Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Jaka lampa błyskowa??? do canona 350d
Autor Wiadomość
NinjaS 
Nowy

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010   

Wielkie dzięki, ale wydaje mi się, że i tak lepiej dorzucić kilka stówek i kupić nową, bo jednak nowa to nowa
MC napisał/a:
Akurat lampę to bym kupował nową.

i w zupełnośći zgadzam się tutaj z kolegą.

Reklama

MC 
Temu Panu już podziękujemy

Z resztą różnice pomiędzy lampami nowymi a używanymi nie są wielkie.

oranżewski 
Optyczny

ja bym brał 430 EX II i się niczym nie przejmował. chyba, że metz 48 - może i lepsza, ale nie zawsze pewną jest współpraca metz-canon.

NinjaS 
Nowy

Wysłany: Pon 12 Kwi, 2010   

No właśnie dostałem ostatnio Speedlite 420 EX na przetestowanie, ale jest jeden problem, bo nie mogę (lub nie wiem czy jest to możliwe) sterować siłą błysku. Jedynie w samym aparacie mogę ;p. Gdybyście mogli powiedzieć co myslicie o takie lampie. No bo w sumie to jest nawet spoko używana za 400 zł :) , ale czy nie lepiej dołożyć i kupić 430 EX II, bo sumie to mógłbym dołożyć spokojnie te 600 zł xD. Chyba kupie a co mi tam xD

as... 
Entuzjasta

Wysłany: Nie 18 Kwi, 2010   

mavierk napisał/a:
jaad75 napisał/a:
350D pod względem jakości zdjęć wcale nie odstaje od współczesnych aparatów.
Szkoda, że ludzie zapominają, że nowsze wcale nie znaczy lepsze :)

taa, a jak chcę przykręcać dobre szkła do 350d to wszyscy pukają się w głowę.

Swoją drogą z praktyki z 350d, canon 380ex daje sobie bardzo dobrze radę, ma tylko jedną wadę nie można przekęcić palnika na boki.
Na początku byłem oczarowany co daje zewnętrzna lampa, usuwa cienie itd.
Ale to było parę lat temu :cool:

Ale teraz od kilku miesięcy nie używam jej...
Gdybym miał dzisiaj kupić jeszcze raz lampę do canon-a 350d, wybrał bym canon-a 430ex z racji tego że można kręcić palnikiem w różne strony.

Jeśli to nie przeszkadza to szukać na allegro canon 380ex.
Dokupić dyfuzor i jazda!

Sunders 

MC napisał/a:
różnice pomiędzy lampami nowymi a używanymi nie są wielkie

W żywotności różnice między nimi miogą być jednak wielkie.
as... napisał/a:
wybrał bym canon-a 430ex

Ja też.
as... napisał/a:
jak chcę przykręcać dobre szkła do 350d to wszyscy pukają się w głowę

Nie wszyscy-ja nie :smile:

MC 

Sunders, ja pisałem o cenie...

Sunders 

MC napisał/a:
Sunders, ja pisałem o cenie...

No, to jesteśmy zgodni, że lepiej kupić nową lampę :smile: .
MC źle zrozumiałem Twoją wypowiedź :oops:

nikrut 
Nowy

Wysłany: Czw 29 Kwi, 2010   

do swojego Canona używam lampy http://winmar.pl/p1659,CA...e_580EX_II.html jest to wysokiej jakości produkt, wiem że jest to dosyć duży wydatek ale z mojego punktu widzenia jest lepiej dużej poczekać i uzbierać na coś porządniejszego niż później mam mieć nie dosyt i pluć sobie w brodę że mogłem dołożyć 300 stówki i mieć lepsze światło na dużej sali weselnej. Jeśli chcesz żeby Ci pomóc napisz gdzie robisz zdjęcia w jakich pomieszczeniach itp.

Odpowiedz do tematu