Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Jeżeli wylicytujesz mniej więcej w cenie około 900zł to warto, jeżeli będzie już w granicach ok 1200-1300 to już żadna okazja. Weż poza tym pod uwagę czy będziesz robić duże odbitki i czy będziesz często kadrować. Miałem do czynienia z 6 mln. matrycą, o ile robienie nawet dużych odbitek nie jest tak dużym problemem, to już przy kadrowaniu niestety może "wyłażić"brak zapasu pikseli. Zyczę powodzenia w licytacji!
próbuj ustrzelić tego nikona, wygląda jak nowy. co do 6mpix to nie patrz na to. do amatorskiej fotografii jest w zupełności wystarczające, a brak możliwości mocnego kadrowania w komputerze zmusi do myślenia nad kadrem w trakcie fotografowania. d70 to dobry sprzęt choć swoje lata już ma. sonego nie znam.
Aparat wygląda całkiem nieżle, jak kupisz za rozsądne pieniądze to warto.
Krewzszafy, jasne że staramy się robić zdjęcia dobre już na poziomie aparatu, ale też nie zawsze jest to możliwe. Czasem mamy za krótką ogniskową lub coś wejdzie nam nieopatrznie w kadr, dlatego lepie mieć bezpieczny zapas pikseli. Moim zdaniem kadrowanie jest nierozłączną częścią fotografii.
Balbym sie takiego kupic. Obejrzalbym 100x i sprawdzil przebieg etc.. Aczkolwiek aparat zdecydowanie lepszy od d70 (zabytek lepiej d70s), czy tandetnego soniacza.
Polecam tez gielde na forum nikona. Mozna potargowac, potestowac, czy poprosic o sample wykonane konkretnym aparatem.
mavierk Temu Panu już podziękujemy never knows best
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010
moim zdaniem d70 nie jest zły, ale skoro w tej samej cenie można mieć d70s to raczej chyba wiadomka, że lepiej kupić wersję poprawioną
No i nie myślałeś o czymś innym? Pentaxa k100d super z kitem można urwać za 9 stówek a to już ostatnia generacja tych 6mpix matryc
Myślałem ale ten Nikon jest w bardzo dobrym stanie i 10km od miejsca mojego zamieszkania więc jeśli weme go do ręki nie będzie zgadzac się to co w tej aukcji czy przebieg zawsze będe go mógł zareklamować.
Spoko. Jak juz bedziesz na miejscu i bedzie nie halo, to nie zaplacisz i tyle. Tylko zauwaz, ze jest z obiektywem i akcesoriami. Dobrym obiektywem. Zdziwie sie, jesli cena nie przekroczy 1000pln, ale kto wie. Powodzenia.
zapewne Tobie się to trzyma wyśmienicie a menu w D70 jest nader ciężkim wyzwaniem ale nie możesz mierzyć wszystkich swoją miarą
Och, nie odwracaj kota ogonem. Uzyłes argumentu o robieniu z kogoś 'kaleki' a samemu próbujesz wmówic innym swoje podejście do zagadnienia, autorytatywnie stwierdzając że dana ergonomia jest zła i sposób trzymania jest taki, że sobie nie poradzi
Nie rob z ludzi kalek, ludzie potrafia trzymac i obsługiwac a230
(no wiem, że to wyłącznie Ci co porządnego aparatu w ręku nie mieli )
A który aparat lepiej nabyć - pojęcia nie mam i nie chcę doradzać. Tylko niektóre sposoby argumentacji mnie w osłupienie wprawiają...
kozidron [Usunięty]
Wysłany: Pon 05 Kwi, 2010
RB napisał/a:
Och, nie odwracaj kota ogonem. Uzyłes argumentu o robieniu z kogoś 'kaleki' a samemu próbujesz wmówic innym swoje podejście do zagadnienia, autorytatywnie stwierdzając że dana ergonomia jest zła i sposób trzymania jest taki, że sobie nie poradzi
RB, tu idziesz za daleko -nikt nie stwierdził a tym bardziej ja, że sobie nie poradzi z trzymaniem mini alfetki -trzymaj się faktów
RB, pewnie jesteś wyjątkiem i Tobie dobrze się trzyma (no i miło poznać europejczyka płci męskiej, któremu dobrze się trzyma A230 -chociaż pewnie jeszcze szabli to....to się dobrze trzyma) a jakbyś czytał ze zrozumieniem to zauważyłbyś że ten zwrot dotyczy rzekomo ciężkiej obsługi menu D70 -czytaj waść ze zrozumieniem ...albo zacytuj mi tekst w którym wyraźnie napisałem że A230 jest ciężka w obsłudze......
RB, pewnie jesteś wyjątkiem i Tobie dobrze się trzyma (no i miło poznać europejczyka płci męskiej, któremu dobrze się trzyma A230 -chociaż pewnie jeszcze szabli to....to się dobrze trzyma)
Mi się źle trzyma.
kozidron napisał/a:
a jakbyś czytał ze zrozumieniem
a jakbys jeszcze pisał ze zrozumieniem to juz w ogóle byłby full wypas, nie?
kozidron napisał/a:
o zauważyłbyś że ten zwrot dotyczy rzekomo ciężkiej obsługi menu D70 -czytaj waść ze zrozumieniem ...albo zacytuj mi tekst w którym wyraźnie napisałem że A230 jest ciężka w obsłudze......
"no dobra nie upieram się ale odnoszę wrażenie, że zapomniałeś jak się trzyma A230 a o całej ergonomii już nie wspomnę."
Ach... przepraszam, tu przeciez nie ma nic wyraźnie, prosto z mostu między oczy, to przeciez tylko takie niewinne sugestie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10