Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Wto 13 Kwi, 2010 Jaki aparat na prezent na komunię do 400 zł?
Pytanie jak wyżej. Jaki polecacie aparat cyfrowy, który będzie sprezentowany na pierwszę komunię? Ważne, by miał duży wyświetlacz. Nie bardzo znam się na parametrach, a na ich zgłębianie nie mam cierpliwości. Dziękuję za ewentualną podpowiedź.
Dla chłopczyka czy dziewczynki ?
Wiek chyba znany (ile ma się lat jak się idzie do komunii? nie wiem... nie miałem)
Jakieś dodatkowe wymagania oprócz wyświetlacza?
Aparat duży? Mały? Akumulator dedykowany czy na baterie zwykłe ?
P.S.
Ehh... coś czuję że najbliższe 4 tygodnie będą ciężkie w pracy jak będę bombardowany takimi klientami w stylu "Ja potrzebuję najlepszy aparat, ale żeby był najtańszy, i ma mieć na pewno nie mniej niż 14 mega czegoś tam bo jakość zdjęć musi być dobra)
Płeć raczej nie gra roli przy wyborze aparatu? Ale jest to dziewczynka. Aparat nie musi być różowy Dziewczynka ma 8 lat. Podejrzewam, że aparat bedzie służył również jej rodzeństwu (14 i 15 lat) cała trójka to dziewczynki. Aparat raczej mały, taki chyba jest wygodniejszy. Dobrze, by miał baterię do ładowania - to jest akumulator dedykowany? Co do pixeli, to słyszałam, że niekoniecznie im więcej tym lepiej. Myślałam o bardziej znanych markach typu samsung czy olympus, ale nie wiem czy za 400 zł da się kupić coś w miarę ok. . Widziałam na all duże zainteresowanie aparatami BenQ czy coś w tym stylu, ale nie wiem czy to nie bedzie jakiś niewypał. Liczę na Pana pomoc. Dziękuję i mam nadzieję, że nie zaliczam się do klientów, o których Pan pisze.
pozdrawiam
marsellle1, jeśli szukamy sporo bajerów, warto zastanowić się nad Samsungiem, jednakże wiele z tych najtańszych, można po roku reklamować u producenta, który i tak odpisze że uszkodzenie jest z naszej winy (np. przestał się wysuwać obiektyw).
Patrząc na kompakty Sony odnoszę wrażenie że im więcej megapikseli, tym lepiej. Oczywiście najważniejsze żeby były to tanie aparaty i w ogóle robiły zdjęcia, do tego dochodzą jeszcze drogie karty pamięci MS Pro Duo.
Za nimi stoją Olympusy, które również wymagają od użytkownika żonglowania pomysłami na kartę i albo zakupimy drogą kartę xD, albo kombinujemy z przejściówką dołączoną do aparatu i wsadzamy kartę MicroSD (które na szczęście są już tańsze).
Gdyby można było naderwać odrobinę budżet - warto zastanowić się nad Panasonicami, które zawierają zazwyczaj wszystko to co potrzebne, a swoją niską awaryjnością, posłużą na wiele lat.
Gdzieś w środku występują jeszcze kompakty Nikona i Canona, ale niestety z braku doświadczenia z nimi, nic więcej nie podpowiem.
Jeśli miałbym wybierać jakiś dokładny model, to zajęłoby mi to o wiele więcej czasu, niż potrafię sobie to wyobrazić, więc pewnie wybrałbym się do jakiegoś sklepu typu MediaMarkt, Satrun, pooglądał aparaty na miejscu i dobrał również ze względu na budowę czy umieszczenie i działanie przycisków.
Witam, jesli chodzi o dobry tani aparat na komunie to polecam , sam kupilem i jestem zadowolony i mam nadzieje ze moje dziecko tez. Aparat jest w miare tani, dobry technicznie a co najwazniejsze prosty w obsludze wiec dziecko nie powinno miec problemow z obsluga. Aparat nadaje sie rowniez do robienia zdjec wakacyjnych itp. Tutaj jest dobra oferta wiec polecam.
Nie są aż tak drogie, aby miało to mieć wpływ na decyzję zakupu, a ostatnio Sony wprowadza możliwość używania kart SD, fakt że w nowszych i tylko w tych "lepszych".
ghost, ale po wsadzeniu takiej szybszej ale droższej karty do aparatu kompaktowego do 500 zł mija się z celem :/ dlatego też preferuję karty SD, bo te od Sony niestety pasują tylko do produktów Sony
te od Sony niestety pasują tylko do produktów Sony
Większość wkłada kartę do kompaktu, a potem już jej nie wyciąga. Więc jaka ona tam sobie jest, jest mało istotne i drugorzędne, gorzej że te karty Sonego które miałem prędzej czy później siadały, za to Lexar i Sandisk są ok, paru znajomych używa już dość długo i są zadowoleni.
SlawGaw, czasy się zmieniają i ludzie lubią wyciągać kartę i wkładać bezpośrednio w laptopa, albo w mały czytnik USB przypominający pendrive'a. a jak jest, każdy wie.
edmun, nie twierdzę że MS są lepsze od SD, uważam że są wystarczająco dobre aby ich używać w kompaktach i nie są aż tak strasznie drogie.
Laptop - te które ja używałem miały czytniki kart na wszystkie rodzaje kart, tylko nie na CF
mały czytnik USB - np http://www.ceneo.pl/401408
Zgadzam się że dla wielu osób używanie kart SD może być wygodniejsze i byłoby dobrze gdyby w każdym aparacie Sony była możliwość ich użycia, jednak MS wcale nie są takie straszne aby z tego powodu nie kupować aparatu fotograficznego, który się akurat spodobał.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,04 sekundy. Zapytań do SQL: 10