownno się kupować taki sprzet, czy można mu zaufać ??

Hehe Ale motyw.

I co ty mu teraz MM odpowiesz ?

P.S.

On nie wie co łączy ciebie i tą osobe z Canon Boarda :wink:

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008   Re: Zobacz sobie tutaj. To ogłoszenie traktuj jak sklepowe b

Smola napisał/a:

Hehe Ale motyw.

I co ty mu teraz MM odpowiesz ?

P.S.

On nie wie co łączy ciebie i tą osobe z Canon Boarda :wink:

Można zaufać a co do łączenia osób to jeszcze kilka tygodni temu miałem identyczny avatar. Dla jasności napiszę, że oba są moje :lol:

kasia
Początkujący

Wysłany: Pon 07 Sty, 2008   

MM napisał/a:
A ja zachęcam do kupowania w fotoaparaciki.pl i powoływanie się na MM 8)

a można liczyć na zniżkę?:)

aorych
Nowy

Wysłany: Wto 08 Sty, 2008   

igorax napisał/a:
przy tej kasie to mozesz pozwolic sobie na L'ke 17-40, szczerze polecam tez Tamrona 17-50, przy czym pozostanie Ci z niego sporo kasy, ktora np na grip'a do tej 400 mozesz przeznaczyc, lub dozbierac na jakis zoom; bardziej uniwersalnie to Canon 17-85IS USM lub Sigma 17-70 (ale radze ja przed zakupem potestowac na front i back focus).
Hmm... z tą L-ką bym uważał. Posiadany przeze mnie egzemplarz (to przed zmianą systemu) charakteryzował się poooootężną dystorsją na krótkim końcu, w dodatku 'niesymetryczną' co utrudniało korekcję w sofcie, a co gorsza marną rozdzielczością. Na '+' można by zaliczyć dość celny i błyskawiczny AF i stosunkowo niezłą aberrację.

radzio
Nowy

Wysłany: Sob 12 Sty, 2008   Jakiego Carla Zeiss podlaczyc do eos 400

Kolega podlaczyl Leice do Canona ja tez lubie rozne eksperymenty i chcem podlaczyc Carla Zeiss do canona. Stad moja prosba o opinie jaki model najlepiej bedzie pasowal o ogniskowych z zakresu 16-70mm i ewentualnie w przyblizeniu z jakimi kosztami sie moge liczyc. Interesuja mnie tylko nowki. I przedewszystkim czy ma to sens, czy lepiej pozostac na szklach /nie kitach/ canona. Gory przepraszam jesli Komus moje pytanie wyda sie tendecyjne. Chcem tylko wylacznie poznac opinie, rady. Znalezc kogos, kto juz to zrobil.

Smola 
Maniak

Wysłany: Nie 13 Sty, 2008   Re: Jakiego Carla Zeiss podlaczyc do eos 400

radzio napisał/a:
Kolega podlaczyl Leice do Canona ja tez lubie rozne eksperymenty i chcem podlaczyc Carla Zeiss do canona. Stad moja prosba o opinie jaki model najlepiej bedzie pasowal o ogniskowych z zakresu 16-70mm i ewentualnie w przyblizeniu z jakimi kosztami sie moge liczyc. Interesuja mnie tylko nowki. I przedewszystkim czy ma to sens, czy lepiej pozostac na szklach /nie kitach/ canona. Gory przepraszam jesli Komus moje pytanie wyda sie tendecyjne. Chcem tylko wylacznie poznac opinie, rady. Znalezc kogos, kto juz to zrobil.

Ja tez " Chcem" :lol:

fryzjerekmarcin
Nowy

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008   jaki sklep

teraz pytanie z innej beczki bo ze szkielkiem to na 99% canon ef-s 17-55is i tu dzięki za pomoc,
jaki sklep wybrać, oczywiście internetowy,i odbiór osobisty raczej odpada chyba że okolice Gdanska,
dobrą cenę znalazłem w www.fotoaparacik.pl
MM jak to jest z tymi zniżkami i czy nie będę miał problemu z serwisem poza granicami Polski...?
no i podobną cenę znalazłem na www.amazon.co.uk
co radzicie koledzy?

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008   

Wejdź na stronkę, tam znajdziesz dane. Przedzwoń we wtorek (w poniedziałek mają przenosiny sklepu i będzie MEGA SAJGON), powołaj się na Mariusza i tyle. Ciekawe czy coś obniży. Gwarancja jest normalna, możesz kupić na paragon lub fakturę. przesyłka jest kurierem, płatność wcześniej na konto lub np. kurierowi. Jak wysyłasz kasę wcześniej to masz bodaj przesyłkę gratis. Możesz sobie od razu tam filtr kupić.
Jeżeli widziałeś cenę z forum Canona to obniżka jest mało realna, choć teraz kurs spadł, więc tam ceny też pewnie by mogły być o kilka złotych niższe. Najwyżej sam w poniedziałek jeszcze tam się dodzwonię.

fryzjerekmarcin
Nowy

Wysłany: Nie 20 Sty, 2008   filtr

MM a jaki filtr proponujesz??

fryzjerekmarcin
Nowy

i jeszcze taka sprawa ze w polsce bede dopiero 14 kwietnia a moja dziewczyna juz 5 lutego ale raczej poczekam do kwietnia z tym zakupem pozdrawiam i wielkie dzięki

MM 
GORSZY SORT POLAKA

Filtr zależy do czego. UV do osłony - Hoya HMC. Polar .... zdecydowanie nie Hoya, raczej B+W.

fryzjerekmarcin
Nowy

jak narazie to raczej uv do osłony bo mnie dziewczyna za wydatki powiesi...

MC 

jak narazie to raczej uv do osłony bo mnie dziewczyna za wydatki powiesi...

Te wydatki to sie chyba nawet nazywaja :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu