Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
24-105 czy 17-55 ?
Autor Wiadomość
Baku 
Optyczny
Kanonier z wyboru

Wysłany: Pią 26 Mar, 2010   

Do licha, B o g d a n, jak bym wiedział, to może inaczej bym ustawił wydatki foto w tym roku! Takie 5DII z pewnego źródła to było by coś dla mnie.. Ale w tym roku wyprztykam się na 70-200/2.8. Teraz to pewnie 1Ds :smile: :?:

---
O poprzednią rzecz pytałem, bo przeszło mi przez myśl, że mogłeś mieć kłopoty z tym szkłem... Ale to jednak nie ta klasa i wpadłem na pomysł z kitami, który jak okazało się, był bliski prawdzie.

Reklama

sigmiarz 
Optyczny

ja na miejscu Maczetka wziąłbym sigma 18-50 2.8, dlatego że w jakimś sensie jest połączeniem
tych dwóch obiektywów Canona, jasność z jednego a pancerność z drugiego..
http://www.pixel-peeper.c...max=none&res=12

Sunders 
Temu Panu już podziękujemy

B o g d a n napisał/a:
jako uzytkownik już trzeciego egzemplarza obiektywu 24-105L

B o g d a n, też jestem ciekawy czemu zmieniałeś 2-krotnie swój egzemplarz 24-105L?
kozidron napisał/a:
Twoje zdanie szanuje ale się z nim asertywnie lecz stanowczo nie zgadzałem

Uwazam, że nie zgadzałeś się stanowczo i nieasertywnie. Nie po raz pierwszy się nie zgadzamy, ale to nie powód do obrażania się i obrażania kogoś kto ma odmienne zdanie.
kozidron napisał/a:
do tej pory było "one" nie jasne

1.Cieszę się że teraz juz jest jasne :smile:
2.Właściwa forma to "ono" a nie "one" :razz:
kozidron napisał/a:
chyba nadużywasz tego zwrotu

W stosunku do Ciebie użyłem go dopiero drugi raz :smile: .
kozidron napisał/a:
albo nie rozumiesz znaczenia albo wydaje Ci się, że jak ktoś z Tobą się nie zgadza jest nieasertywny

Nieasertywny-to określenie jakiego użyłem opisując Twój sposób niezgadzania się ze mną, a nie jako określenie merytorycznej wartości Twoich opinii :smile:
EOT :zalamany:

[ Dodano: Pią 26 Mar, 2010 09:44 ]
B o g d a n napisał/a:
pewnie na jesieni będę miał do sprzedania 5D Mk II z ... 24-105L i przebiegiem zaledwie kilka tysięcy.

Jeśli cena będzie przystępna to mogę być zainteresowany. Zgłaszam to już teraz żeby "w razie czego" mnie nikt nie ubiegł tak jak w przypadku 100-400L :mrgreen:

kozidron
[Usunięty]

Sunders napisał/a:
1.Cieszę się że teraz juz jest jasne :smile:

Sunders, na razie :razz: , dzięki za poprawki słowotwórcze, jesteś nieoceniony :razz:

Sunders napisał/a:
Nieasertywny-to określenie jakiego użyłem opisując Twój sposób niezgadzania się ze mną, a nie jako określenie merytorycznej wartości Twoich opinii :smile:

wynika to z niezrozumienia tego co Ja napisałem :zalamany: jakbyś czytał uważnie, nie musiałbyś się przejmować czy ktoś za pianina komentuje cię asertywnie.

MC 

Taka mała dygresja dla szanownych kolegów.
Nie nadużywajcie wyrażenia asertywnie. Wiele osób nie ma zielonego pojęcia co asertywność rzeczywiście oznacza.

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Sunders napisał/a:
B o g d a n, też jestem ciekawy czemu zmieniałeś 2-krotnie swój egzemplarz 24-105L?
Napisałem o tym 3 posty przed Twoim, odpowiadając Baku. :wink:

Sunders 

B o g d a n napisał/a:
Napisałem o tym 3 posty przed Twoim, odpowiadając Baku.

B o g d a n, czytałem i już w poprzednim moim poście już zgłosiłem rezerwację :smile: :
Sunders napisał/a:
Jeśli cena będzie przystępna to mogę być zainteresowany. Zgłaszam to już teraz żeby "w razie czego" mnie nikt nie ubiegł tak jak w przypadku 100-400L

Czekam na potwierdzenie :grin:

B o g d a n 
Optyczny
obserwator

Sunders napisał/a:
Jeśli cena będzie przystępna to mogę być zainteresowany. Zgłaszam to już teraz żeby "w razie czego" mnie nikt nie ubiegł tak jak w przypadku 100-400L
Jeśli doczekasz do ... października to proszę bardzo. Tyle, że wymiana mego aktualnego i podstawowego zestawu zależy też od Canona, a raczej od tego, co nowego wyprodukują jego fabryki. :smile:

sigmiarz 
Optyczny

Wysłany: Sob 27 Mar, 2010   

5dII juz nie starcza ? :)

maczetka 
Rozmowny

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010   

dzieki wszystkim za opinie i pomoc. troche mi sie w glowie rozjasnilo - chyba jednak na korzysc 24-105. czyli teraz powtorka z ceneo, jakies male mierzenie w sklepie obydwu zeby rozwiac wszelkie watpliwosci i... sigma robi miejsce w torbie dla nowego sloiczka :-)

tomek__gda 
Bywalec

Wysłany: Pon 29 Mar, 2010   

maczetka, z 24-105 będziesz zadowolony.

maczetka 
Rozmowny

Wysłany: Sro 31 Mar, 2010   

no i d.u.p.a. przez prace nie mialem czasu pojsc i kupic 24-105, pare razy wlazlem za to wieczorem na forum i teraz znowu jestem w kropce... :-) jednak zbyt duza ilosc informacji czasem przeszkadza zamiast pomagac :-)

tomek__gda 
Bywalec

To ja już się nie odzywam. Tak żeby Ci bardziej namącić w głowie, to może wybierz coś ze szklarni Carl Zeissa? ;)

sigmiarz 
Optyczny

Ma jeszcze Voigtlandera do wyboru :)

fatman 
Optyczny

A najlepiej to mieć oba wtedy odpadają dylematy. :mrgreen: Zakładam co chcę i kiedy chcę.
Jedno co mnie denerwuje w 17-55 to bliki. Bez osłony na słońcu o zdjęciach możesz zapomnieć. 17-55 jest za do doskonały do wnętrz i dużo lepiej się wtedy sprawdza niż 24-105.

Odpowiedz do tematu