Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
z d700 i 5dmkII sytuacja wyglada tak jakby zostaly wydane przez jedną firmę,
d700 ma lepszy AF, uszczelnione body, stosunkowo niewielki obrazek - 12MP, 5d ma filmy, i prawie dwa razy większe obrazki - przynajmniej w teorii, konkurują ze sobą bo oba są FF, ale pod innymi względami się uzupełniają. Ja bardziej się skłaniam w stronę d700
właśnie dlatego mam jak na razie d90, wszedłem w ten system ze względu na d700 który dla fotografika
wydaje się być dużo bardziej uniwersalną i praktyczną puszką. Dla mnie ma ogromne znaczenie to
że nie zyskuje duzo wiecej z rozdzielczoscia zdjec w C5dII wzgledem d700 a pliki ma bardzo duze,
to trzeba "wywolac" i gdzieś magazynować, im mniejsze pliki w MB tym z tym łatwiej, jak ktoś ma duży
przerób ma to duże znaczenie.
[ Dodano: Nie 04 Kwi, 2010 19:02 ]
btw.. dyskusję o tym która puszka uchodzi z pro a ktora nie wedlug mnie jest zbędna.
we właściwych rękach sigma dp1 za 1k będzie pro..
W Canonie wygląda to następująco:
Canon Lustrzanki cyfrowe : 1000D, 450D, 500D, 550D, 50D, 7D, 5D Mark II, 1D Mark IV, 1Ds Mark III - bez specjalnego, sztucznego podziału.
Największymi specjalistami od sztucznych podziałów i tak są wszelkiego rodzaju sklepy.
Na stronie Canon jest też podział jak np. chcesz ściągnąć sobie broszurki o puszkach to masz opis:
5D, 1Ds i 1D to profesjonalna półka,
reszta niepodpisana...
5D to z pewnością nie jest profesjonalny aparat. To typowo amatorski aparat z jakością obrazowania lepszą od zdecydowanej większości profi lustrzanek. Lepszą nawet od serii 1D
5D to z pewnością nie jest profesjonalny aparat. To typowo amatorski aparat z jakością obrazowania lepszą od zdecydowanej większości profi lustrzanek. Lepszą nawet od serii 1D
Ja nie mówię że 5D to profi, tylko Canon go tak kwalifikuje obok 1Ds i 1D w broszurce.
od serii 1D, ale 1Ds też LEPSZE?
Czyli rozumiem ze Nikon D700 pozostaje dla Ciebie MM w kwestii obrazowanie daleko w tyle za 5D?
Na stronie Canon jest też podział jak np. chcesz ściągnąć sobie broszurki o puszkach to masz opis:
5D, 1Ds i 1D to profesjonalna półka,
Nikoś napisał/a:
Ja nie mówię że 5D to profi, tylko Canon go tak kwalifikuje obok 1Ds i 1D w broszurce.
Trzeba jednak trochę czasu poświęcić na stronie producenta sprzetu, który nas nie interesuje, aby odszukać gdzieś na końcu listy, bodaj jedną jedyną broszurę w pdf, wydaną w 2007 roku i dotyczącą głównie starszych modeli aparatów.
Czyli rozumiem ze Nikon D700 pozostaje dla Ciebie MM w kwestii obrazowanie daleko w tyle za 5D?
D700 to dla mnie podobny poziom obrazowania co 5D (z oczywistą przewagą tego pierwszego przy wyższych czułościach) a nowa wersja 5D jest porównywalna z 1Ds Mk III i sporo lepsza od starego 1D Mk III. Dopiero nowy 1D Mk IV osiąga podobny poziom. To wszystko są tylko moje prywatne uwagi na podstawie zrobionych samemu zdjęć a nie oglądanych tabelek.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10