Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sro 23 Sty, 2008 temat dnia;) Zenitar 2.8/16 - RYBIE OKO
jak to sie sprawuje z canonami EOSami? i ogólnie czy ktos robił nim zdjecia i jak sie sprawuje? jaka jakośc zdjęć. i czy wart jest tych 500zł? bo jak na teki rybie oko to chyba nie jest zbyt drogi.
a tak wogóle to ostrzy dobrze? jakość zdjeć jest zadowalająca? czytam ze nie jest zle,ale fajnie jakby ktos napisal ze brac nie gadac bo jakosc jest zadowolajaca martwi mnie tylko to ze sztuki miedzy soba sa roznej jakosci i albo sie trafi dobry albo lipa.
Ostatnio zmieniony przez marek123 Sro 23 Sty, 2008, w całości zmieniany 1 raz
Z ciekawosci poszperalem troche o nim.
Faktycznie, jak Arek pisze, pole widzenia na czym innym niz FF bedzie sporo mniejsze niz 180st.
W necie jest sporo zdjec nim zrobionym i wygladaja calkiem fajnie. Jest ostry i solidny. AF chyba nie bedzie dzialal, ale to nie problem, bo po 1.5m robi sie juz nieskonczonosc
Jesli jest w dobrym stanie i lubisz charakterystyczne znieksztalcenia, a nie potrzebujesz 180st to bierz
Jesli koniecznie chcesz 180, to zainteresuj sie testowana niedawno Sigma, ale do mnie osobiscie to zdjecia z niej nie przemawiaja.
czyli kolego arku robiles te zdjecia przy kacie 98stopni, tak ?? i fakt ostrość fajna, znieksztalcen nie jest zbyt duzo (niestety) ale sa . a analogiem robiles z nim zdjecia? znieksztalcenia sa duzo wieksze?
i takie pytanie finansowe. za te ok. 500zł jakies inne rybie oko sie da kupic??
Ja osobiscie bym wzial sigme, ale ten zenitar tez jest ciekawy. Ale chyba nie bede mial tego dylematu, bo jak na razie ta Sigma nie jest produkowana z bagnetem A
wielkie dzieki panowie.jesze pare dni mam na przemyslenie,wiec luz. i tak sobie mysle ze i tak bardziej analogiem bede robil wiec pelne 180 bede mial hehe i efekt murowany.
a co do sigmy.wierze ze jest wypas ale ten wypas kosztuje 2 tysiaki i niestety zostanie w marzeniach,jak na razie.i wiem ze lepiej inwestowac w lepsze i drozsze rzeczy ale ja rzec by mogł ze dopiero zaczynam, wiec pobawie sie tanczym a jk mnie szeroki kat naprawde zainteresuje wiec ktoz wiei sigma sie znajdzie na mym aparacie aiec na razie pomysle o zenitarze dzieki jeszcze raz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,06 sekundy. Zapytań do SQL: 10