Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
a200 trzyma się jak a350. Tzn. juz wiesz
Jak się trzyma e410? Inaczej. Wybrzydzał nie będę, bo nie jestem Tobą i moje wrażenia mogą być absolutnie nieprzystające od Twoich preferencji.
IMO jednym i drugim (Sony i Olympusem) zrobisz dobre zdjęcia jak będziesz potrafił.
Wizjer? Da się żyć.
Olympusy to naprawdę ładne zabaweczki.
IMO w Twoim budżecie cokolwiek niezajechanego kupisz z jakimś nie uwalonym obiektywem - to powinieneś być kontent. Różnic wiele nie będzie.
Mam takie wrażenie, że Olek tez byłby dobry, ale jednak nikt go nie poleca. Chyba coś w tym musi być... Boję się, ze zawiedzie mnie ten wizjer, a to przecież istotna sprawa w lustrzance
Edit:
Ok. W sumie to już chyba wiem co i jak. Dzieki za pomoc
Dam znać jak już będę w posiadaniu pierwszej w życiu mojej włąsnej lustrzanki
[ Dodano: Pon 31 Maj, 2010 21:06 ]
Może jeszcze jedno: Skoro tak zachwalacie Canona, to w sumie rad bylbym z posiadania takowego. Co z tym 350D? Bo jak widzę na Allegro, ze wszystkich wymienionych tu modeli, właśnie ten byłby finansowo najprzystępniejszy.
Z mojego punktu widzenia używany 350d to jest wynalazek. Nie, żeby to był zły aparat, ale to jest juz stareńkie... obiektyw z tym pewnie będzie najlichszy z możliwych (tzn. stary 18-55, no powiedzmy, że sonowska 18-70 jest niewiele lepszej jakości). Natomiast istnieje wcale niemałe prawdopodobieństwo, że zadowoli Cie ów Canon nie mniej niż cokolwiek innego.
Tu zachwalano Canona 30d a to jednak róznica... ja na 20d bym się nie łaszczył a to mniej więcej rówieśnik jednak widocznie lichszej 350-tki... oba modele pochodzą z 2005 roku.
350d miałem i raczej nie ma sensu się w niego pakować. O ile z ciemnymi szkłami jest w miarę, to zapinając np. 50 1.8 lub inne jasne, można zyskać parę siwych włosów. Jeśli chodzi o AF to dużym krokiem w przód jest ten w 400d.
Wiem tyle, że chciałbym Canona 400D, ale tak powątpiewam że uda mi sie kupić do tych 800zł, więc rad będę z kupna jakiegoś Olka za mniejsze pieniądze, bądź Alfy za pośrednie, z tym, że sam nie wiem jeszcze, czy dać wiecej za Alfe, czy wystarczy mi najtańszy z powyższego grona jakiś Olek
Wiem tyle, że chciałbym Canona 400D, ale tak powątpiewam że uda mi sie kupić do tych 800zł, więc rad będę z kupna jakiegoś Olka za mniejsze pieniądze, bądź Alfy za pośrednie, z tym, że sam nie wiem jeszcze, czy dać wiecej za Alfe, czy wystarczy mi najtańszy z powyższego grona jakiś Olek
Czasem warto zaczekać chwilę i dozbierać jeżeli jesteś zdecydowany np. na c400D, żeby potem nie żałować że nie dołożyło się tych kilku stów do body które nam najlepiej leżało....w końcu kiedy planujesz przeskok na inny model?
chcesz Canona to kupuj, lepiej wiesz co Ci pasuje. Moim zdaniem żadnej poważnej różnicy w stos. do a200 nie będzie.
IMO wystarczy Ci olympus.
Pamiętaj, gdy będziesz chciał pójść krok dalej w tej zabawie to i tak czekają Cie poważne wydatki. W tym momencie sprzedaż zamortyzowanego starego korpusu w sumie nie będzie Cię wiele kosztowała (sprzedasz praktycznie za tyle za ile kupileś - no może jak będziesz niecierpliwy to stówe taniej...). A nie będziesz miał najpewniej nic co wiązałoby Cię powazniej z jakimkolwiek systemem.
Nieprędko zmienię cokolwiek, ale wszystko też zależy od tego co czas pokaże.
Poświęcę jeszcze kilka dni na przeglądanie ofert, a co kupię, to kupię - dam znać.
Pozdrawiam
[ Dodano: Pią 11 Cze, 2010 08:30 ]
Witam ponownie
Piszę jak obiecałem. Jestem posiadaczem Olympusa E-410 + 14-42 + 40-150 + torba Olympus + karta 2GB + 2 akumulatorki
Jeszcze nie miałem się okazji z nim oswoić, ale już mi się podoba. Lekki jest, a to poki co jest przyjemne. Co do robienia zdjęć, to jeszcze duuuużo musze się nauczyć... A przede wszystkim poznać aparat;-P
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,05 sekundy. Zapytań do SQL: 9