Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Po dniu spedzonym z nowym obiektywem jestem zadowolony. Jedynie mam male zastrzezenia co do samej obudowy, "jakos dziwnie luzno na samym przodzie obiektywu, tzn, gdy przechylam obiektyw z jednej na druga strone wyczuc mozna duzy luz, nawet to slychac jakby cos sie obijalo" hmm nie jest to moze az na duza skale ale zeby byc pewnym pojde w sklepie sprawdzic inny egzemplarz.
djwalkman szkoda ze sie spozniles, moglbym wziasc go pod uwage rowniez :/ No ale teraz tylko dopelnienie zakresu z jakims ladnym tele do "pelnych portretow" w plenerze. Bo ta 18-50 to kontrolowanie (rozmywanie) tla najladniej na portretach do pasa max czyli tzw "popiersie".
P.S Znow znalazlem hot pixel'a na matrycy w nowym D90, to juz trzeci model w przeciagu 4 dni. W poniedzialek znowu czeka mnie przejazdzka po nowy (cale szczescie moge to zrobic bez problemow az do skutku) Postanowilem jednak ze jesli na tym tez znajde jakiegos malego "ch..a" to oddam go do nikona na mapowanie matrycy. Tylko szkoda nowiusienki aparat i juz do serwisu. Chyba trafilem na trefna serie z magazynu w tej okolicy.
P.S Znow znalazlem hot pixel'a na matrycy w nowym D90, to juz trzeci model w przeciagu 4 dni. W poniedzialek znowu czeka mnie przejazdzka po nowy (cale szczescie moge to zrobic bez problemow az do skutku) Postanowilem jednak ze jesli na tym tez znajde jakiegos malego "ch..a" to oddam go do nikona na mapowanie matrycy. Tylko szkoda nowiusienki aparat i juz do serwisu. Chyba trafilem na trefna serie z magazynu w tej okolicy.
Powodzenia, bo nie bedzie latwo znalezc taki. A tak przy okazji - jak testujesz aparat pod katem poszukiwania hotow? Przy dluzszej ekspozycji i wyzszym iso kazdy aparat wygeneruje hota.
Domo19m [Usunięty]
Wysłany: Pon 19 Kwi, 2010
No wlasnie staralem sie zanalizowac kazde z (extremalnych i standardowych) ustawien i zawsze jest na swoim miejscu w ostatnim d90 jaki mialem (wszystkie nowiusienkie) spostrzegłem go na jednym z ciemnych zdjec na iso 800 i migawce 1/100 a potem to juz z górki. Na przegladarce w aparcie nastawilem zooma na "swiecacego kolege) i zaczalem zmieniac zdjecia pokretlem, na 80 zdjec byl na 74 (te 6 zdj bylo przepalonych i dlatego go nie bylo) Tak wiec jutro ide po nowego 4-ego z kolei) miejmy nadzieje ze bedzie OK. Wiem ze nie mógłbym sie z tym pogodzic gdybym caly czas wiedzial ze mam go na zdj. wtedy cala radocha ucieka.
Na dodatek zauwazylem ze ta nowa sigma ostrzy mi na AF jakies 1-2 milimetry wczesniej niz punkt na który ustawiam (chodzi mi o makro, na szerokim kacie nie wiem jak sprawdzic) Najlepiej mozna to zauwazyc gdy robie makro jakiegos tekstu i ustawiam na jakis wyraz, a ostrzy mi np. pół linijki wczesniej i pożądany wyraz ma górne końcówki juz lekko rozmyte, a owe pół linijki niżej ostre jak brzytwa. Ma ktos moze jakas rade ?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10