Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Pon 22 Mar, 2010 Statyw do Canona 40D i Tamrona 17-50. Jaki kupić ???
Witam. Jak widać sprzęt to nie L-ki z Canonem za 20 tyś zł.
Dlatego tez szukam statywu powiedzmy do 150 zł.
Co kupić oby sie nie przewracało. Dwóch lewych rak nie mam i jakby co zawsze mogę coś dokręcić jak będzie potrzeba.
Chciałbym żeby był ok. 175 cm, ale przy złożeniu krótki, powiedzmy max 50-60cm.
Wiem że budżet marny, ale co polecicie z tego co oferuje rynek w tej cenie ???
Do czego powinny wystarczyć?
Bo chyba nie do stabilnego trzymania aparatu z obiektywem
Proponuje zaoszczędzić jeszcze ze 150 zeta i kupić statyw, a nie zabaweczkę i poszpanować trochę
No ten drugi, całkiem mi sie podoba. Łacznie na 185 cm sie wyciąga, to w zupełności mi wystarcza. Jako że to Tani, ale firmowy produkt, to co nim nie tak ??
Pewnie za lekki i moze sie gibnać, ale zaleta że lekko będzie na rowerze go targać, lub po górach. Zawsze mozna chyba obciażyc takie cudo ??
Rozumiem że wykonanie nie jest w pełni profi, ale chyba nie rozsypie sie co. Zreszta gwarancja 2 lata. Jak tyle wytzyma to bede zadowolony. Co sądzicie i co jeszcze polecacie ????
Bez przesady. Upierać się nie zamierzam przy tych propozycjach, jednak w sytuacji mam a nie mam statywu, to można mieć nawet statyw z "Biedronki". Trudno mi oceniać sytuację finansową rajaxa - skoro napisał 150 zł, to ja podałem co sam bym za tą kwotę kupił. Masz lepszą propozycję do 150 zł to ją podaj...
Nie chce być złośliwy ale te statywy z linków chyba nic nie ustabilizują, a wybulić 150 zł na coś co nie jest warte nawet połowy - szkoda kasy.
I tak i nie. Pozwolą na postawienie lekkiego aparatu z tym lekkim tamronem w miejscu gdzie nie wieje i odpalenie go z samowyzwalacza albo z wężyka po wykadrowaniu w głebokim skłonie. Jeżeli chodzi o coś więcej to nie.
Generalnie jednak to jest plastik-fantastik i nie liczyłbym na wieloletnią współpracę i zadowolenie z uzytkowania.
Tez polecałbym conajmniej taniego (ok. 250-300 PLN) velbona sherpę.
postawienie lekkiego aparatu z tym lekkim tamronem w miejscu gdzie nie wieje i odpalenie go z samowyzwalacza albo z wężyka po wykadrowaniu w głebokim skłonie
Za 150 zł chyba dużo więcej nie można (nie powinno się) wymagać.
postawienie lekkiego aparatu z tym lekkim tamronem w miejscu gdzie nie wieje i odpalenie go z samowyzwalacza albo z wężyka po wykadrowaniu w głebokim skłonie
Za 150 zł chyba dużo więcej nie można (nie powinno się) wymagać.
Nie. Ale dobrze mieć świadomość co się za to dostanie.
Po pierwsze, to ten sprzęt będzie kilka razy w roku z szafy wyjmowany. Moje finanse pozwalają na kupno drozszego sprzętu, ale wychodze z założenia że wole na szkło wydac więcej niż na statyw. On ma tylko pomóc w foceniu, a nie robic zdjęcia jak szkło.
Jestem świadomy że ze statywem za 150 zł to będe musiał uważać na aparat. Ale jako ze do tej kwoty, jest b. duzo gówien w ofercie, dlatego pytam, co by kupić najmniej gówniane mozliwych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 9