Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
To może przed EOT jeszcze mój pościk: A od czego jest lustro? Ewentualnie można do tego podejść artystycznie: mój aparat odbity w szybie, w kałuży czy coś
z tego link'u nic nie wynika, ani nie mówią, ze nie będzie następcy 5d ani ze będzie; jedyne co sugerują to, to ze bardziej prawdopodobne jest ze ujrzymy 450d czyli następcę 400d ... tak czy inaczej wole czekać niż karmić sie jakimiś nie podpartymi poważnymi źródłami pie*&dołami - radość [z czytania] sprawi mi cokolwiek rewolucyjnego na PMA, niezależnie od tego czy będzie to canon, nikon, sony... czy inny producent.
Wydaje mi sie, ze Canon nieglupio robi czekajac z nowym 5D. Ten stary sporo stanial i dobrze sie sprzedaje. Taka pelna klata dla dosc bogatych mas. D3 jest juz ponad dwukrotnie drozszy, wiec do jesieni moga spokojnie poczekac. Wtedy D3 pewnie juz stanieje, wejdzie A900 i zrobi sie ciekawie.
No jestem przekonany czy niegłupio. Im się ciągle wydaje, że oni mają taką przewagę, że mogą sobie jeszcze czekać. Tymczasem nie jestem tego pewien. Nawet jak sam o D3 nie myślę, bo za wysoka półka, to być może gdybym dziś wybierał system to zdecydowałbym się na Nikona ze względu na D300. Oby nie okazało się, że kiedy oni wreszcie zdecydują się nas oświecić nowym 6D, to sporo klientów niższego segmentu odejdzie do Sony, a trochę wyższego segmentu odejdzie do Nikona.
Nie wiem czy się ze mną zgodzicie, ale jednak sporo początkujących osób wybierając pierwszą lustrzankę patrzy głównie na puszki, ich możliwości i cenę, a nie na szkła (ja też tak zrobiłem). A jeśli chodzi o puszki, to jak Sony wypuści wszystkie te swoje nowości to - przynajmniej w ulotkach reklamowych będzie to wyglądać bardzo obiecująco. Jest też ostro reklamujący się Olympus, też z jakimś tam wyborem sprzętu. Z kolei Nikon jak wypuści następcę D80 (jeśli wypuści), to też będzie miał silny wybór.
No chyba, że nowy 450D Canona okaże się taki cudowny, że podbije nieco notowania. Ale patrząc na 40D (czyli taki spokojny upgrade 30D, bez fajerwerków) to chyba nie należy się po 450D spodziewać cudów.
Myślę ,że Canon nie wypuści teraz następcy 5d , jest zbyt cicho i brak przecieków , czyżby je uszczelnili ? .To nie znaczy ,ze nie mają tej puszki tylko nabrali wody w usta po osiągnięciach D3 Nikona i pewnie będą dopracowywali swój "lekki" upgreade jak to mają w zwyczaju ( podobnie jak 30D->40D) .Pewnie poczekamy do jesieni lub dłużej ....
Jeżeli chodzi o politykę sprzedaży to moim zdaniem Canon powoli ją zmienia i dostrzega również ( ostatnio) klientów niższych segmentów rynku obiektywów
Faktycznie jest za cicho. Poza tym dobrze poinformowane źródła mówią, że następcy 5D nie będzie na PMA. Canon za to zapewnia, że rok 2008 ma być dla niego ważny i ma być potężną ofensywą. Ciekaw jestem więc co pokażą na jesieni. Czyżby plotki mówiące o:
1DX, FF, digic IV, 24MP, 25 fps (e-shutter), gps, new AF-system, 6000$
3D, FF, digic IV, 16 MP, 10 fps, new AF-system, 3000$
7D, FF, digic III, 12 MP, 4 fps, face-recognition, 1800$
40D, 1.6-crop, digic III, 10MP, 6.5 fps, price goes down below 999$
450D, 1.6-crop, digic III, 12 MP, 4 fps, face-recognition, 500$
A co ma dawać ten face recognition w takich mocnych puszkach? Ostrzenie jest przecież na punkty ostrości, a nie jak w kompaktach, na kontrast w dowolnie wybranym miejscu kadru. Jak miałoby to działać?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 9