Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
czy ktoś próbował - monopod z głowicą typu wimberley
Autor Wiadomość
krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Nie 02 Maj, 2010   czy ktoś próbował - monopod z głowicą typu wimberley

w związku z ... - a z resztą nieważne... :mrgreen:

chodzi mi o proste stwierdzenie, czy ktoś używał i jaki jest sens takiej ekwilibrystyki... - monopod i głowica wimberley - potrzebuję choć trochę ustabilizować obiektyw rzędu 400mm bez is do czasów około 1/120 - 1/160 .
czy jest sens czegoś takiego i jaka jest "manewrowość" takiego zestawu - pozycja zdjęciowa praktycznie w miejscu, ale z koniecznością obrotu i śledzenia celu na niebie...

dziękuję za wyważone opinie ... (szczególnie osób które próbowały czegoś takiego) :cool:

Reklama

Djwalkman 
Rozmowny

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010   Re: czy ktoś próbował - monopod z głowicą typu wimberley

krisv740 napisał/a:
trochę ustabilizować obiektyw rzędu 400mm bez is do czasów około 1/120 - 1/160 .

Czy dobrze zrozumiałem? Chcesz ustabilizować obiektyw do czasów 1/120 - 1/160? Dzięki niemu możesz zejść do dłuższych czasów, a nie krótszych.

krisv740
[Usunięty]

Wysłany: Pon 03 Maj, 2010   

Djwalkman, na pewno wiesz o czym piszesz???!!!

jaad75 
Temu Panu już podziękujemy
Klub Pierdzieli

krisv740 napisał/a:
dziękuję za wyważone opinie ... (szczególnie osób które próbowały czegoś takiego) :cool:
Djwalkman napisał/a:
Czy dobrze zrozumiałem? Chcesz ustabilizować obiektyw do czasów 1/120 - 1/160? Dzięki niemu możesz zejść do dłuższych czasów, a nie krótszych.
:lol: :twisted: :lol:

Zmartwię Cię Dj, dobrze zrozumiałeś, ale nie pojąłeś... Nie po raz pierwszy zresztą... :razz:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

krisv740, jeśli mówisz o głowicy typu gimbal, to choć może to brzmieć absurdalnie, myślę że połączenie jej z monopodem może być ciekawym rozwiązaniem. Dlaczego ciekawym? Monopod z wimberlayem powinien Ci dać jeszcze większą swobodę w porównaniu do statycznego trójnoga. A coś takiego może być nieocenione przede wszystkim kiedy musisz śledzić aktywnie jakiś obiekt: czyli jakieś sporty szybkie, samloty czy coś takiego.

To tylko moje wyobrażenia a nie jakaś praktyka.

krisv740
[Usunięty]

hijax_pl, właśnie dlatego zadałem to pytanie..

tak sobie siedzę i kombinuję (jak koń pod górę...), że właśnie może to być pewne (i szybkie) podparcie dla dłuższego (nie bardzo ciężkiego) tele... :???:

a do samolocików mi to potrzebne .... :cool:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

krisv740, no to myślę, że sprawdzi Ci się takie rozwiązanie - oczywiście teoretyzując ;) :)

krisv740
[Usunięty]

hijax_pl, tylko wdrożenie tego w praktykę (sprawdzenie) to koszt około 650pln... (najbidniej) :razz:

dlatego wolałbym wiedzieć wcześniej.... :mrgreen:

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

krisv740, zakładam, że w sklepie jakimś gdzie chcesz zakupu dokonać, będą mieli - przy okazji oglądania jakiegoś gimabla - monopod. I pewnie ku uciesze obsługi będziesz mógł sobie tą głowicę do monopodu przykręcić i .. spróbować ;)

krisv740
[Usunięty]

hijax_pl, problem w tym iż :
1.potrzebuję najlepiej na piątek
2.w białymstoku to ja se mogę.... :evil:
3.jak zamówię dzisiaj/jutro, to oby do piątku doszło...
4.mam wszystko oprócz gimball... :roll: - tylko ten gimball...... :sad:

Marian 
Optyczny

Samolociki chcesz fotografować obiektywem 400mm i czasem 1/120-1/160. Co chcesz osiągnąć? Nieporuszony samolocik?

krisv740
[Usunięty]

Marian, rozmyte śmigiełko.... :grin:

zug
[Usunięty]

krisv740 napisał/a:
rozmyte śmigiełko....

to podstawa ;) :P

Marian 
Optyczny

No to chyba samolocik nie będzie latał i chodzi ci o śmigiełko tylko?

krisv740
[Usunięty]

no! przy smiglakach niestety tak - to niestety cięższa forma fotografowania z ręki - te z "przypalonymi ogonami" łatwiej .... :cool:

[ Dodano: Pon 03 Maj, 2010 21:32 ]
Marian, niestety nie - samolocik będzie latał, a śmigiełko musi się "ruszać"...

Odpowiedz do tematu