Wykorzystujemy pliki cookie do spersonalizowania treści i reklam, aby oferować funkcje społecznościowe i analizować ruch w naszej witrynie, a także do prawidłowego działania i wygodniejszej obsługi. Informacje o tym, jak korzystasz z naszej witryny, udostępniamy partnerom społecznościowym, reklamowym i analitycznym. Partnerzy mogą połączyć te informacje z innymi danymi otrzymanymi od Ciebie lub uzyskanymi podczas korzystania z ich usług i innych witryn.
Masz możliwość zmiany preferencji dotyczących ciasteczek w swojej przeglądarce internetowej. Jeśli więc nie wyrażasz zgody na zapisywanie przez nas plików cookies w twoim urządzeniu zmień ustawienia swojej przeglądarki, lub opuść naszą witrynę.
Jeżeli nie zmienisz tych ustawień i będziesz nadal korzystał z naszej witryny, będziemy przetwarzać Twoje dane zgodnie z naszą Polityką Prywatności. W dokumencie tym znajdziesz też więcej informacji na temat ustawień przeglądarki i sposobu przetwarzania twoich danych przez naszych partnerów społecznościowych, reklamowych i analitycznych.
Zgodę na wykorzystywanie przez nas plików cookies możesz cofnąć w dowolnym momencie.
Nie warto zmieniać, stracisz niewspółmiernie na odsprzedaży, fotograficznie niewiele zyskasz. Dla mnie matryca A300 jest ostrzejsza i daje bardziej nasycone kolory.
Nie warto zmieniać, stracisz niewspółmiernie na odsprzedaży, fotograficznie niewiele zyskasz. Dla mnie matryca A300 jest ostrzejsza i daje bardziej nasycone kolory.
Powiedzmy, że trzysetka (jak i dwósetka, setka i pochodne) robi bardzo ładne jotpegi. Jeśli maja być w użyciu wysokie czułości - niestety... daje też bardzo ładne ciapki.
Jeśli z jakiś tam powodów chcesz kupić 500 to kupuj, nie czekaj (a na co? na new 700-kę?), nowej 700 wciąż nie ma to i nie ma wyjścia w tym systemie (można zawsze zmienić). pomyśl tylko co tym ruchem chcesz osiągnąć? Czemu 300 już Ci nie wystarcza? Może jakis obiektywik lepiej se sprawić?
Oczywiście to mój pogląd. Według mnie cała operacja zamiany A300 na A500 nie przyniesie jakieś rewolucji, no chyba że będziesz dużo robić zdjęć na wysokim ISO i zalezy Tobie na takich bajerach jak Auto HDR. Tak wogóle to podoba mi się A500/550 ale nadal nie czuję potrzeby zmiany mojej staruszki A100 której matryca CCD dawała fajniesze obrazy niż A700( miałem ale sprzedałem, bo brakowało mi na A900). Myślę że warto poczekać na następcę A700, wtedy będzie już odczuwalny "awans" technologiczy i fotograficzny. Jeżeli miało by to nawet potrwać rok(sądzę że wcześniej się pojawi) to spokojnie A300 podoła trudom . No ale to moje osobiste zdanie.
Trzeba juz byc mocno od Minolty/Sony uzależnionym (w jakikolwiek sposób) aby czekać na nową 700...
Szczególnie, że absolutnie nie wiadomo na co tak naprawdę się czeka.
Trzeba juz byc mocno od Minolty/Sony uzależnionym (w jakikolwiek sposób) aby czekać na nową 700...
Szczególnie, że absolutnie nie wiadomo na co tak naprawdę się czeka.
Jak ktoś nie może czekać albo sie śpieszy to można zmienić system, przymusu nie ma.
Myślę że nikt nie wie jaka będzie nowa A7xx, tak jak nikt nie wie jaki będzie nowy Canon np. 60d czy 8d, czy Nowy Nikon D95 .
zentaurus, co do 60D to można się sporo domyślać. Coś wykastrują względem 7D, coś dodadzą do 550D.
Natomiast jeśli chodzi o następcę A700 (skądinąd bardzo dobrego aparatu) to nie mam zielonego pojęcia. Mogę przypuszczać, że dadzą taką matrycę jak w A550, ale w uszczelnionym body itp, może coś tam jeszcze poprawią w AFie, może filmy, może.......
Myślę że nikt nie wie jaka będzie nowa A7xx, tak jak nikt nie wie jaki będzie nowy Canon np. 60d czy 8d, czy Nowy Nikon D95 .
Canony i Nikony zdają się rozwijac w miarę linearnie... wchodzi model i jego poprzednik znika...
Co do Sony to wydają sie być to ruchy konika szachowego. Wchodzą jakies modele, inne wiszą w niebycie, największa uwaga zaś jest przykładana do sprzedania jak największej ilości powiedzmy szczerze badziewia...
Ni cholery nie wiadomo co będzie. ja coraz bardziej zastanawiam się czy aby już samo ichniejsze szefostwo wie która koncepcję wypuścic jako produkt finalny... Czy im np do łba nie szczeli zrobić z 700 cos tam coś tam odpowiednika a500 z matryca formatu 135...
Podejrzewam że powstała jakaś nieokreślona przeszkoda albo opóznienie w produkcji następcy A700. Cała reszta nazywana przez Ciebie RB badziewiem to jest tylko skromne "około 90%" sprzedawanych lustrzanek . Łatwiej wróżyć wychodzące produkty Nikona i Canona obecne na rynku kilkadziesiąt lat niż Sony 4 lata, ale wzorem Mendelejewa też można przewidywać produkty Sony z serii A 6xx czy 7xx .
Naprawdę trudno zarzucić logiki w wypuszczaniu tanich i średnich modeli Sony, trzeba rynek mocno nasycić pozycjami EL. Być może A700 była faltstartem?
Żeby konkurować na rynku wyższych modeli z C i N Sony musiał by wyprodukować lepsze puszki i tańsze, to może by była jakaś szansa, ale teraz wydaje mi się to mało wprawdopodobne. Minęło dopier 4 lata w historii Sony w produkcji lustrzanek i proces trwa nadal. Poczekamy, zobaczymy .
Podejrzewam że powstała jakaś nieokreślona przeszkoda albo opóznienie w produkcji następcy A700.
Nowomowa. Nieokreślona przeszkoda... to jest cokolwiek.
zentaurus napisał/a:
Cała reszta nazywana przez Ciebie RB badziewiem to jest tylko skromne "około 90%" sprzedawanych lustrzanek .
Nie. jest klasa mniej więcej entry typu xxxd, 90d, k-x, a450-550... i tu wszyscy sie sumiennie staraja.
Ale w klasie low end to Sony jest liderem niekwestionowanym... 1000d czy d3000 to sa szare myszy od dośc dawna nie ruszane, poupychane gdzieś tam w ofercie firmy... a u Sony to sztandar, najczęściej odświeżany model, występujący w multum odmian...
OK. Nie ma sprawy. Tyle, że moje wrażenie jest takie, że dzieje się to kosztem najpierw dłuuugiego braku następcy kmd5d-a100, a teraz dłuuugiego braku następcy kmd7d-a700. I obawiam się, że przyjdzie 'nowe'
zentaurus napisał/a:
Łatwiej wróżyć wychodzące produkty Nikona i Canona obecne na rynku kilkadziesiąt lat niż Sony 4 lata,
Chyba bardzo chcesz w to wierzyć... S lustrzanki to w całości stara K-M. Gdy trzeba to sie to podnosi. Gdy trzeba, to sie o tym zapomina...
zentaurus napisał/a:
ale wzorem Mendelejewa też można przewidywać produkty Sony z serii A 6xx czy 7xx .
Tak. Można przewidywac... ze będą miały stabilizację w korpusie i czyszczenie matrycy...
zentaurus napisał/a:
Naprawdę trudno zarzucić logiki w wypuszczaniu tanich i średnich modeli Sony, trzeba rynek mocno nasycić pozycjami EL.
A to prawda. Ale sygnał jest prosty: chcesz czegoś więcej i chcesz byc pewien, że obędzie się bez durnych numerów - spadaj stąd...
zentaurus napisał/a:
Być może A700 była faltstartem?
A może 'Sony lustranki' było falstartem?
zentaurus napisał/a:
Minęło dopier 4 lata w historii Sony w produkcji lustrzanek i proces trwa nadal. Poczekamy, zobaczymy .
Minęło dopiero 4 lata od kiedy Sony wlazło w K-M. K-M była bankrutem. S będzie produkował lustrzanki. Ludowe Lustrzanki. Toyoty. Na razie juz jest Aygo.
Oczywiście jest nieźle zbudowany drogi S FF. Amatorski system za kupę kasy. Bardzo ładny. Taka jest alternatywa. Low end, entry level i... w sumie fajowa amatorska drozyzna. Ale snobować się na Sony? Noooo, za wcześ nie jeszcze...
Nie widzę nic złego w pojęciu " ludowych lustrzanek", nie ma to dla mnie pejoratywnego zabarwienia. Rozumiem niecierpliwość amatorów A200/350/500 itd. Sam miałem A700 i gdyby nie to że A900 odpowiada moim wymaganiom to być może teraz bym robił zdjęcia Nikonem . Dla mnie sprawa jest prosta, nie możesz czekać na wyższy model, przejdż d konkurencji, możesz poczekać? Kup jakieś nowe, albo stare szkiełko Minolty i rób zdjęcia . Nie chcę się już bawić wróżeniem z fusów co będzie w przyszłości.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
forum.optyczne.pl wykorzystuje pliki cookies, które są zapisywane na Twoim komputerze.
Technologia ta jest wykorzystywana w celach reklamowych i statystycznych.
Pozwala nam określać zachowania użytkowników na stronie, dostarczać im odpowiednie treści oraz reklamy,
a także ułatwia korzystanie z serwisu, np. poprzez funkcję automatycznego logowania.
Pliki cookies mogą też być wykorzystywane przez współpracujących z nami reklamodawców, a także przez narzędzie Google Analytics, które jest przez nas wykorzystywane do zbierania statystyk.
Korzystanie z serwisu Optyczne.pl przy włączonej obsłudze plików cookies jest przez nas traktowane, jako wyrażenie zgody na zapisywanie ich w pamięci urządzenia, z którego korzystasz.
Jeżeli się na to nie zgadzasz, możesz w każdej chwili zmienić ustawienia swojej przeglądarki. Przeczytaj, jak wyłączyć pliki cookie i nie tylko »
Strona wygenerowana w 0,11 sekundy. Zapytań do SQL: 9