Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
1 - kolory? Jak ktoś lubi świński róż na twarzy to ok.
Jestem za canonem bo d700 daje ciała przy zdjęciach pod słońce przy czasach krótszych od 1/1000 i ma wiecej pikselków co daje jednak możliwości "odbitkowe"
takiego świńskiego różyku nie dostaniesz prosto z nikona - nawet z profilowanej foty
acha w d700 AF jest lepszy - w warunkach gdzie d700 lapie ostrosc bez problemów - 5D potrzebuje wzocnienia światła pilotującego
róż canonowy jest według mnie nie do podrobienia prostymi ustawieniami w d700
ale to tak naprawdę nie ma znaczenia - chodzi mi o ten mityczny kolor z canona....
według mnie K10D jest lepszy -
Tyle, że wg Nikona D700 to puszka .. profesjonalna
Widzisz hijax_pl, mnie nie interesuje co jest marketingowo według Nikona. Według Nikona profesjonalną lustrzanką dla zawodowców są/były też modele D200, D300, D300s.
Canon takiej klasyfikacji sztucznej nie robi. Każdy kupuje, co potrzebuje.
PS.
Gdyby patrzeć czego używają u nas "zawodowcy", to do zawodowych lustrzanek trzeba by zaliczyć jeszcze między innymi 20D, 30D, 40D, 50D, D80, D90 ... a 5D, czy D700 mają nieliczni.
Dla mnie pełne zawodowstwo nie zna kompromisów i są to tylko najwyższe modele Nikona i Canona.
- a według mnie to raczej świadomość konieczności kompromisów oraz wiedza jak zminimalizować negatywne skutki tychże...
a ograniczanie zawodostwa do korpusów nikon/canon ....chyba tylko dla fotopstryków
fafniak, kompletnie nie mogę zrozumieć Twojej wypowiedzi na temat kolorów. To w końcu wg. Ciebie lepsze daje C5II, czy D700?
Zrozumiałem jedynie, że najlepsze wychodzą z Pentaxa.
P.S. Zeby nie było, pytanie bez podtekstów.
proszę, żebyś podał konkretny przykład w którym nie możesz wykorzystać color checkera bo nie wystarczy Ci czasu
[ Dodano: Sob 27 Mar, 2010 12:57 ]
jaad75 napisał/a:
Owszem. Trzeba tylko jeszcze to mieć ze sobą za każdym razem... W sumie, stworzenie sobie kilku profili do danego body i paru szkieł też jest pomocne.
Jaad75 - jeżeli pracujesz w studio to nie problem, jeżeli wychodzisz w teren ze sprzętem też nie, problemem nie jest nawet noszenie go z kompaktem (o ile takowy ma tryb raw, który jest wymagany) bo color chcecker zmieści się w kieszeni. Profil tworzy się dla sceny a nie dla puszki i tworzenie zestawu profili jest w zasadzie bezsensowne.
Ostatnio zmieniony przez goltar Sob 27 Mar, 2010, w całości zmieniany 1 raz
Tyle, że wg Nikona D700 to puszka .. profesjonalna
Widzisz hijax_pl, mnie nie interesuje co jest marketingowo według Nikona. Według Nikona profesjonalną lustrzanką dla zawodowców są/były też modele D200, D300, D300s.
Canon takiej klasyfikacji sztucznej nie robi. Każdy kupuje, co potrzebuje.
PS.
Gdyby patrzeć czego używają u nas "zawodowcy", to do zawodowych lustrzanek trzeba by zaliczyć jeszcze między innymi 20D, 30D, 40D, 50D, D80, D90 ... a 5D, czy D700 mają nieliczni.
Dla mnie pełne zawodowstwo nie zna kompromisów i są to tylko najwyższe modele Nikona i Canona.
Nie wiem jak to jest w Canonie, ale w Nikonie doczytałem się że profesjonalne/zawodowe body to: D3, D3s, D3x i chyba D2x. Nikon ma jeszcze kategorię semi-profi (czy tam półprofesjonalną/zawodową, jako body uzupełniające) i zalicza się do niego: D200, d300, d300s i tyle.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 11