Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Wysłany: Nie 30 Maj, 2010 [STOCK] Czy mam szanse się dostać do Shutterstock'a??
Witam, dopiero zaczynam przygodę ze stockami. Bardzo chciałbym dostać sie do shutterstock, jednak wiem, ze jest to bardzo trudne..... Składałem już aplikację, niestety ją odrzucili. Dlatego proszę o obiektywną ocenę moich dotychczasowych zdjeć. Czy którekolwiek z nich miałyby szanse w aplikacji do shuttera? Jeżeli tak, to proszę powiedzieć które. Jeżeli nie, zwyczajnie mi powiedzcie
daje link do picasy, bo tak mi najpościej pokazać te zdjęcia.
Oto i on:
UPuję temat, proszę o szczerość zaznaczam, że jestem totalnie "zielony" w tego typu zdjęciach... mam niby folio na fotoli,, bardzo małe bo narazie 8 zatwierdzonych. co najdziwniejsze, moim zdaniem moje bardzo słabe fotki wczoraj dodali do bazy, a dzisiaj większość znacznie lepszych wywalili... chyba inspektor nie w humorze...
[ Dodano: Nie 30 Maj, 2010 19:12 ]
nie nie, te zdjęcia są zdecydowanie większe... to tylko "miniatury", takie poglądowe, chodzi mi bardziej o tematykę itd. większosć tych na białym tle jest w czystej bieli, izolowane w postprodukcji
tematycznie to
1. zbyt plasko, powino byc na bialym z nieco wiekszym kontrastem
2. to samo, na bialym
3. ok
4. dziwna perspektywa, moze nie przejsc
5. oswietlenie do poprawy
6. ok choc mozna to lekko poprawic - kontrast, nasycenie kolorow
7. nie
8. moim zdaniem limited commercial value
9. moze, choc lepsze byloby zdjecie calosci
10. ok
11. nie
12. cos tam na granicy cienia nie gra, zbyt ostra. balans bieli - zbyt cieplo?
13. leci w lewo, poza tym pewnie swiatla sie doczepia
14. ok
15-17 - moga doczepic sie praw autorskich
18. ok
19. ok
20. swiatlo do poprawy
21-24 wygladaja na nieostre. lepiej to oswietl i zrob ponownie
25-26 brzydko wyizolowane
27. masa brudow w tle, brzydko wyizolowane, LCV
28-29 LCV
30-31, 36 wygladaja na nieostre
32 balans bieli - czemu takie brazowe? to przeciez metal
33-34 z jednym z nich mozna sprobowac
35 brzydko wyizolowane
37 nieostre
oczywiscie to mozna powiedziec w wersjach pomniejszonych i z zapodana przez picasse kompresja. w wersji pelnej moze sie okazac, ze te co wygladaja na ostre wcale ostre nie sa
wielkie dzięki moronica na taką odpowiedź liczyłem teraz wiem co poprawić, co jest źle a co moze być, narazie będę się dalej uczył, może sprobuję za jakiś czas... Jeszcze raz dzięki!
[ Dodano: Wto 15 Cze, 2010 17:29 ]
jeżeli komuś chciałoby się kiedyś skrytykować parę fotek to tym razem zarzucam już link do folio na fotolii http://pl.fotolia.com/p/201722239 , będę wdzięczny za porady, najlepiej w kontekscie aplikacji do shuttera, tzn co sie nadaje a co nie
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9