Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
Tamron 90 f/2.8 czy Tokina 100 f/2.8 oraz inne macro
Autor Wiadomość
Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Wysłany: Pon 21 Sty, 2008   

Ja proponuje kupować firmową optykę chociaż jest droższa. Sam wymieniam powoli niefirmowe szkiełka na firmowe. Lepsza współpraca, dobra jakość, to jest to.

Reklama

marek123
Początkujący

Wysłany: Wto 22 Sty, 2008   

dzieki za podpowiedzi. a ten rosyjski makro to tak z ciekawosci pytalem, bo rzadko sie spotyka obiektywy made in ussr do canona. :) mowicie o canonie 100mm ale on pewne jest duzo drozszy od tamrona czy tokiny.

a jesli chodzi o sigme 105mm f/2.8 to patrzac (toretycznie) na testy to tamron 90 i tokina 100 maja lepsza i efektywniejsza optyke.

cały czas zastanawiam sie czy kupic ta uzywke tokiny AT-X PROSV 28-70 f/2.8. kolezanka chce za nia 700zeta. chwali strzasznie.ale ja juz wiem ze od razu trzeba by bylo kupic filtr UV za min. 100zł. jakies rady??

igorax 
Rozmowny
vast

niech koleżanka dorzuci filtr i za 700 zł można kupować ;-) ; profesjonalny sprzęt to nie jest, ale jakość wykonania, gabaryty i solidność myślę że satysfakcjonowałaby nie jednego, co do jakości i zdjęć to tylko subiektywnie [bo nie posiadam tego szkła] jest na pewno dobra.

koraf 
Optyczny
Koraf

Pstrykacz napisał/a:
Doświadczonego to może nie aż tak bardzo. Sigmy nigdy nie używałem. Tamron jest bardzo dobrym obiektywem. Chociaż wyglądem odraża. Tokiny chyba nie ma do Sony. Polecam Tamrona. Ja myśle cały czas o Sigmie, ale 150/2.8 tylko ,że do Sony go nie robią - tu jest problem.

Myślę ,że bardzo Cię nie zdenerwuję :wink: ale w czwartek będę testował używany 150/2.8 macro Sigmy na 5d, napiszę swoje wrażenia :shock:

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Czekam na dobre wieści o tym obiektywie. Jest u mnie w kolejce na zakup, ale dopiero na trzecim miejscu.

MM 
Temu Panu już podziękujemy
GORSZY SORT POLAKA

Wysłany: Sro 23 Sty, 2008   

Było już tym cykane na 5D i wrażenia OK. Ale u mnie też swoje w kolejce musi odstać.

koraf 
Optyczny
Koraf

Wysłany: Pią 25 Sty, 2008   

Potwierdzam moje również bardzo dobre wrażenie( z dzisiaj) sigmy 150/2.8 macro na 5d kolor i plastyka przednie , AF też fajny , myślę ,że nawet szybszy niż w canonie 100/2.8 macro.
Rozdzielczość też praktycznie nie odbiega od canona ( trudno bardzo dokładnie stwierdzić - różne ogniskowe ) ale na moje oko :shock: jest bardzo dobrze.Ogniskowa 150 macro zaczyna mi bardzo pasować :D ! i pewnie coś z tego będzie bo cena też OK.

Wujek_Pstrykacz 
Moderator
canonik

Dla mnie ta Sigma ma bardziej użyteczną ogniskową niż Canon 100/2.8 macro. Szybki AF powoduje że śmiało można focić nim robaczki z bardzej przyzwoitej odległości no i ta głębia ostrości - to już wyższa szkoła jazdy.

koraf 
Optyczny
Koraf

Dlatego też chciałem ją sprawdzić i osobiście się przekonać jak to będzie i jest jak mówisz Pstrykacz ... :D , z GO też dam radę :wink: robiłem już fotki przy 800 mm z ręki ale z IS gdzie prawie już nie ma GO ... :twisted: :wink:

Odpowiedz do tematu