Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 lustrzanka do 2 tys. uniwersalna, głównie ludzie i krajobraz
witam
Niestety nie znalazłam tematu podobnego więc zakładam.
Otóż szukam lustrzanki do około 2 tys. Wiem, że nie kupie super sprzętu za tą cenę no ale więcej nie mam.
Nie mam żadnego rozeznania w tym jaka firma jest najlepsza w tej cenie ani model. Bardzo was proszę o pomoc.
Chcę aby była to lustrzanka do zdjęć uniwersalnych. Generalnie lubię fotografować krajobrazy, ludzi na ich tle czy ogólnie zdjęcia ludzi, nie zbiorowisk ale raczej indywidualnie.
Wszystkim z góry bardzo dziękuję za odpowiedzi!
pozdrawiam
Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010 Re: lustrzanka do 2 tys. uniwersalna, głównie ludzie i krajo
hmm
jednak dalej jest dla mnie pytanie jaka firma? czy rzeczywiście dla mnie najlepszy będzie nikon d60? jeśli tak to jaki obiektyw bo tu to jestem zupełnie zielona.
Tzn zadaje pytanie firmowe bo np dla mnie to golarki brauna, monitory samsunga itp zawsze jakaś firma jest lepsza od innych, więc jak to jest a aparatach?
Jakie są opinie o tym nikonie d60? polecilibyście?
Cokolwiek kupisz to będziesz zadowolona. Albo nie.
Każdą lustrzanką będącą obecnie na rynku można robić dobre zdjęcia. Najwięcej zależy od operatora sprzętu.
norika, no dobra. Ja bym wybrał d90 + 18-105 ponieważ teraz jest wart swojej ceny. Innymi słowy oferuje dużo za relatywnie niewiele. Ale wychodzi poza budzet...
a mam pytanie. jeśli np jest taki obiektyw 18-55 VR kit to jaki zoom moge zrobic?
i jak to się zmienia itp?
bo całkiem się nie znam
W takim razie sugeruję liźnięcie podstaw fotografii - na pewno się przyda i pomoże przy wyborze sprzętu. Na początek zapoznaj się z pojęciami ogniskowa i kąt widzenia, przysłona, migawka i czas jej otwarcia, czułość ISO, a znikną pytania zadawane per "jaki zóm mogę zrobić"
dziękuję za porady, zaraz poszukam tych podstawowych pojęć jakie wymieniłeś lotofag
zdecydowałam się na lustrzankę ponieważ zwykłą cyfrówkę mam a widziałam zdjęcia robione lustrzanką przez hmm "zwykłą" osobę i jak dla mnie była różnica. Spodobało mi się to. Po za tym zawsze lubiłam robić zdjęcia.
huhu ten zestaw d90 plus 18-105 grubo wykracza ponad budżet, hehe myślałam że jakieś hmm 200 zł a tu niestety tysiąc. To trochę za dużo.
Sunders ten zestaw jaki pokazałeś to bardzo ciekawy. I jeszcze na statyw starczy kasy ;p
Bo jeszcze myślałam o kupnie samego d3000 i dokupieniu do tego jakiegoś obiektywu ale nie wiem na jaką firmę uderzać.
myślałam o kupnie samego d3000 i dokupieniu do tego jakiegoś obiektywu ale nie wiem na jaką firmę uderzać.
Do aparatu nikon najlepiej kupić obiektyw nikona. Nikkor 18-105VR jest uniwersalny jak tego oczekujesz, za taką cenę nic lepszego nie kupisz. Zapięty do d3000 będzie "trochę duży" ale można się z tym oswoić Musisz obejrzeć taki zestaw w sklepie "realnym", a potem kupuj tam gdzie cena najkorzystniejsza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 13