Przetwarzanie danych osobowych

Nasza witryna korzysta z plików cookies

Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.

Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.

Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.

Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.

optyczne.pl forum.optyczne.pl  
•  FAQ  •  Szukaj  •  Użytkownicy  •  Grupy  •  Statystyki  •  Rejestracja  •  Zaloguj  •  Galerie  •   Ulubione tematy

----- R E K L A M A -----

Poprzedni temat :: Następny temat
statyw do sony Alpha 230
Autor Wiadomość
Emilia 
Nowy

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   statyw do sony Alpha 230

witam.
Jaki statyw będze najlepszy dla Sony Alpha 230 ?
Wydaje mi się, że za lekki nie może być, bo lustrzanka leciutka..
Co proponujecie ? ;-)

Reklama

ghost 
Optyczny
związkowiec :)

Wysłany: Pią 11 Cze, 2010   

kwota?

Emilia 
Nowy

hmm.. no tak koło 100PLN myślę..

ghost 
Optyczny

no to możesz wybrać coś za 100 zł :-)

póki nie będziesz wyciągać na maxa w górę, focić na dłuższych ogniskowych i pogodzisz się z kompromisowością całego zakupu, powinno dać radę.

ja takiego cudaka mam i sporadycznie używam. można przeżyć, ale trzeba mieć świadomość że to zakup maksymalnie budżetowy. jeżeli chcesz korzystać częściej - warto dołożyć.

i pamiętaj o wyłączaniu stabilizacji ;)

Emilia 
Nowy

mhm.
ghost no więc co konkretnie proponujesz kupić by było dobrze ?
aparat mam od kilku dni, także dopiero zaczynam przygodę i każda podpowiedź cenna ;-)

ghost 
Optyczny

problem że sensowny statyw to 3x tyle.
sądząc po awatarze jesteś raczej delikatną kobietą, niż napakowanym marynarzem, więc obstawiam, że nie będzie Ci się chciało taszczyć ze sobą solidnych nóg.

słowem kup takiego za stówkę, a jak się wkręcisz.. to kup jaśniejsze szkło :mrgreen:

a tak w ogóle to potrzebujesz statywu, czy chcesz kupić, bo wszędzie pisze, że trzeba mieć?

edmun 
Optyczny
Niemarkowy

cokolwiek do 100 zł. popieram ghost'a :)
Sam mam taki za 70 zł i spokojnie do szerokich kadrów daje radę, o ile nie chcemy szybko zmieniać kadru, nie denerwuje nas wykonanie takich statywów, ale przynajmniej są leciutkie :)

Może to być spokojnie jakaś Hama, czy iCam Tri12

Emilia 
Nowy

okej, dzięki Chłopaki ;-)
chcę kupić statyw, bo ręka jeszcze niewyćwiczona i zdjęcia wychodzą poruszone.. tak czy inaczej- taka rzecz się przyda..

hijax_pl 
Moderator
click-o-matic!

Emilia napisał/a:
chcę kupić statyw, bo ręka jeszcze niewyćwiczona i zdjęcia wychodzą poruszone.. tak czy inaczej- taka rzecz się przyda..

A możesz takie zdjęcie wkleić?

moronica 
Temu Panu już podziękujemy

Pomogła: 106 razy

proponuje raczej poczytac np to http://digital-photograph...d-camera-shake/ oraz upewnic sie, ze masz poprawne ustawienia. przy krotkich ogniskowych w dzien nie powinnas miec zadnych problemow, no chyba ze mowimy o zdjeciach wieczornych i nocnych oraz w ciemnych pomieszczeniach

Emilia 
Nowy

hm.. może to też kwestia ustawień.. okej, popatrzę, poczytam, przemyślę..
dzięki ;-)

ziomek4007 
Nowy

Wysłany: Pon 19 Lip, 2010   

ja myślałem do swojej A230 kupić statyw firmy VELBON np. DF40, DF50 albo z serii CX np. 660, 888. Ogólnie do 150zł. Warto?

Prysiu 
Nowy
sprzedawca aparatów

Velbon seria CX jak najbardziej godna polecenia. Niewiele droższe od budżetowych, a lepsze wykonanie.

Tutejszyn 
Optyczny

Emilia napisał/a:
hm.. może to też kwestia ustawień.. okej, popatrzę, poczytam, przemyślę..
dzięki ;-)
Ledwo koledzy doszli do sedna problemu, a Ty już uciekasz..
Tutaj statyw raczej w ogóle nie jest potrzebny. Moze się mylę, ale wyobrażam sobie, że wyjęłaś aparat z pudełka i zabrałas się za robienie zdjęć. Jakieś pokrętło, jakiś przyciski.. Ważne, że ten duży przycisk wyzwala migawkę! ...i rozczarowanie, że zdjęcia wychodzą gorsze niż z kompaktu. Jesli tak jest, to zanim zaczniesz ogarniać to wszystko, to ustaw na początek aparat w tryb Autopilota. Daj sobie czas na poznanie podstaw.

Odpowiedz do tematu