Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
ja tam patriotą nie jestem, no i to w sumie entry level ale też wolałbym nikona d3000+35G/1.8, zdecydowanie lepszy zestaw, chociażby ze względu na szkło. Takiego szkiełka w okolicach 35mm (w tej cenie i jakości ) pod canona nie uświadczysz.
Za 1500 zł można jeszcze kupić Pentaxa K2000, do tego trzeba doliczyć akumulatorki Sanyo i ładowarkę, bezproblemowo działała z obiektywami M42, nawet ze stabilizacją, pełnym pomiarem światła i potwierdzeniem ostrości, jakość zdjęć będzie podobna do D3000.
Telehubis [Usunięty]
Wysłany: Wto 27 Kwi, 2010
A ja kupilem uzywke 1000D+kit do tego dolozylem nowke 50/1,8, a poza tym jeszcze helios z poczciwego zenita (glownie do zabawy w makro).
Calosc naprawde daje rade i polecam.
A może lepiej kupić coś bez lustra z wymienna optyką? Skoro mówicie że w tej cenie z lustrzanką na moje oczekiwania jest ciężko..
Za 1600zł? Chyba nie bardzo...
Micro 4/3 i NX to w sumie nadal nowości kosztujące całkiem sporo, mimo że pozbawione "kosztownej" mechaniki
Pozostaje zakup podstawowego sprzetu klasy entry level, albo coś używanego.
Co do oczekiwań:
Cytat:
To czego oczekuję na zdjęciach to jasne, nasycone kolory, przyzwoita ostrość i kontrast. Chciałbym również bawić się głębią ostrości - to są moje podstawowe wymagania.
Będę fotografował (oczywiście amatorsko) głównie krajobrazy las/góry/morze i ewentualnie pojedyńcze osoby na ich tle. Chciałbym wykonywać także zdjęcia wieczorem (zwykłe "turystyczne" =) ) I pochodzić czasem po krakowskim rynku uwieczniając miłe zakątki =)
"Jasne i nasycone" kolory to odpowiednia obróbka lub profil w aparacie, przyzwoita ostrość i kontrast to odpowiednie szkło, zabawa głębią ostrości to także odpowiednie (jasne) szkło jeśli chcesz zejść w kierunku małych jej wartości, przymknięcie przysłony jesli interesuje Cię GO od stóp aż po horyzont. Itp. itd. - nie ma tu nic nadzwyczajnego, nie od rzeczy byłby proponowany już chyba zestaw 1000D z 18-55IS i 50/1.8
A jak wygląda porównanie 1000D z kitem w stosunku do Pentaxa K-X z kitem? Uważacie że naprawdę warto dołożyć te kilka stówek? A co z dodatkowym obiektywem do Pentaxa?
A jak wygląda porównanie 1000D z kitem w stosunku do Pentaxa K-X z kitem? Uważacie że naprawdę warto dołożyć te kilka stówek? A co z dodatkowym obiektywem do Pentaxa?
Zastanowiłbym się - tak naprawdę po co? K-x jest lepszy, ale czy jest sens szarpać budżet po to by potem mieć M42? Do Pentaxa 50 z AF kosztuje "trochę" więcej pieniędzy niz do Canona. Powiedzmy szczerze - kasy masz mało, na tyle mało, że zastanowiłbym się jak to zrobić najtaniej a nie jak kupic nieco lepsze plajstikowe g..ko.
Powoli wracamy do punktu wyjścia, którym jest 1000D z kitem, do którego w podanym budżecie można jeszcze dokupić tanią 50tkę i mieć otwartą furtkę do w miarę bezbolesnej aplikacji obiektywów M42...
Sam ostatnio kupiłem 1000d i wcale nie jest takim strasznym badziewiem, do tego 18-55IS i jest całkiem fajny zestawik. Polecam. Swój podarowałem siostrzenicy. Tylko z tą ceną podawaną tu (ok.1450zł za Baku) to nie jest tak różowo. Tyle to kosztuje ze zwykłym kitem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,03 sekundy. Zapytań do SQL: 9