Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
wybór kompaktu, ok. 300zł, Fuji
Autor Wiadomość
oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010   wybór kompaktu, ok. 300zł, Fuji

Moja szkolna gazetka :mrgreen: postanowiła jako nagrodę główną w "Mega konkursie" (II edycja) kupić cyfrowy aparat kompaktowy.

skłaniam się ku Fuji, bo po prostu ich kompakty są IMO najlepsze!

ale teraz jaki model?

użytkował go będzie zapewne zwykły dzieciak. na pewno będzie marudził, że ma 8 a nie 12mpx, albo, że ma 3x zoom a nie 12x. na pewno jakości obrazu nie zauważy, ale mimo wszystko nie chcę kupić badziewia.

budżet to ok. 300zł.

co sądzicie o Fuji J10 ?

Reklama

Djwalkman 
Rozmowny

Wysłany: Sob 10 Kwi, 2010   

Fuji robi dobre aparaty, ale także słabe badziewia, to co ty wymieniłeś, to jest słabe badziewie, a jak chcesz dobre badziewie, to:
-Canon Powershot A480 300zł lub
-Panasonic Lumix DMC-LS85 300zł lub
-Canon Powershot A570 Is 130zł (zadziwiająco tanio)

oranżewski 
Optyczny

no dobra, źle się wyraziłem. budżet to MAX. 300zł.
no i oczywiście sprzęt nowy.

ten lumix ciekawy, no ale drogi :neutral:

a może któryś z coolpixów?

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

Powershot A480, spokojnie wystarczy

Djwalkman 
Rozmowny

fotomaszewski napisał/a:
no dobra, źle się wyraziłem. budżet to MAX. 300zł.

Nawet 20zł nie przekroczysz ? :O

oranżewski 
Optyczny

Wysłany: Nie 11 Kwi, 2010   

i tak sporo naciągnąłem. gazetka jest w 50cioosobowej szkole, więc zysku za dużego nie mamy :roll:

ten canon trochę tani jest :mrgreen:

coś takiego najlepszego w cenie do 300zł.

lupo57 
Optyczny
wiem że nic nie wiem

fotomaszewski napisał/a:
i tak sporo naciągnąłem
ten canon trochę tani jest :mrgreen:

chłopie wpierw piszesz, że budżet naciągnąłeś a potem że tani, weź się zdecyduj :???:

Ilona 
Rozmowny

Djwalkman napisał/a:
-Canon Powershot A480 300zł lub
-Panasonic Lumix DMC-LS85 300zł lub

Te są do 300 ...

A odbiegając od ceny aparatu- prowadziłam gazetkę w podobnej szkole. Nakład 50 sztuk, w cenie 2 zł ... Oczywiście z zysku trzeba było kupić chociażby papier ksero.
Nie wiem, jaka jest cena, nakład i sprzedaż waszej gazetki, ale wydaje mi się, że aparat na nagrodę to zbyt duży wydatek. Prędzej widziałabym go jako zakup na potrzeby redakcji (moja nie miała, korzystałam z własnego). Na nagrody uparcie polecam książki. Wiem, gdzie można kupić fajne w cenie 5-9 zł :)

oranżewski 
Optyczny

Ilona, nasza - miesięcznik, nakład 30-40 egzemplarzy, 20 stron, po 1zł ;)

sorry, myślałem (nie wiem czemu), że ten canon 150zł kosztuje :mrgreen:

ok, wezmę chyba tego lumixa.

dzięki.

Odpowiedz do tematu